Изкарване на 3.5мм аудио жак?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Re: Изкарване на 3.5мм аудио жак?
Jechko написа:Здравейте колеги, искам и аз да изкарам аух от този касетофон http://www.epicycle.org.uk/images/bmwstereo.jpg можете ли да ми кажете дали е възможно и къде какво има за запояване. Извинявам се че пиша в тази тема!
Колега, ако касетофона ти е BMW Business RDS Philips PH7850, то ето какво можеш да направиш

Има две точки на платката - кръстил съм ги на снимката Channel A и Channel B (виж и схемата - това елипсовидното е кабела

Звука смея да твърдя, че е доста добър макар и да минава през Dolby корекцията. Съветвам те да си направиш еквилайзера всичко на 0, само да дигнеш високите, че малко се губят. Ааа може да включиш и Loudness-a

Преди да сваляш касетофона си намери кода за отключването му, случайно ако не го знаеш, защото на мен ми отне 1 ден да го търся по форуми. Е поне сега вече си го знам

Дано да съм бил полезен

А-а-а да и вкарвам една фалшива касетка вътре, за да залъжа касетофона. Не съм окасявал контакти, исках да има минимално промени по него пък и може някой ден да слушам на касетка

Това е схемата и точките където се запояват кондензаторите:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- _-^Pampi^-_
- Потребител
-
По моя въпрос някой да помогне?
Никъде не намирам информация за моето радио да му изкарам AUX...
- sashozmeq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i Touring
- Мечтае да кара: BMW
_-^Pampi^-_ написа:По моя въпрос някой да помогне?
Картинка 1:
На интегрална схема A2510Q проверяваш дали 2-ри и 29-ти крак излизат там където съм отбелязвал с червените стрелки.
Единия крак трябва да излезе на едната червена стрелка, другия на другата. Ако е така преминаваш към картинка 2.
Картинка 2:
Проверяваш дали 4-ти и 27-ми крак излизат там където съм ги отбелязал с розовите стрелки.Единия крак трябва да
излезе на едната розова, другия на другата. Ако е така преминаваш към картинка 3.
Картинка 3
С оранжеви стрелки съм отбелязъл къде трябва да си вкараш AUX сигнала (на крака на кондензатора). Трябва обаче да
прекъснеш сигнала от тримерите, за да няма смущения и шумове. Двата варианта са следните:
* Ако синята стрелка и оранжевата стрелка са на 1 точка, то може да използваш дупката
(където сочи синята стрелка) за по-лесно запояване. В този случай обаче трябва да
прекъснеш пътеката която съм отбелязал с червено кръгче и стрелка. За горния канал
(горната оранжева стрелка) нещата стоят по същия начин.
* Другият вариант е да отпоиш краката на кондензаторите, отбелязани с оранжевите стрелки,
и след като ги вдигнеш във въздуха - на тях да запоиш AUX сигналите.
При картинка 3 първият вариант е по-удобен. В случай че решиш да ползваш вторият вариант, то след запояването
няма да е лошо да залееш спойките и кондензаторите с горещ силикон за да не се мърдат и да се отпоят краката
на кондензаторите от към платката. Масата я хващаш където има маса (например ако на картинка 1 синята стрелка
е маса - то може там да си я хванеш, но предполагам че там не е маса и затова си докарай маса от корпуса с
едно допълнително кабелче). Препоръчително е да сложиш по 1 резистор (1 или 2 килоома е добре) за защита на
2-та канала серийно. На единия край на резистора запояваш AUX сигнала, а другия край го запояваш на кондензатора
от картинка 3.
Никога не карай по-бързо, от колкото твоят ангел-хранител може да лети.
- slavei_chelebiev
- Потребител
-
- Кара: E46 320d 1999
- Мечтае да кара: E92
Re:
NAPSTERS написа:аз съм си извадил кабелче от предусилвателя на касетофона и свири супер, които иска да заповяда да му покажа как става елементарно евсичко необходимо е 3.5мм стерео жак с кабел които можете да ползжате от стари слушалки и поялник. след което си превключвате с копчето MODE между радио и касетофон които вече е моднат за включване не МП3 или друго аудио устроиство. сега ме хваща яд , че не направих снимки как става интервенцията. ако някои иска да му го направя да си носи фотоапарат за да споделим снимки по интервенцията
Здравеи този вариянт става ли на оригиналния касегофон на е46.Благодаря
- didite_bg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 520 I 1998г
- Мечтае да кара: ///M5 2003 г
Извинявам се че и аз пълня темета, но искам да помоля за помощ за моето касетофонче има ли начин толкова лесно като на другите касетофони да се изкара aux или е нещо по-сложно,трябва ли да се сваля всичко,заедно ли са касетофон и дисплея на бордовия компютър (не ме притеснява толкова да изгоря касетофона )колкото втория дисплей.Имам само една снимка отвън,но при окуражение от ваша страна ще сваля всичко и ще го наснимам за.Благодаря!
- sashozmeq
- кандидат ентусиаст
-
didite_bg написа:Извинявам се че и аз пълня темета, но искам да помоля за помощ за моето касетофонче има ли начин толкова лесно като на другите касетофони да се изкара aux или е нещо по-сложно,трябва ли да се сваля всичко,заедно ли са касетофон и дисплея на бордовия компютър (не ме притеснява толкова да изгоря касетофона )колкото втория дисплей.Имам само една снимка отвън,но при окуражение от ваша страна ще сваля всичко и ще го наснимам за.Благодаря!
Касетофона и дисплея са отделно. Сваля се първо дисплея, после касетофона (потърси из форума - имаше подробно описание как става номера).
- didite_bg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 520 I 1998г
- Мечтае да кара: ///M5 2003 г
А дали като се отвори е същия като някой отвътре като тези на снимките по-горе и ако е кой по-точно
- pkaramitev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 528 на газчица...
- Мечтае да кара: МиГ-29
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
pkaramitev написа:Нека и аз да се включа с въпросите!
За този модел става ли?
Става, 2 кабела се кръцкат и нищо повече, нека Напстера каже, че аз не си ги спомням какъв цвят бяха!
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- sashozmeq
- кандидат ентусиаст
-
didite_bg написа:А дали като се отвори е същия като някой отвътре като тези на снимките по-горе и ако е кой по-точно
Ако не се лъжа твоя касетофон трябва да е с плоските пинове отзад. Ако е така, то сигнала от предусилвателя на главата на касетофона се цифровизира и ще трябва да си вкараш AUX сигнала непосредствено след изхода на въпросния предусилвател. Ако не намериш снимки как да го направиш, направи хубави снимки на твоя и ги дай

- alkazalcer
- Потребител
-
Здравейте,колеги.Поразрових се с търсачката но не успях да открия инфо което да ми помогне.Оказа се,че в окабеляването на колата няма изкаран кабел за автоматична антена.Имам усилвател Сони и бас каса и не мога да намеря начин как да ги вържа.И по точно захранването на Ампа. + и – са ясни но на мястото на автоматичната антена аз нямам начин как да я свържа т.е. да се включва и изключва Ампа заедно с радиото.Ако има някой на ясно моля за помощ. 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Колеги тъй като си смених ирис-а с мид и друг касетофон, се наложи да запоявам наново. Касетофона ми е точно като на колегата sashozmeq. Свързах всичко по схемата и мога само да кажа че звука наистина е кристално чист
Досега съм си мислел че слушам музика през МПЗ-то. И силата на звука е еднаква със СД-то и радиото. Преди ми глъхнеше силата в сравнение с радиото например.
Колега sashozmeq, евала, разбираш ги нещата и си го направил по възможно най добрия начин!
Само искам да питам, аз не съм сложил резистори, грешка ли съм направил? Мога ли да прецакам нещо?

Колега sashozmeq, евала, разбираш ги нещата и си го направил по възможно най добрия начин!

Само искам да питам, аз не съм сложил резистори, грешка ли съм направил? Мога ли да прецакам нещо?

- sexy_shefa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 D
- Мечтае да кара: BMW M5
- Детайли за колата: 530D 2003 година, 193hp голямата навигация, абсолютно всички екстри.
Fking написа:Има ли вариант да се изкара такъв че ми писна от радио и MP3 Player с FM transmitter.
Искам да пускам от MP3 player-a, по кабел :>
С модела с касетка съм.
значи завчера си сложих модем за флашка за 200лв на мястото на CD чеинджъра защото нямах Magazine който държи дисковете и сам много доволен има огромна разлика в звука преди това бях с FM transmitter нищо общо самоче сега нямам звук на ТВ-то и пак ще ходя в музикалния център.
- mpp82
- младши ентусиаст
-
- Кара: 730 d
- Мечтае да кара: X5
Дай снимка да видим как изглежда. 

- урата
- Потребител
-
- Кара: 330 D
- Мечтае да кара: bmw b 7 alpina
- Детайли за колата: 330d 2000
http://www.bmwcarx.com/web/BricosCarX/E ... 20MODE.pdf аз вече го направих,само ми трябва усилвател защото силата на звукът от аудио касета е много по слаб,и винаги трябва да има касетка да се върти.

BMW Serie 5 - E39 hommage to best car ever made
www.youtube.com
www.youtube.com