покупка на е34. какво да гледам?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e38 735i
Мечтае да кара: вана
Детайли за колата: M62

покупка на е34. какво да гледам?

Мнение от waterboy » 04 Яну 2011, 6:33

Здравейте колеги, дано ми се усмихне късмета да се здобия с този автомобил.
Харесал съм си една 520ка м50 утре или други ден съм говорил с момчето ще я закараме до някой майстор да я погледне, но все пак пуснах темата понеже може да ми кажете за някоя тънкост или за нещо по специално на което да се обърне внимание.
колата е 90година и няма газ.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Re: покупка на е34. какво да гледам?

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 04 Яну 2011, 11:53

waterboy написа:Здравейте колеги, дано ми се усмихне късмета да се здобия с този автомобил.
Харесал съм си една 520ка м50 утре или други ден съм говорил с момчето ще я закараме до някой майстор да я погледне, но все пак пуснах темата понеже може да ми кажете за някоя тънкост или за нещо по специално на което да се обърне внимание.

Това ли е най важното ? Че няма газ? Нищо , ти ще и слойжиш :) !

ама крива ли е права ли е ,,ква е , нещо да ти направи вчепетление виде ли ???колко пари , кво що , кажи да ти кажем , цъкни 2 3 4 снимки, ако не доакрай я в неделя на една е34 сбирка :) и няма нужда да ходиш по мастори - там са от Уста нагоре :mhihi: !
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 04 Яну 2011, 12:50

:mhihi: , стига си го хранил момчето, те майсторите са си майстори, голяма част от тях не знаят какво да гледат, пример - скъсани тампони на затдния мост, та ми рекоха че са здрави, едвам ги побутнаха със щангата и от 2 метри ги зяпат и викат здрави, е да ама не. Знаеш как ги сменям :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 04 Яну 2011, 13:49

NikiNikolov написа::mhihi: , стига си го хранил момчето, те майсторите са си майстори, голяма част от тях не знаят какво да гледат, пример - скъсани тампони на затдния мост, та ми рекоха че са здрави, едвам ги побутнаха със щангата и от 2 метри ги зяпат и викат здрави, е да ама не. Знаеш как ги сменям :mhihi:

8 майстора ми гледаха носачите , и сички викат аморстисори са :) , ама не ..пак носачи си беха горни !

Държат тампоните още :winky: !
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 04 Яну 2011, 13:54

fuck off майстори,издедоа ме :lol:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от waterboy » 04 Яну 2011, 16:51

Колата я гледах на вид няма почти никакви забележки освен една драскотина на задната врата я копувам за 1800лв :oops: човека от който я взимам е на около 25-26години твърди че колата я кара вуйчо му тя е и на негово име.
Кво да кажа още ддз.. :lol: с 4 ел стъкла е нз дали има клима от костинброд е колата ако се сета още нещо ще напиша.

П.П Майстора при който ще я карам по принцип 3-4 години караше е34 525и м20б20 затова искам да я бутна при него се пак е имал такава кола.

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 04 Яну 2011, 17:00

waterboy написа:Здравейте колеги, дано ми се усмихне късмета да се здобия с този автомобил.

Привет колега, гледай всичко от-до, каквото може да се види на първо четене естествено. А при майстор само, ако имаш познат и то да е читав. При случайни аматьори не ходи, само ще ти напълнят главата с погрешни представи.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 04 Яну 2011, 19:26

waterboy написа:от костинброд е колата ако се сета още нещо ще напиша.

