нещо на десния подкалник
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- quickshare
-
-
- Кара: Хулиган по пътищата
- Детайли за колата: Екстри много :)
нещо на десния подкалник
Вчера си счупих десня подкалник и ми се е откъснал някакъв датчик ли е сензор ли е незнам.....останало е нещо като букса на кабела.Някой знае ли какво е това и ако може да ми даде номенклатурен номер на частта
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Re: нещо на десния подкалник
stilko написа: Там се намира включватела за подгрев на пръскалките. Имат го само автомобили с фарове за мъгла. Цената беше около 44лв.
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
можеш ли да бъдеш по-обстоятелствен, че ми стана любопитно какъв е този включвател? погрев на кои пръскалки? и какво общо имат фаровете за мъгла? 

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Ми незнам какво общо имат фаровете за мъгла. Става въпрос за пръскалките на предното обзорно стъкло.
- beno2377
- Потребител
-
- Кара: Е46 318i
- Мечтае да кара: M5
Номенклатурен номер : 61318370747
Описание : ШАЛТЕР ПОДГРЯВАНЕ ДЮЗИ
Ед.цена (с ДДС) : 48.28 BGN
Пръскалките за чистене на стъклото имат подгрев който се включва когато температурата падне под мисля, че беше 5 градуса. Служи за да не замръзват самите пръскалки.
Описание : ШАЛТЕР ПОДГРЯВАНЕ ДЮЗИ
Ед.цена (с ДДС) : 48.28 BGN
Пръскалките за чистене на стъклото имат подгрев който се включва когато температурата падне под мисля, че беше 5 градуса. Служи за да не замръзват самите пръскалки.
Wolfen написа:можеш ли да бъдеш по-обстоятелствен, че ми стана любопитно какъв е този включвател? погрев на кои пръскалки? и какво общо имат фаровете за мъгла?
Подгрев на пръскалките (до 2003г) имат само коли с халогенни фарове. Така е направена инсталация, че едното върви с другото. След 2003г управлението на подгрева не е с този включвател. Включвателя трябва да включи подгрева при падане на температурата под 3 градуса.
Колега и аз се сблъсках преди два дни със същия проблем
Ако ти липсва и буксата като при мен, тя струва окло 5-лева!
Аз обаче съм решил да го вържа директно с някво прекъсваче, лятото ще го изключвам
Ето това е шалтера.

Ако ти липсва и буксата като при мен, тя струва окло 5-лева!
Аз обаче съм решил да го вържа директно с някво прекъсваче, лятото ще го изключвам

Ето това е шалтера.
Последна промяна bmw20009 на 20 Дек 2010, 18:33, променена общо 1 път
Wolfen написа:можеш ли да бъдеш по-обстоятелствен, че ми стана любопитно какъв е този включвател? погрев на кои пръскалки? и какво общо имат фаровете за мъгла?
имат до толкокова, колкото в снопа кабели, който върви за халогените идва и кабела за шалтера!
- Shamanek
- младши ентусиаст
-
- Кара: f01 740xd LCI
Лелеее ... не сам вярвал, че още някой ще има като моя проблем
И аз преди месец някъде, поглеждам, подкалника беше "изяден" от гумата. Уж не опират никъде. Карам я със 205 предни
И гледам виси един кабел с буксичка накрая. Чудех се какво е това. Фарове работят. Температура показва. Пръскалки и те работят. Халогени и те
Та сега разбирам за какво е. Странното е, че вече ( след 1 месец ) явно гумата я изяла и нея и се е скъсал кабела защото вече го няма
Сега явно вече ще ги оправя и подкалника и буксата.
Не разбрах само, този шалтер къде се намира ? При мен при все че висеше кабелчето ( към 10 см ) и завършваше с букса накрая дали го имам този шалтер? Може само да се е извадило. В такъв случей, ще трябва само букса да купя или ?

Не разбрах само, този шалтер къде се намира ? При мен при все че висеше кабелчето ( към 10 см ) и завършваше с букса накрая дали го имам този шалтер? Може само да се е извадило. В такъв случей, ще трябва само букса да купя или ?
Shamanek написа:Лелеее ... не сам вярвал, че още някой ще има като моя проблемИ аз преди месец някъде, поглеждам, подкалника беше "изяден" от гумата. Уж не опират никъде. Карам я със 205 предни
И гледам виси един кабел с буксичка накрая. Чудех се какво е това. Фарове работят. Температура показва. Пръскалки и те работят. Халогени и те
Та сега разбирам за какво е. Странното е, че вече ( след 1 месец ) явно гумата я изяла и нея и се е скъсал кабела защото вече го няма
Сега явно вече ще ги оправя и подкалника и буксата.
Шалтера се захваща на малката част от десния подкалник който е пред гумата, почти там където ти виси кабелчето!
Това е левия

10 мнения
• Страница 1 от 1