Глава или Водна помпа
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
Глава или Водна помпа
Случката е следната: карам нормално, градско в София, без селяния като в един момент се чува пук и дим от капака.. поглеждам температурата вдига се - гаса, авариики, отварам - пластмасовата тръбичка на радиатора избушена съответно виси маркуча на охлаждането.. ок нов радиатор. Закърпих положението за да я закарам до сервиза и налях течност. Направи ми впечатление, че докато взема 2-3-те км тръгна да загрява на 2 пъти, но го отдавам на това, че не обезвъздуших. Температурата не е минавала 1-вата чертичка в дясно. Сложихме нов радиатор, проблема е че след обезвъздушаване явно влиза въздух от някаде и течността завира. Перката не се включва, а радиатора остава студен. Явно не върти водата?
Притеснява ме нещо, което каза майстора, а то е че когато системата изхвърли водата и влезе в нея малко въздух реално нема как датчика да установи истинската температура, защото той я измерва от водата. Прав ли е?
БМВ-то е е36 М43Б18
Притеснява ме нещо, което каза майстора, а то е че когато системата изхвърли водата и влезе в нея малко въздух реално нема как датчика да установи истинската температура, защото той я измерва от водата. Прав ли е?
БМВ-то е е36 М43Б18

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: Глава или Водна помпа
Значи хващал съм датчик в ръка и отчита веднага,пускам го спира да отчита,слагам го в сняг и пак отчита-говора за тем. датчик та и твоя е така за водата-майстора не те лъже.Щом радиатора е студен и от горната страна значи помпата не върти и от там кипва.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
Свалете ремъците и завъртете помпата на ръка,отвори капачката на радиатора и слушайте и гледайде дали водата балбуче или минава през казанчето разширителното.Ако няма никакви признаци е дала фира.
- daka1972
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW отново серия 3 бенз
- Мечтае да кара: волска каручка
- Детайли за колата: събира много и малко, според повода
ако е дала фира може и парно да няма
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
Парно съм почти сигурен, че има. Колата работи на място без да загрява, но водата в казанчето завира и започва да дими и дори и след няколко обезвъздушавания продължава да има въздух.

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
Намирисва на термостат,освен да е зацепил на малкия кръг и така да се получава.Като пипате докато кипи ,голямия кръг студен ли е..
- tekabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xd F11 individual
И на мен на зациклил термостат ми прилича това.Щом радиатора е студен и има парно значи водата циркулира само в малкия кръг.Но при положение че си ходил на майстор той би трябвало да го е видял това.Ако ще си я правиш ти сваляй термостата и го слагай в тенджерата да го вариш и да видиш дали ще отвори.За да знаеш какво да правиш.
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
tekabg написа:И на мен на зациклил термостат ми прилича това.Щом радиатора е студен и има парно значи водата циркулира само в малкия кръг.Но при положение че си ходил на майстор той би трябвало да го е видял това.Ако ще си я правиш ти сваляй термостата и го слагай в тенджерата да го вариш и да видиш дали ще отвори.За да знаеш какво да правиш.
Абе имал съм случай в тенджерата отваря на колата не,затова най добре го смени,няма да ти навреди.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
Superexstatic написа:А какви са признаците на изпечена глава?
Не е толкова лесно дори и една черта да си достигнал след средата та да я изпечеш..
- flober
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30
LiTtLeRoCk написа:tekabg написа:И на мен на зациклил термостат ми прилича това.Щом радиатора е студен и има парно значи водата циркулира само в малкия кръг.Но при положение че си ходил на майстор той би трябвало да го е видял това.Ако ще си я правиш ти сваляй термостата и го слагай в тенджерата да го вариш и да видиш дали ще отвори.За да знаеш какво да правиш.
Абе имал съм случай в тенджерата отваря на колата не,затова най добре го смени,няма да ти навреди.
свариш ли термостат в тенджера го отпиши. В системата има налягане и няма общо с тенджера освен ако не е под "налягане " А за проблема на колегата мисля ,че трябва да смени термостата щом радиатора остава студен доколкото разбрах.признаци за глава са твърди мъркучи,вкарва компресия при охл.течност,смесване на масло и антефриз или го изкарва през ауспуха ,и др.
- daka1972
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW отново серия 3 бенз
- Мечтае да кара: волска каручка
- Детайли за колата: събира много и малко, според повода
почти сигурен, че има
не е същото като да има на 100 % парно
не е същото като да има на 100 % парно

- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Термостат махни го и покарай 2-3км но обезвъздуши преди това.Ако всичко е наред отивай и слагай хубав термостат и си свиркай.Щом имаш парно значи има циркулация на антифриз през радиаторчето - следователно помпата върти - но има и друга тънкост, че може да се е откършило витлото и да върти но не достатъчно да циркулира колкото е небходимо.Според мен най добре водна помпа и термостат и едно хубаво обездушаване за да ти е мирна главата.За твое успокоение първия ден като си взех колата е била с спукан радиатор и отиде в червената зона така около 500м че бях на кръстовище и неопитен
и си карам сега още без да съм бутал.Водната помпа гледай да е хубава с метална турбинка и термостата да е хубав.

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Аз па си мисля че е спукана глава/гарнитура,надува ти системата и за това ти се е пръснал щуцера на радиатора... ако е блокирал термостата щеше да иде в червеното много бързо,а ти казваш че не е... 

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
Термостата е на 2 седмици, а ако приемем, че е блокирал възможно ли e с него колата да не загрява при работа на място?
Последна промяна Superexstatic на 03 Дек 2010, 1:19, променена общо 1 път

36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3