Изкарване на 3.5мм аудио жак?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Re: Изкарване на 3.5мм аудио жак?

Мнение от Nickelback » 18 Ное 2010, 15:19

Jechko написа:Здравейте колеги, искам и аз да изкарам аух от този касетофон http://www.epicycle.org.uk/images/bmwstereo.jpg можете ли да ми кажете дали е възможно и къде какво има за запояване. Извинявам се че пиша в тази тема!

Колега, ако касетофона ти е BMW Business RDS Philips PH7850, то ето какво можеш да направиш ;)

Има две точки на платката - кръстил съм ги на снимката Channel A и Channel B (виж и схемата - това елипсовидното е кабела ;) ). Това са двата канала - А е левия, B е десния. Такаа... На всяка от тези точки съм запоил по един неполярен SMD 1206 кондензатор 2.2uF. А на тези кондензатори подавам сигнал от изхода на резисторни делители, които намаляват сигнала приблизително 10:1. Това го правя защото сигнала от един МП3 плейър идва малко в повече на предусилвателя и се получава изкривяване. На входа пък на резисторните делители пък подавам двата канала от ширмования кабел, който ще идва от МП3 плейъра, да речем. Ширмовката на кабела можеш да я запоиш на това голямото калайдисано поле на платката (виж снимката). Резисторите на делителите са SMD 0805, че заемат по малко място и са съответно със стойноти 4.7 килоома към 470 ома (горен към долен).

Звука смея да твърдя, че е доста добър макар и да минава през Dolby корекцията. Съветвам те да си направиш еквилайзера всичко на 0, само да дигнеш високите, че малко се губят. Ааа може да включиш и Loudness-a ;)
Преди да сваляш касетофона си намери кода за отключването му, случайно ако не го знаеш, защото на мен ми отне 1 ден да го търся по форуми. Е поне сега вече си го знам ;)
Дано да съм бил полезен :bchug:
А-а-а да и вкарвам една фалшива касетка вътре, за да залъжа касетофона. Не съм окасявал контакти, исках да има минимално промени по него пък и може някой ден да слушам на касетка :kuku:
Това е схемата и точките където се запояват кондензаторите:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Потребител
Аватар

Мнение от _-^Pampi^-_ » 19 Ное 2010, 0:11

По моя въпрос някой да помогне?
Никъде не намирам информация за моето радио да му изкарам AUX...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i Touring
Мечтае да кара: BMW

Мнение от sashozmeq » 20 Ное 2010, 11:35

_-^Pampi^-_ написа:По моя въпрос някой да помогне?
Никъде не намирам информация за моето радио да му изкарам AUX...

Картинка 1:
На интегрална схема A2510Q проверяваш дали 2-ри и 29-ти крак излизат там където съм отбелязвал с червените стрелки.
Единия крак трябва да излезе на едната червена стрелка, другия на другата. Ако е така преминаваш към картинка 2.

Картинка 2:
Проверяваш дали 4-ти и 27-ми крак излизат там където съм ги отбелязал с розовите стрелки.Единия крак трябва да
излезе на едната розова, другия на другата. Ако е така преминаваш към картинка 3.

Картинка 3
С оранжеви стрелки съм отбелязъл къде трябва да си вкараш AUX сигнала (на крака на кондензатора). Трябва обаче да
прекъснеш сигнала от тримерите, за да няма смущения и шумове. Двата варианта са следните:

* Ако синята стрелка и оранжевата стрелка са на 1 точка, то може да използваш дупката
(където сочи синята стрелка) за по-лесно запояване. В този случай обаче трябва да
прекъснеш пътеката която съм отбелязал с червено кръгче и стрелка. За горния канал
(горната оранжева стрелка) нещата стоят по същия начин.

* Другият вариант е да отпоиш краката на кондензаторите, отбелязани с оранжевите стрелки,
и след като ги вдигнеш във въздуха - на тях да запоиш AUX сигналите.

При картинка 3 първият вариант е по-удобен. В случай че решиш да ползваш вторият вариант, то след запояването
няма да е лошо да залееш спойките и кондензаторите с горещ силикон за да не се мърдат и да се отпоят краката
на кондензаторите от към платката. Масата я хващаш където има маса (например ако на картинка 1 синята стрелка
е маса - то може там да си я хванеш, но предполагам че там не е маса и затова си докарай маса от корпуса с
едно допълнително кабелче). Препоръчително е да сложиш по 1 резистор (1 или 2 килоома е добре) за защита на
2-та канала серийно. На единия край на резистора запояваш AUX сигнала, а другия край го запояваш на кондензатора
от картинка 3.
Никога не карай по-бързо, от колкото твоят ангел-хранител може да лети.