Една основателна причина за мен за да се откажа от колата :mhihi:

Изгледал съм около 15-20 различни марки коли през различни години и съм се убедил,че са страшни мошеници и мърлячи по тоя край ;) Така че колега гледай много много внимателно и всичко до най-малката подробност ако си се навил на този автомобил ;)
/// 6>4
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от waterboy » 04 Яну 2011, 23:26

мхммм каквото каже майстора това ще е. то в колата я взимам от човек не от автокъща но щом казваш явно си се обедил че са такива.
има и друг проблем още се чудя дали да карам тази кола незнам дали е за мене младо момче съм искам нещо ем бързо ем хубаво ем комфортно е34 ми харесва много на вид и като интериор и като возия но нз тея 150коня да не ми изиграят лоша шега... пък и разхода още събирам информациа за колата дано не направя някоя грешка за която да съжалявам. благодаря на отзовалите се като я закараме тези дни при майстора ще пиша какво е станало :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от waterboy » 05 Яну 2011, 10:36

колега от форума се отзова да я прегледаме при него :) след прегледа ще пиша какви са резултатите ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 05 Яну 2011, 19:10

waterboy написа:мхммм каквото каже майстора това ще е. то в колата я взимам от човек не от автокъща но щом казваш явно си се обедил че са такива.
има и друг проблем още се чудя дали да карам тази кола незнам дали е за мене младо момче съм искам нещо ем бързо ем хубаво ем комфортно е34 ми харесва много на вид и като интериор и като возия но нз тея 150коня да не ми изиграят лоша шега... пък и разхода още събирам информациа за колата дано не направя някоя грешка за която да съжалявам. благодаря на отзовалите се като я закараме тези дни при майстора ще пиша какво е станало :)

Разхода 15 16 градско , 10 навън :) !
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 05 Яну 2011, 19:30

Тоя разход, ако е бензин е убийствен, за газ-може :yes:
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

Аватар

Мнение от Хаос » 05 Яну 2011, 19:41

не са важни конете под капака, а магарето зад волана, колега

ако караш внимателно и по правилата, няма да имаш проблем

разхода на безнин е съвсем нормален както каза колегата, 10 извънградско, 16 софийско
който мисли иначе или не притежава такава кола, или е вложил доста пари по мотора си

колата определено е повече за да я караш спокойно по извънградско на темпомат, отколкото да се доказваш на гонки и писти (въпреки, че има и обратните примери)

моята 520-ка беше първата кола, която гледах, 2 години вече ще станат, само бензин й сипвам и вози като мерц Е-класа очиларка (не се шегувам преди 2 дни ми го каза почти непознат собственик на такава (2002-ра май производство)и после се возихме и с неговата кола)

ръждичките плъзват обикновено под долните уплътнения на вратите и около капачката на резервоара
мотора трябва да работи равномерно след първите 15-20 секунди докато си намери режима моторчето за празен ход (студена кола), а ако е топла без изменения в шума на двг на около 600-800 оборота, форсирането трябва да е плавно и чисто
окачването при преминаване през неравност не трябва да тропа глухо и тихо - ако тропа така значи е за опорни тампони
ако има тресене във волана при рязко спиране от 90+ значи най-вероятно има криви джанти (от бг пътищата), а може дори и криви дискове (от някой ентусиаст, защото дисковете са невентилирани)

и така :driving:
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 520; E39 520; E36 318

Мнение от comeon1985 » 05 Яну 2011, 21:52

....моята 520-ка беше първата кола, която гледах, 2 години вече ще станат, само бензин й сипвам и вози като мерц Е-класа очиларка....

Ееее колега, моля да не си обиждаш колата..Ако говориш за тва с мерника, дъртия има такова и освен на повръщане като се возя в него на друго не ме избива...подчертавам возя
По скоро Е34 е със стегната, и то доста, возия..всички тук са карали по павета и знаят как се държи колата :yes:
А за спортния дух на колата дори и с тоя мотор може да питате колегата kirililiev, а и аз имам скромен опит от последния събор на Калояново :driving:
Успех на момчето и да знае, че няма да сбърка
...не можеш да промениш картите, които са ти раздадени...но можеш да промениш начина, по който да ги изиграеш...
BMW E34 M5 Tribute :bowdown:
http://www.vbox7.com/play:7199fc05

312463517031743

Следваща

Назад към E34