Маска и бъбреци новия фейслифт е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- MomoRacing
- Потребител
-
Маска и бъбреци новия фейслифт е36
Колеги, бих искал да ми кажат хората който са слагали такива, но не оригинални БМВ а тези които са без надписи но изглеждат добре направени копия, дали са добре изработени и има ли разлика между тях и оригиналните видима или друга? Благодаря ви предварително.
Momo
- skate
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 318IS
- Мечтае да кара: BMW E60
- Детайли за колата: BMW E36 318IS
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Пасват, ама не е задължително... виждал съм Е36-ци с "афтърмаркет" маска и бъбреци и пасването бе далеч от идеално... но проблема с напасването си остава и ако вземеш оригинални да сложиш на твойта кола... особено ако са от друг автомобил... няма как двата да са с еднакви допуски и геометрия, че като сложиш ламарините и да си застане "у тях си" 

- Mitack
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 M43B18'97
- Мечтае да кара: ново BMW
Колега, в момента съм с бъбреци, произведени в тайланд (неоригинални) понеже ми ги иткраднаха. Не можаха да паснат на 100 % единият стои накриво, за да не ги изгубя по пътя се наложи да ги лепя с Поксопол. Ама горе долу изглеждат добре.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Колега , слагахме такива на колата на мой приятел ... Принципно паснаха с малко усилия от наша страна (бъбреците си застанаха идеално на маската, не са криви , не хлопат , държат се добре .... маската също застана добре , обрахме луфтовете от всякъде и всичко стана перфект ....но........ !!!! ) Но вече около 6 месеца след инсталацията приятелчето на което ги сложихме забеляза ръжда точно на мястото където фара опира до маската от вътрешната страна (от към бъбреците ) , то самия фар съвсем леко е опрял до ламарината на едно място и точно там се е образувала ръжда , въпреки че маската е боядисана и всичко е както си пише по книгите. Та мисълта ми е че тия афтърмаркет боклуци са от некачествена ламарина .... За това по добре си вземи здрава маска втора ръка от някоя друга кола , отколкото да купуваш тия тайвански или каквито и да било други неоригинални боклуци. Оригиналната ламарина преминава през специални обработки за да не ръждясва бързо!
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- racing_team_vidin
- ентусиаст
-
- Кара: E65 black- sport package
metodi80 написа:Колега , слагахме такива на колата на мой приятел ... Принципно паснаха с малко усилия от наша страна (бъбреците си застанаха идеално на маската, не са криви , не хлопат , държат се добре .... маската също застана добре , обрахме луфтовете от всякъде и всичко стана перфект ....но........ !!!! ) Но вече около 6 месеца след инсталацията приятелчето на което ги сложихме забеляза ръжда точно на мястото където фара опира до маската от вътрешната страна (от към бъбреците ) , то самия фар съвсем леко е опрял до ламарината на едно място и точно там се е образувала ръжда , въпреки че маската е боядисана и всичко е както си пише по книгите. Та мисълта ми е че тия афтърмаркет боклуци са от некачествена ламарина .... За това по добре си вземи здрава маска втора ръка от някоя друга кола , отколкото да купуваш тия тайвански или каквито и да било други неоригинални боклуци. Оригиналната ламарина преминава през специални обработки за да не ръждясва бързо!
ръждата се получава вследствие на трептенето на отделните части(маската, фаровете и т.н не са неподвижни имат леки трептения), за да се избегне това трябвало е да оставите поне по 1-2мм луфт м/у фаровете и маската иначе фара "претрива" боята.
П.П аз 2 комплекта бъбреци изгубих преди време от тия китайчета, хем че не бяха от най евтините( най евтините направо падаха в отвора на маската)
- metodi80
- старши ентусиаст
-
racing_team_vidin написа: ръждата се получава вследствие на трептенето на отделните части(маската, фаровете и т.н не са неподвижни имат леки трептения), за да се избегне това трябвало е да оставите поне по 1-2мм луфт м/у фаровете и маската иначе фара "претрива" боята.
Колега ....мани ги тия филми.... Естествено че оставих луфт от всякъде м/у фара и маската ...но както каза тези части имат леки трептения и с времето улягат ... в случая маската която държи фара е послегнала от тежестта и фара е опрял леко на предната маска ...ама това е неизбежно ...както казах ламарините улягат ....
А ще ти кажа нещо друго точно на тоя същия приятел на единия калник (който си е оригинален) ,точно на границата със подкалника ... буквално липсва боя на калника (близо 2 см. няма боя, обелена е ) и ламарината там изобщо не ръждясва , а мисля че там се задържа доста вода , точно покрай гуменото уплътнение на подкалника дето влиза в калника и въпреки това няма грам ръжда ... така че където ламарината си е добра ръжда нема , а където е калпава и 5 слоя боя да сложиш все си е тая ....
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
Mitack написа:Колега, в момента съм с бъбреци, произведени в тайланд (неоригинални) понеже ми ги иткраднаха. Не можаха да паснат на 100 % единият стои накриво, за да не ги изгубя по пътя се наложи да ги лепя с Поксопол. Ама горе долу изглеждат добре.
стоят на криво и левия и десния бьбрек
Последна промяна fedoracore на 20 Дек 2010, 19:23, променена общо 1 път

Колеги има ли начин да разбера дали дадени части са оригинал
Колеги има ли начин да разбера дали дадени части са оригинал?
Защото като купувам повечето пъти казват че са 100% оригинал.... питам ви как мога да разбера това със сигурност ?(говоря за ламарините и фарове,стопове,стопове )До колкото знам оригинални авточасти има само в дарокар, има ли и други оторизирани вносители на части за бмв в бг.
Защото като купувам повечето пъти казват че са 100% оригинал.... питам ви как мога да разбера това със сигурност ?(говоря за ламарините и фарове,стопове,стопове )До колкото знам оригинални авточасти има само в дарокар, има ли и други оторизирани вносители на части за бмв в бг.

Re: Маска и бъбреци новия фейслифт е36
аз съм доволен от тайландските боклуци, маската вече 3та година не е мръднала 

- tenchooo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: IS
- Мечтае да кара: BMW ///M3
Re: Маска и бъбреци новия фейслифт е36
аз си купих ламарината само от колегата от форума laviatan каза че е гръдска но като я получих се оказа таиванска дано не и избие раждата 

13 мнения
• Страница 1 от 1