Потребител
Аватар
Кара: E46 320d 1999
Мечтае да кара: E92

Re:

Мнение от slavei_chelebiev » 11 Дек 2010, 18:56

NAPSTERS написа:аз съм си извадил кабелче от предусилвателя на касетофона и свири супер, които иска да заповяда да му покажа как става елементарно е ;) всичко необходимо е 3.5мм стерео жак с кабел които можете да ползжате от стари слушалки и поялник. след което си превключвате с копчето MODE между радио и касетофон които вече е моднат за включване не МП3 или друго аудио устроиство. сега ме хваща яд , че не направих снимки как става интервенцията. ако някои иска да му го направя да си носи фотоапарат за да споделим снимки по интервенцията :winky:

Здравеи този вариянт става ли на оригиналния касегофон на е46.Благодаря

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520 I 1998г
Мечтае да кара: ///M5 2003 г

Мнение от didite_bg » 13 Дек 2010, 1:30

Извинявам се че и аз пълня темета, но искам да помоля за помощ за моето касетофонче има ли начин толкова лесно като на другите касетофони да се изкара aux или е нещо по-сложно,трябва ли да се сваля всичко,заедно ли са касетофон и дисплея на бордовия компютър (не ме притеснява толкова да изгоря касетофона )колкото втория дисплей.Имам само една снимка отвън,но при окуражение от ваша страна ще сваля всичко и ще го наснимам за.Благодаря!
12122010809.jpg
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sashozmeq » 13 Дек 2010, 12:49

didite_bg написа:Извинявам се че и аз пълня темета, но искам да помоля за помощ за моето касетофонче има ли начин толкова лесно като на другите касетофони да се изкара aux или е нещо по-сложно,трябва ли да се сваля всичко,заедно ли са касетофон и дисплея на бордовия компютър (не ме притеснява толкова да изгоря касетофона )колкото втория дисплей.Имам само една снимка отвън,но при окуражение от ваша страна ще сваля всичко и ще го наснимам за.Благодаря!
12122010809.jpg

Касетофона и дисплея са отделно. Сваля се първо дисплея, после касетофона (потърси из форума - имаше подробно описание как става номера).

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520 I 1998г
Мечтае да кара: ///M5 2003 г

Мнение от didite_bg » 13 Дек 2010, 19:36

А дали като се отвори е същия като някой отвътре като тези на снимките по-горе и ако е кой по-точно
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 528 на газчица...
Мечтае да кара: МиГ-29

Мнение от pkaramitev » 14 Дек 2010, 3:25

Нека и аз да се включа с въпросите!
За този модел става ли?
Изображение
Изображение
Изображение

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 14 Дек 2010, 9:23

pkaramitev написа:Нека и аз да се включа с въпросите!
За този модел става ли?

Става, 2 кабела се кръцкат и нищо повече, нека Напстера каже, че аз не си ги спомням какъв цвят бяха!
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sashozmeq » 14 Дек 2010, 23:17

didite_bg написа:А дали като се отвори е същия като някой отвътре като тези на снимките по-горе и ако е кой по-точно

Ако не се лъжа твоя касетофон трябва да е с плоските пинове отзад. Ако е така, то сигнала от предусилвателя на главата на касетофона се цифровизира и ще трябва да си вкараш AUX сигнала непосредствено след изхода на въпросния предусилвател. Ако не намериш снимки как да го направиш, направи хубави снимки на твоя и ги дай :)

Потребител
Аватар

Мнение от alkazalcer » 18 Дек 2010, 11:45

Здравейте,колеги.Поразрових се с търсачката но не успях да открия инфо което да ми помогне.Оказа се,че в окабеляването на колата няма изкаран кабел за автоматична антена.Имам усилвател Сони и бас каса и не мога да намеря начин как да ги вържа.И по точно захранването на Ампа. + и – са ясни но на мястото на автоматичната антена аз нямам начин как да я свържа т.е. да се включва и изключва Ампа заедно с радиото.Ако има някой на ясно моля за помощ. :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 20 Дек 2010, 19:37

Колеги тъй като си смених ирис-а с мид и друг касетофон, се наложи да запоявам наново. Касетофона ми е точно като на колегата sashozmeq. Свързах всичко по схемата и мога само да кажа че звука наистина е кристално чист :bowdown: Досега съм си мислел че слушам музика през МПЗ-то. И силата на звука е еднаква със СД-то и радиото. Преди ми глъхнеше силата в сравнение с радиото например.
Колега sashozmeq, евала, разбираш ги нещата и си го направил по възможно най добрия начин! :bowdown:
Само искам да питам, аз не съм сложил резистори, грешка ли съм направил? Мога ли да прецакам нещо?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 D
Мечтае да кара: BMW M5
Детайли за колата: 530D 2003 година, 193hp голямата навигация, абсолютно всички екстри.

Мнение от sexy_shefa » 21 Дек 2010, 1:24

Fking написа:Има ли вариант да се изкара такъв че ми писна от радио и MP3 Player с FM transmitter.

Искам да пускам от MP3 player-a, по кабел :>

С модела с касетка съм.

значи завчера си сложих модем за флашка за 200лв на мястото на CD чеинджъра защото нямах Magazine който държи дисковете и сам много доволен има огромна разлика в звука преди това бях с FM transmitter нищо общо самоче сега нямам звук на ТВ-то и пак ще ходя в музикалния център.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 730 d
Мечтае да кара: X5

Мнение от mpp82 » 21 Дек 2010, 7:41

Дай снимка да видим как изглежда. :yes:

Потребител
Аватар
Кара: 330 D
Мечтае да кара: bmw b 7 alpina
Детайли за колата: 330d 2000

Мнение от урата » 22 Дек 2010, 12:13

http://www.bmwcarx.com/web/BricosCarX/E ... 20MODE.pdf аз вече го направих,само ми трябва усилвател защото силата на звукът от аудио касета е много по слаб,и винаги трябва да има касетка да се върти. :yes: :lalala:
BMW Serie 5 - E39 hommage to best car ever made
www.youtube.com

ПредишнаСледваща

Назад към E39