"Изчезна ми горивото" :(
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
"Изчезна ми горивото" :(
колеги видях се в чудо(Е46 2.0Д 136 коня)
,тръгвам сутринта за работа и на Лук Ойл-а на бул.Бъкстон сипвам 20лв дизел и тръгвам към Надежда,лампата ми не светеше но докато чаках 1 колега на Дойран и светна, а съм заредил преди 5 минути
,взимам го аз и тръгваме,колата си е загряла,стои си по средата стрелката на температурата но тази за горивото пада постояно и на надлез Надежда изгаснах
,к'во става бе м*мка му 

- Biankonero
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: "Изчезна ми горивото" :(
Огледай за течове -от резервоара до мотора. Другия вариант да е замръзнала "качествената" нафта.
- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Теч отнякъде, търси го.
Biankonero написа:Огледай за течове -от резервоара до мотора. Другия вариант да е замръзнала "качествената" нафта.
колега все съм чувал за нафта да замръзва,но в движение чак

- Collision
- Потребител
-
- Кара: E46 320d `04
- Мечтае да кара: nothing else :)
Борд-компютъра какво показва? Съмнява ме малко толкова бързо да замръзне нафтата.
- Biankonero
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328i
pepelq6ko написа:Biankonero написа:Огледай за течове -от резервоара до мотора. Другия вариант да е замръзнала "качествената" нафта.
колега все съм чувал за нафта да замръзва,но в движение чактя цялата кола е мокра,как да рабера откъде тече,сега в обедната или на буксир или на рапатрак и да заминава в сервиза да я видят компетентни лица,20лв са около 8 литра и малко + и аз да съм имал няква ,кажи речи 10литра да изтечат за 40-50 минути бая пробойна ще да имам.
Верно, че сега е мокра колата отдолу и няма как да видиш. Аз ти предлагам някой да те изтегли до една бензиностанция, там да сипеш още 10л и да гледаш за теч - или ако имаш гараж, изчакай да изсъхне колата, напълни една 10л туба, налей и гледай дали тече. Във сервиза ще направят същото, но срещу заплащане

- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
На един познат му се беше извадил маркуч за недоизгорената нафта, която връща в резервоара. Точно по същия начин се взе в чудо къде отива.
Тъй като не съм особено технически запознат, го приемете само като вариант.
Тъй като не съм особено технически запознат, го приемете само като вариант.
fedoracore написа:да не са ти сипали вьздух
не че го изключвам но тогава как вдигна стрелката

- ludia
-
-
- Кара: Бързо
- Мечтае да кара: М3 Е92
Щом стрелката не е светела преди да заредиш, а след като си заредил се е качила още нагоре и за 50мин. е изхабила ~18л. гориво знати:
-Изтича гориво.
1-во провери поз декоративния капак на двигателя тръбичките, ако няма нищо провери филтъра, ако не е от него викни един приятел за помощ, сипете 10-15л. гориво запалете и погледни всичко от капачката на резервоара до дюзите, ще ти отнеме не повече от 10мин. а съм сигорен че проблена ще излезе по-рано.
Ако и тогава не намериш проблем търси проблема в поплавъка в резервоара и помпата или някое реле въпреки че е много малко вероятно а и няма логика да е от реле.
Предполагам майсторите ти знаят това но е хубаво ако кажат "незнаеме какво става ще сваляме двигателя или турбината" понеже като видят такова БМВ каквото и да му има проблема е ГНП или турбо.
-Изтича гориво.
1-во провери поз декоративния капак на двигателя тръбичките, ако няма нищо провери филтъра, ако не е от него викни един приятел за помощ, сипете 10-15л. гориво запалете и погледни всичко от капачката на резервоара до дюзите, ще ти отнеме не повече от 10мин. а съм сигорен че проблена ще излезе по-рано.
Ако и тогава не намериш проблем търси проблема в поплавъка в резервоара и помпата или някое реле въпреки че е много малко вероятно а и няма логика да е от реле.
Предполагам майсторите ти знаят това но е хубаво ако кажат "незнаеме какво става ще сваляме двигателя или турбината" понеже като видят такова БМВ каквото и да му има проблема е ГНП или турбо.

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
http://clip4e.com/play.php?id=45143
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Аз залагам на сцепени маркучета за обратната нафта - сега от студа са се пръснали.
Si non confectus, non reficiat.
Да, то затова на tds, ги изхвърлят тия капаци, защото от там протичат най-често дизелите.Zagy написа:Аз залагам на сцепени маркучета за обратната нафта - сега от студа са се пръснали.
Колата е в сервиз ,чака си присъдата,по първоначален контакт с компетентни хора казват маркуч,но да видим.
п.с.като разбера каква е хавата ще споделя.
п.с.като разбера каква е хавата ще споделя.
проблема вече е решен,колата вече ми е пред офиса
оказа се маркуч за обратната нафта който е бил направо скъсан + още някакъв маркуч който е бил нацепен и също е текъл но не чак така,сега всички възможни маркучи по които тече нафта са сменени и се надявам повече да няма главоболия и само 

Сигурно от студа са се спукали. Важното, е че проблема е решен. Безаварийни снежни километри и дъгиpepelq6ko написа:проблема вече е решен...

24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2