Винетките за 2011 г. с вписан рег.номер на автомобила!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Винетките за 2011 г. с вписан рег.номер на автомобила!

Мнение от MatriX_Fucked » 07 Дек 2010, 23:54

С риск да се повторя и да спамя:

ОЛИО ДА ГИ ПОПАРИ ВСИЧКИТЕ!!! В книгата на Цончо Радев - "Наричаха ме желязната ръка" се описват различните данъци с които са облагани селяните във времето на Константѝн I Тих Асѐн - един от тях (забравих му името) е пояснен в бележките под линия като - данък с неизяснен характер, тоест данък незнайно за какво!

Тея от хилядите държавни агенции ни връщат във феодални времена! Ама ний си блеем доволно, за туй на 1-ви или 31-ви или когато и да е ще си купим стотици хиляди винетки, по една за всеки от автомобилите, които ползваме! 8)
Без страх, без спирачка!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М57
Мечтае да кара: E31

Мнение от BlackManz » 08 Дек 2010, 2:26

bum_bum написа:Почвайте да мислите как да се местят на друга кола :mhihi:

ще въртим рег.номер от едната кола на другата :mhihi:
а колкото до идеята с писането върху винетката виждам единствен плюс :arrow: намаляване на срязаните стъкла долу в дясно от джамбазите :bang:

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Е46 M47N20

Мнение от Ludmil » 08 Дек 2010, 9:51

Номера за надписва на стъклото от вътрешна страна, винетката ще е чиста. Само трябва да се намести винетката да съвпада с надписа на стъклото. Надписа може да се направи с тънък син перманентен маркер като се надписва от вътрешна страна трябва да е огледален надписа .... :driving:
... _______
o/_______\o
(Оo=00=oO)
[]==***==[]

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 08 Дек 2010, 13:42

Като гледам какви хитови идеи се предлагат за "тунинговане" на винетки и се сетих за старата поговорка "Цървули няма - гайда иска".
Или казано по друг начин - гъзар с БМВ, пък пари за винетка няма (или не му се дават или 1001 други причини за НЕкупуването й).

Ако имам пари - ще отида в скъп ресторант и ще пия отлежало уиски.
Ако нямам толкова пари - ще отида в някоя бойна кръчма с приятели.
Ако съм студент - яко подгряване вкъщи и после 1 водка в бара за цяла вечер.
Ама да отида в скъп ресторант, където да си доливам от патронче под масата... :kuku:

За мен лично БМВ е не само коне и адреналин, но също и стил и начин за живот.
И ми се струват смешни такива ганьовщини в стил "Убава работа, ама сиганска".

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 08 Дек 2010, 14:45

Аз пък ги оправдавам тези, които карат с една винетка няколко коли. Не мисля, че е логично да се купува винетка за всяка кола, която притежава човек.

Друг е въпроса за какво плащаме? Може би за това?!
Изображение

Или за качеството на запълнени дупки, ями?!
Изображение

Нека всеки сам си прецени, дали си струва да плаща!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 08 Дек 2010, 14:52

ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 08 Дек 2010, 15:00

flame написа:За мен лично БМВ е не само коне и адреналин, но също и стил и начин за живот.

Начин на живот е като излезеш от гъзарската си къщичка и се спуснеш по Сънсет булевард да идеш да пиеш по едно с приятели. А като излезеш от залупения си гараж и се дзвериш като идиот да не скочиш в някоя дупка,после обикаляш 3 часа да паркираш си е същата ганьовщина като да си местиш винетката. "Убава работа,ама сиганска" път за каруца няма,а караме БМВ-та ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Audi 20VTQ
Мечтае да кара: SSME

Мнение от smg » 08 Дек 2010, 15:28

bum_bum написа:Начин на живот е като излезеш от гъзарската си къщичка и се спуснеш по Сънсет булевард да идеш да пиеш по едно с приятели. А като излезеш от залупения си гараж и се дзвериш като идиот да не скочиш в някоя дупка,после обикаляш 3 часа да паркираш си е същата ганьовщина като да си местиш винетката. "Убава работа,ама сиганска" път за каруца няма,а караме БМВ-та ;)

хехе даже и от гараж излизаш - не си за оплакване :)

Напълно оправдавам хората, които прехвърлят винетки.
В тази държава човек трябва да е креативен, за да има шанс.
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 08 Дек 2010, 16:30

flame написа:Като гледам какви хитови идеи се предлагат за "тунинговане" на винетки и се сетих за старата поговорка "Цървули няма - гайда иска".
Или казано по друг начин - гъзар с БМВ, пък пари за винетка няма (или не му се дават или 1001 други причини за НЕкупуването й).

