"Изчезна ми горивото" :(

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

"Изчезна ми горивото" :(

Мнение от pepelq6ko » 16 Дек 2010, 10:45

колеги видях се в чудо(Е46 2.0Д 136 коня) :shock: ,тръгвам сутринта за работа и на Лук Ойл-а на бул.Бъкстон сипвам 20лв дизел и тръгвам към Надежда,лампата ми не светеше но докато чаках 1 колега на Дойран и светна, а съм заредил преди 5 минути :dunno: ,взимам го аз и тръгваме,колата си е загряла,стои си по средата стрелката на температурата но тази за горивото пада постояно и на надлез Надежда изгаснах :bang: ,к'во става бе м*мка му :banghead:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: "Изчезна ми горивото" :(

Мнение от Biankonero » 16 Дек 2010, 10:51

Огледай за течове -от резервоара до мотора. Другия вариант да е замръзнала "качествената" нафта.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от majstorapetkov » 16 Дек 2010, 10:52

Теч отнякъде, търси го.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pepelq6ko » 16 Дек 2010, 10:56

Biankonero написа:Огледай за течове -от резервоара до мотора. Другия вариант да е замръзнала "качествената" нафта.

колега все съм чувал за нафта да замръзва,но в движение чак :kuku: тя цялата кола е мокра,как да рабера откъде тече,сега в обедната или на буксир или на рапатрак и да заминава в сервиза да я видят компетентни лица,20лв са около 8 литра и малко + и аз да съм имал няква ,кажи речи 10литра да изтечат за 40-50 минути бая пробойна ще да имам.

Потребител
Аватар
Кара: E46 320d `04
Мечтае да кара: nothing else :)

Мнение от Collision » 16 Дек 2010, 10:58

Борд-компютъра какво показва? Съмнява ме малко толкова бързо да замръзне нафтата.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Biankonero » 16 Дек 2010, 11:02

pepelq6ko написа:
Biankonero написа:Огледай за течове -от резервоара до мотора. Другия вариант да е замръзнала "качествената" нафта.

колега все съм чувал за нафта да замръзва,но в движение чак :kuku: тя цялата кола е мокра,как да рабера откъде тече,сега в обедната или на буксир или на рапатрак и да заминава в сервиза да я видят компетентни лица,20лв са около 8 литра и малко + и аз да съм имал няква ,кажи речи 10литра да изтечат за 40-50 минути бая пробойна ще да имам.

Верно, че сега е мокра колата отдолу и няма как да видиш. Аз ти предлагам някой да те изтегли до една бензиностанция, там да сипеш още 10л и да гледаш за теч - или ако имаш гараж, изчакай да изсъхне колата, напълни една 10л туба, налей и гледай дали тече. Във сервиза ще направят същото, но срещу заплащане ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 16 Дек 2010, 11:21

да не са ти сипали вьздух
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бензинояд

Мнение от sapio » 16 Дек 2010, 12:02

На един познат му се беше извадил маркуч за недоизгорената нафта, която връща в резервоара. Точно по същия начин се взе в чудо къде отива.

Тъй като не съм особено технически запознат, го приемете само като вариант.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pepelq6ko » 16 Дек 2010, 12:13

fedoracore написа:да не са ти сипали вьздух

не че го изключвам но тогава как вдигна стрелката :ranting:

Аватар
Кара: Бързо
Мечтае да кара: М3 Е92

Мнение от ludia » 16 Дек 2010, 12:44

Щом стрелката не е светела преди да заредиш, а след като си заредил се е качила още нагоре и за 50мин. е изхабила ~18л. гориво знати:
-Изтича гориво.
1-во провери поз декоративния капак на двигателя тръбичките, ако няма нищо провери филтъра, ако не е от него викни един приятел за помощ, сипете 10-15л. гориво запалете и погледни всичко от капачката на резервоара до дюзите, ще ти отнеме не повече от 10мин. а съм сигорен че проблена ще излезе по-рано.
Ако и тогава не намериш проблем търси проблема в поплавъка в резервоара и помпата или някое реле въпреки че е много малко вероятно а и няма логика да е от реле.
Предполагам майсторите ти знаят това но е хубаво ако кажат "незнаеме какво става ще сваляме двигателя или турбината" понеже като видят такова БМВ каквото и да му има проблема е ГНП или турбо.
Изображение
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

http://clip4e.com/play.php?id=45143

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 16 Дек 2010, 12:50

Аз залагам на сцепени маркучета за обратната нафта - сега от студа са се пръснали.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 16 Дек 2010, 12:54

Zagy написа:Аз залагам на сцепени маркучета за обратната нафта - сега от студа са се пръснали.
Да, то затова на tds, ги изхвърлят тия капаци, защото от там протичат най-често дизелите.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pepelq6ko » 16 Дек 2010, 13:05

Колата е в сервиз ,чака си присъдата,по първоначален контакт с компетентни хора казват маркуч,но да видим.

п.с.като разбера каква е хавата ще споделя.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pepelq6ko » 16 Дек 2010, 16:21

проблема вече е решен,колата вече ми е пред офиса :clap: оказа се маркуч за обратната нафта който е бил направо скъсан + още някакъв маркуч който е бил нацепен и също е текъл но не чак така,сега всички възможни маркучи по които тече нафта са сменени и се надявам повече да няма главоболия и само :driving:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 16 Дек 2010, 16:29

pepelq6ko написа:проблема вече е решен...
Сигурно от студа са се спукали. Важното, е че проблема е решен. Безаварийни снежни километри и дъги :yes:

Следваща

Назад към E46