Винетките за 2011 г. с вписан рег.номер на автомобила!
Модератор: Общи модератори
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Re: Винетките за 2011 г. с вписан рег.номер на автомобила!
С риск да се повторя и да спамя:
ОЛИО ДА ГИ ПОПАРИ ВСИЧКИТЕ!!! В книгата на Цончо Радев - "Наричаха ме желязната ръка" се описват различните данъци с които са облагани селяните във времето на Константѝн I Тих Асѐн - един от тях (забравих му името) е пояснен в бележките под линия като - данък с неизяснен характер, тоест данък незнайно за какво!
Тея от хилядите държавни агенции ни връщат във феодални времена! Ама ний си блеем доволно, за туй на 1-ви или 31-ви или когато и да е ще си купим стотици хиляди винетки, по една за всеки от автомобилите, които ползваме!
ОЛИО ДА ГИ ПОПАРИ ВСИЧКИТЕ!!! В книгата на Цончо Радев - "Наричаха ме желязната ръка" се описват различните данъци с които са облагани селяните във времето на Константѝн I Тих Асѐн - един от тях (забравих му името) е пояснен в бележките под линия като - данък с неизяснен характер, тоест данък незнайно за какво!
Тея от хилядите държавни агенции ни връщат във феодални времена! Ама ний си блеем доволно, за туй на 1-ви или 31-ви или когато и да е ще си купим стотици хиляди винетки, по една за всеки от автомобилите, които ползваме!

Без страх, без спирачка!
- BlackManz
- младши ентусиаст
-
- Кара: М57
- Мечтае да кара: E31
bum_bum написа:Почвайте да мислите как да се местят на друга кола
ще въртим рег.номер от едната кола на другата

а колкото до идеята с писането върху винетката виждам единствен плюс

- Ludmil
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: Е46 M47N20
Номера за надписва на стъклото от вътрешна страна, винетката ще е чиста. Само трябва да се намести винетката да съвпада с надписа на стъклото. Надписа може да се направи с тънък син перманентен маркер като се надписва от вътрешна страна трябва да е огледален надписа .... 

... _______
o/_______\o
(Оo=00=oO)
[]==***==[]
o/_______\o
(Оo=00=oO)
[]==***==[]
Като гледам какви хитови идеи се предлагат за "тунинговане" на винетки и се сетих за старата поговорка "Цървули няма - гайда иска".
Или казано по друг начин - гъзар с БМВ, пък пари за винетка няма (или не му се дават или 1001 други причини за НЕкупуването й).
Ако имам пари - ще отида в скъп ресторант и ще пия отлежало уиски.
Ако нямам толкова пари - ще отида в някоя бойна кръчма с приятели.
Ако съм студент - яко подгряване вкъщи и после 1 водка в бара за цяла вечер.
Ама да отида в скъп ресторант, където да си доливам от патронче под масата...
За мен лично БМВ е не само коне и адреналин, но също и стил и начин за живот.
И ми се струват смешни такива ганьовщини в стил "Убава работа, ама сиганска".
Или казано по друг начин - гъзар с БМВ, пък пари за винетка няма (или не му се дават или 1001 други причини за НЕкупуването й).

Аз пък ги оправдавам тези, които карат с една винетка няколко коли. Не мисля, че е логично да се купува винетка за всяка кола, която притежава човек.
Друг е въпроса за какво плащаме? Може би за това?!

Или за качеството на запълнени дупки, ями?!

Нека всеки сам си прецени, дали си струва да плаща!
Друг е въпроса за какво плащаме? Може би за това?!

Или за качеството на запълнени дупки, ями?!
Нека всеки сам си прецени, дали си струва да плаща!
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
flame написа:За мен лично БМВ е не само коне и адреналин, но също и стил и начин за живот.
Начин на живот е като излезеш от гъзарската си къщичка и се спуснеш по Сънсет булевард да идеш да пиеш по едно с приятели. А като излезеш от залупения си гараж и се дзвериш като идиот да не скочиш в някоя дупка,после обикаляш 3 часа да паркираш си е същата ганьовщина като да си местиш винетката. "Убава работа,ама сиганска" път за каруца няма,а караме БМВ-та

- smg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi 20VTQ
- Мечтае да кара: SSME
bum_bum написа:Начин на живот е като излезеш от гъзарската си къщичка и се спуснеш по Сънсет булевард да идеш да пиеш по едно с приятели. А като излезеш от залупения си гараж и се дзвериш като идиот да не скочиш в някоя дупка,после обикаляш 3 часа да паркираш си е същата ганьовщина като да си местиш винетката. "Убава работа,ама сиганска" път за каруца няма,а караме БМВ-та
хехе даже и от гараж излизаш - не си за оплакване

Напълно оправдавам хората, които прехвърлят винетки.
В тази държава човек трябва да е креативен, за да има шанс.
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
flame написа:Като гледам какви хитови идеи се предлагат за "тунинговане" на винетки и се сетих за старата поговорка "Цървули няма - гайда иска".
Аха значи щом караш БМВ неможе да прайш ганьовщини,ако караш астра можеш

Ти кое по точно защитаваш,че не ми е ясно хич!?
Кат моиш ша я прехвърляш,кат немойш няма.
Тука всеки иска да те прекара,ако и ти не прекараш някой си умрял гладен.
Въри купувай винетки,плащай данъци,сменяй шарнири после,па после и гуми щот нарязни.После майстора в сервиза ти с еизсира на колата,после никъде неможеш се оплачеш - па ходи да пииш отлежало уиски дет искаш

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Ами то няма закон за автомобила,че както трябва да има гражданска отговорност,така към този автомобил трябва да има винетка,и не виждам смисъл в малоумното твърдение че като карам даден модел автомобил,трябва да плащам скъпо,както колегата по-горе го е написал,както и като влезнеш в някой сервиз и ти кажат за смяна на масло,само защото е подобен автомобил,цената скачала по 3,това само някой със ниско самочуствие и селски манталитет може да се самоопределя от марката автомобил която управлява...
Не стига че гражданската отговорност не е справедлива,в смисъл като кубатура един малък автомобил и един по-голям плащат едни и същи стойности,освен това в гражданската отговорност отива някакъв % за пътната инфраструктура, в цената на горивата е залегнало % да отива за пътищата,винетката не важи за календарна година а от януари до декември/януари и много хора когато си купят годишна винетка май-юни,юли,тя вече не е годишна а половин годишна,за пътищата няма да говоря,все още не съм си пренасял винетка от един на друг автомобил но къде е логиката,имаш 2 автомобила и само с единия пътуваш=газиш по прекрасните извънградски пътища а другия не е в един и същи момент на магистрала/селски път
Не стига че гражданската отговорност не е справедлива,в смисъл като кубатура един малък автомобил и един по-голям плащат едни и същи стойности,освен това в гражданската отговорност отива някакъв % за пътната инфраструктура, в цената на горивата е залегнало % да отива за пътищата,винетката не важи за календарна година а от януари до декември/януари и много хора когато си купят годишна винетка май-юни,юли,тя вече не е годишна а половин годишна,за пътищата няма да говоря,все още не съм си пренасял винетка от един на друг автомобил но къде е логиката,имаш 2 автомобила и само с единия пътуваш=газиш по прекрасните извънградски пътища а другия не е в един и същи момент на магистрала/селски път
smg написа:Напълно оправдавам хората, които прехвърлят винетки.
За второто съм съгласен

Ама за първото - после недей питай що пътищата не са в добро състояние

И надявам се не си от тарикатите, които изповядват принципа, че като се оправи всичко на света - едва след това ще плащат данъци

Binev_OuT написа:Аха значи щом караш БМВ неможе да прайш ганьовщини,ако караш астра можеш![]()
На тая земя всичко може - включително на каруцата да си сложиш емблема на БМВ - но някои неща просто са смешни, това ми беше идеята

А на въпроса ти - да, не некой селски изтърсак с 30-годишна ръжядясала Астра, която струва колкото винетката, по ще му отива да прави такива номера

Binev_OuT написа:Тука всеки иска да те прекара,ако и ти не прекараш някой си умрял гладен.
Е тва е един от най-гнусните принципи, разпространени сред сънародниците ни...
Аз па не искам никой да прекарвам и не съм умрял гладен още, дано и занапред продължа да оцелявам сред мислещите като теб...
pampo написа:Binev_OuT написа:Тука всеки иска да те прекара,ако и ти не прекараш някой си умрял гладен.
Е тва е един от най-гнусните принципи, разпространени сред сънародниците ни...
Аз па не искам никой да прекарвам и не съм умрял гладен още, дано и занапред продължа да оцелявам сред мислещите като теб...

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
flame написа:smg написа:Напълно оправдавам хората, които прехвърлят винетки.
За второто съм съгласен![]()
Ама за първото - после недей питай що пътищата не са в добро състояние![]()
![]()
Ми щото парите от винетките потъват нанякъде...ама не отиват за пътища, а като не отиват за пътища, не е ли по- добре да ги дадеш за някоя гума, или шарнир, вместо да си купиш винетка и да чакаш от умрял писмо?!
Никой не мое ма връне на селу!
saleen написа:парите от винетките потъват нанякъде...ама не отиват за пътища, а като не отиват за пътища, не е ли по- добре да ги дадеш за някоя гума, или шарнир, вместо да си купиш винетка и да чакаш от умрял писмо?!
flame написа:надявам се не си от тарикатите, които изповядват принципа, че като се оправи всичко на света - едва след това ще плащат данъци
Deja vu