нещо на десния подкалник

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Аватар
Кара: Хулиган по пътищата
Детайли за колата: Екстри много :)

нещо на десния подкалник

Мнение от quickshare » 19 Дек 2010, 19:30

Вчера си счупих десня подкалник и ми се е откъснал някакъв датчик ли е сензор ли е незнам.....останало е нещо като букса на кабела.Някой знае ли какво е това и ако може да ми даде номенклатурен номер на частта
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Re: нещо на десния подкалник

Мнение от Next » 19 Дек 2010, 19:53

stilko написа: Там се намира включватела за подгрев на пръскалките. Имат го само автомобили с фарове за мъгла. Цената беше около 44лв.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 19 Дек 2010, 23:38

можеш ли да бъдеш по-обстоятелствен, че ми стана любопитно какъв е този включвател? погрев на кои пръскалки? и какво общо имат фаровете за мъгла? :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 19 Дек 2010, 23:57

Ми незнам какво общо имат фаровете за мъгла. Става въпрос за пръскалките на предното обзорно стъкло.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е46 318i
Мечтае да кара: M5

Мнение от beno2377 » 20 Дек 2010, 0:13

Номенклатурен номер : 61318370747
Описание : ШАЛТЕР ПОДГРЯВАНЕ ДЮЗИ
Ед.цена (с ДДС) : 48.28 BGN

Пръскалките за чистене на стъклото имат подгрев който се включва когато температурата падне под мисля, че беше 5 градуса. Служи за да не замръзват самите пръскалки.

ентусиаст
Аватар
Кара: U.D.M.

Мнение от stilko » 20 Дек 2010, 4:43

Wolfen написа:можеш ли да бъдеш по-обстоятелствен, че ми стана любопитно какъв е този включвател? погрев на кои пръскалки? и какво общо имат фаровете за мъгла? :roll:

Подгрев на пръскалките (до 2003г) имат само коли с халогенни фарове. Така е направена инсталация, че едното върви с другото. След 2003г управлението на подгрева не е с този включвател. Включвателя трябва да включи подгрева при падане на температурата под 3 градуса.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 530D

Мнение от bmw20009 » 20 Дек 2010, 8:36

Колега и аз се сблъсках преди два дни със същия проблем :driving:
Ако ти липсва и буксата като при мен, тя струва окло 5-лева!
Аз обаче съм решил да го вържа директно с някво прекъсваче, лятото ще го изключвам :driving:
Ето това е шалтера.
14062009489[1].jpg
Последна промяна bmw20009 на 20 Дек 2010, 18:33, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 20 Дек 2010, 10:52

Wolfen написа:можеш ли да бъдеш по-обстоятелствен, че ми стана любопитно какъв е този включвател? погрев на кои пръскалки? и какво общо имат фаровете за мъгла? :roll:

имат до толкокова, колкото в снопа кабели, който върви за халогените идва и кабела за шалтера!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01 740xd LCI

Мнение от Shamanek » 20 Дек 2010, 11:17

Лелеее ... не сам вярвал, че още някой ще има като моя проблем :smoke: И аз преди месец някъде, поглеждам, подкалника беше "изяден" от гумата. Уж не опират никъде. Карам я със 205 предни :dunno: И гледам виси един кабел с буксичка накрая. Чудех се какво е това. Фарове работят. Температура показва. Пръскалки и те работят. Халогени и те :conf: Та сега разбирам за какво е. Странното е, че вече ( след 1 месец ) явно гумата я изяла и нея и се е скъсал кабела защото вече го няма :mrgreen: Сега явно вече ще ги оправя и подкалника и буксата.

Не разбрах само, този шалтер къде се намира ? При мен при все че висеше кабелчето ( към 10 см ) и завършваше с букса накрая дали го имам този шалтер? Може само да се е извадило. В такъв случей, ще трябва само букса да купя или ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 530D

Мнение от bmw20009 » 20 Дек 2010, 18:41

Shamanek написа:Лелеее ... не сам вярвал, че още някой ще има като моя проблем :smoke: И аз преди месец някъде, поглеждам, подкалника беше "изяден" от гумата. Уж не опират никъде. Карам я със 205 предни :dunno: И гледам виси един кабел с буксичка накрая. Чудех се какво е това. Фарове работят. Температура показва. Пръскалки и те работят. Халогени и те :conf: Та сега разбирам за какво е. Странното е, че вече ( след 1 месец ) явно гумата я изяла и нея и се е скъсал кабела защото вече го няма :mrgreen: Сега явно вече ще ги оправя и подкалника и буксата.

Не разбрах само, този шалтер къде се намира ? При мен при все че висеше кабелчето ( към 10 см ) и завършваше с букса накрая дали го имам този шалтер? Може само да се е извадило. В такъв случей, ще трябва само букса да купя или ?

Шалтера се захваща на малката част от десния подкалник който е пред гумата, почти там където ти виси кабелчето!
Това е левия :driving:

Назад към E46