Ако имам пари - ще отида в скъп ресторант и ще пия отлежало уиски.
Ако нямам толкова пари - ще отида в някоя бойна кръчма с приятели.
Ако съм студент - яко подгряване вкъщи и после 1 водка в бара за цяла вечер.
Ама да отида в скъп ресторант, където да си доливам от патронче под масата... :kuku:

За мен лично БМВ е не само коне и адреналин, но също и стил и начин за живот.

Аха значи щом караш БМВ неможе да прайш ганьовщини,ако караш астра можеш :kuku:
Ти кое по точно защитаваш,че не ми е ясно хич!?
Кат моиш ша я прехвърляш,кат немойш няма.
Тука всеки иска да те прекара,ако и ти не прекараш някой си умрял гладен.
Въри купувай винетки,плащай данъци,сменяй шарнири после,па после и гуми щот нарязни.После майстора в сервиза ти с еизсира на колата,после никъде неможеш се оплачеш - па ходи да пииш отлежало уиски дет искаш :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 08 Дек 2010, 16:51

Ами то няма закон за автомобила,че както трябва да има гражданска отговорност,така към този автомобил трябва да има винетка,и не виждам смисъл в малоумното твърдение че като карам даден модел автомобил,трябва да плащам скъпо,както колегата по-горе го е написал,както и като влезнеш в някой сервиз и ти кажат за смяна на масло,само защото е подобен автомобил,цената скачала по 3,това само някой със ниско самочуствие и селски манталитет може да се самоопределя от марката автомобил която управлява...
Не стига че гражданската отговорност не е справедлива,в смисъл като кубатура един малък автомобил и един по-голям плащат едни и същи стойности,освен това в гражданската отговорност отива някакъв % за пътната инфраструктура, в цената на горивата е залегнало % да отива за пътищата,винетката не важи за календарна година а от януари до декември/януари и много хора когато си купят годишна винетка май-юни,юли,тя вече не е годишна а половин годишна,за пътищата няма да говоря,все още не съм си пренасял винетка от един на друг автомобил но къде е логиката,имаш 2 автомобила и само с единия пътуваш=газиш по прекрасните извънградски пътища а другия не е в един и същи момент на магистрала/селски път

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 08 Дек 2010, 16:59

smg написа:Напълно оправдавам хората, които прехвърлят винетки.

За второто съм съгласен :yes:
Ама за първото - после недей питай що пътищата не са в добро състояние :winky:
И надявам се не си от тарикатите, които изповядват принципа, че като се оправи всичко на света - едва след това ще плащат данъци :mhihi:

Binev_OuT написа:Аха значи щом караш БМВ неможе да прайш ганьовщини,ако караш астра можеш :kuku:

На тая земя всичко може - включително на каруцата да си сложиш емблема на БМВ - но някои неща просто са смешни, това ми беше идеята :winky:
А на въпроса ти - да, не некой селски изтърсак с 30-годишна ръжядясала Астра, която струва колкото винетката, по ще му отива да прави такива номера ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 08 Дек 2010, 18:17

Binev_OuT написа:Тука всеки иска да те прекара,ако и ти не прекараш някой си умрял гладен.

Е тва е един от най-гнусните принципи, разпространени сред сънародниците ни...
Аз па не искам никой да прекарвам и не съм умрял гладен още, дано и занапред продължа да оцелявам сред мислещите като теб...

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 08 Дек 2010, 18:47

pampo написа:
Binev_OuT написа:Тука всеки иска да те прекара,ако и ти не прекараш някой си умрял гладен.

Е тва е един от най-гнусните принципи, разпространени сред сънародниците ни...
Аз па не искам никой да прекарвам и не съм умрял гладен още, дано и занапред продължа да оцелявам сред мислещите като теб...

:yes: С теб съм братко! Дано да има и други! :wave:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 08 Дек 2010, 18:56

flame написа:
smg написа:Напълно оправдавам хората, които прехвърлят винетки.

За второто съм съгласен :yes:
Ама за първото - после недей питай що пътищата не са в добро състояние :winky:
:mhihi:

Ми щото парите от винетките потъват нанякъде...ама не отиват за пътища, а като не отиват за пътища, не е ли по- добре да ги дадеш за някоя гума, или шарнир, вместо да си купиш винетка и да чакаш от умрял писмо?!
Никой не мое ма връне на селу!

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 08 Дек 2010, 19:02

saleen написа:парите от винетките потъват нанякъде...ама не отиват за пътища, а като не отиват за пътища, не е ли по- добре да ги дадеш за някоя гума, или шарнир, вместо да си купиш винетка и да чакаш от умрял писмо?!

flame написа:надявам се не си от тарикатите, които изповядват принципа, че като се оправи всичко на света - едва след това ще плащат данъци :mhihi:

Deja vu :winky:
:mhihi: :mhihi: :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата