Правилно използване на автоматик

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Правилно използване на автоматик

Мнение от bg_11 » 03 Ное 2010, 22:11

При мен след смяна на маслото пак се усеща "придърпва" особенно като е студена . В сервиза ми казаха "Какво очакваш това е кола на 13 години" ... С обикновенна АСК съм , а не с типтроник .
Един съвет от мен ... Сутрин докато колата не загрее по-бавничко ... :driving:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 03 Ное 2010, 22:29

В тоя сервиз повече да не ходиш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525д exclusive and 530d f10

Мнение от sasho1bs » 04 Ное 2010, 0:37

Моята е 525д 2003 година на 200 000 км и също като е студена се усеща предърпване но загрее ли се оправя.Сменях маслото точно заради това придърпване но уви остана си.Иначе когато купих колата това го нямаше.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bg_11 » 04 Ное 2010, 9:00

sasho1bs написа:Моята е 525д 2003 година на 200 000 км и също като е студена се усеща предърпване но загрее ли се оправя.Сменях маслото точно заради това придърпване но уви остана си.Иначе когато купих колата това го нямаше.

1:1 само , че съм с ТДС 97 и пак е на 200 000 км ...
П.П някой има ли идея , колко масло събира обикновеннат АСК /P,N,D,R,S,2,3/ При мен до колкото знам :dummy: сложиха 6 литра ...
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 97y E39 520i steptronic
Детайли за колата: BRC газово, черен кожен салон.

Мнение от vesko1234 » 04 Ное 2010, 9:57

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 725 tds;Pajero 2 ;E66 730d

Мнение от stefan_bmw7 » 09 Ное 2010, 18:57

Колеги и аз да попитам за автоматичната кутия на 725 тдс, гледам отдоло е омаслена дали ще светне предопредителна лампа на таблото ако маслото е на минимум и имали начин да разбера дали е под минимума маслото в кутията ?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 09 Ное 2010, 19:31

Peter Angelov написа:..Доста спор имаме с приятели, няколко пъти ми направи впечаление че когато съм на спорт режим, примерно с 100-120 км.ч. и натисна до дупка сваля за мен до първа и сменя примерно чак на 140-160 км.ч. А от място - старт ми дават на S на първа по спомен 110-120 км.ч. След като смени на втора е вече на около 200 км.ч., трета до към 240 км.ч. и след това четвърта до където стигне. Какво е обяснението за тази ситуация срипед Вас.
На теория ми дават на 4- предавка - 306 км.ч.От практиката 288 км.ч. в момента съм с не толкова добри гуми.

И последно :mhihi: Забелязах че с изключено ASC+T, колата набира в пъти по бързо :D

Предварително Ви благодаря

Каква по дяволите е тази кола, колега!?!?!?! :banghead:

ПП Да не се чудите и спорите повече: http://www.unixnerd.demon.co.uk/revs.html

Аз ги изкарвам (с диф. 3.15) на 1-ва - 93 км/ч, на 2-ра - 156 км/ч, на 3-та - 231 км/ч, на 4-та по надолнище - божа работа, но максимално 316 км/ч

С диф. 2.81 - на 1-ва - 104 км/ч, на 2-ра - 175 км/ч, на 3-та - 259 км/ч, на 4-та по надолнище - божа работа, но максимално 354 км/ч :yes:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение Schnappi, Das Kleine Krokodil

интерФЕЙСА на форума... нещо ми е непрегледен...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bg_11 » 09 Ное 2010, 22:23

stefan_bmw7 написа:Колеги и аз да попитам за автоматичната кутия на 725 тдс, гледам отдоло е омаслена дали ще светне предопредителна лампа на таблото ако маслото е на минимум и имали начин да разбера дали е под минимума маслото в кутията ?

До колкото знам от БМВ твърдят , че АСК е вечна ... Обаче за кола на 200 000 км и нагоре и масло на 10 години и нагоре ... Ако смениш маслото увеличаваш "живота" на АСК . Няма лампи ... няма минимуми ... най-добре иди сменяи и моя съвет е да отидеш в добър сервиз /оторизираните на БМВ/ или друг на който имаш доверие ... Просто хората да си разбират от работата .
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cerberus » 01 Дек 2010, 0:29

Колеги, разбрах, че S e sport, a не разбрах копчето M, на тези автоматици, които не са с + и -, какво точно прави и кога се използва? :?:

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 01 Дек 2010, 8:52

М = ///М :mhihi:
Сега сериозно - преминавайки от S на М всъщност се преминава на Manual - тоест ръчна смяна на предавките, която е така направена, че дори и да забравиш да преминеш на по-висока предавка...автомата сменя, без значение, че си на ръчна смяна :yes: .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 01 Дек 2010, 10:30

Тез' кутийки мноо умни бе, опитах се аз на Manual да я лъзна в лютеницата, ама смени пущината без да ме пита.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cerberus » 01 Дек 2010, 11:34

Dimitroff написа:М = ///М :mhihi:
Сега сериозно - преминавайки от S на М всъщност се преминава на Manual - тоест ръчна смяна на предавките, която е така направена, че дори и да забравиш да преминеш на по-висока предавка...автомата сменя, без значение, че си на ръчна смяна :yes: .

Пак не разбрах колега, като съм на позиция М, скоростите ги сменям ръчно, сиреч на която скорост щракна лоста, на тази карам, сaмо че АТ-то качва предавка, ако тръгна да отивам към прекъсвач, или просто си седя на тази предавка на която съм му задал? И какво се случва, ако си седя на D-директна, а щракна копченцето на M?? По логиката на това, което прочетох до тук в темата, би трябвало да няма разлика дали съм на М или на E, aко лоста е на D... И още, може да си сменям скоростите с лоста и когато копчето е на E. Има ли разлика когато ги сменям на E и когато съм на М и каква е? :dunno:
Изображение

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 01 Дек 2010, 14:39

Аз говоря за това тук :

Изображение

:oops:

Снимката която си дал ти - "чувал съм" (без да претендирам за достоверност), че S = snow (при автоматиците на Мерцедес е така 100% !!, за БМВ...не съм убеден) - пак казвам - говоря за автоматик като този от твоята снимка.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cerberus » 01 Дек 2010, 14:50

Dimitroff написа:Снимката която си дал ти - "чувал съм" (без да претендирам за достоверност), че S = snow (при автоматиците на Мерцедес е така 100% !!, за БМВ...не съм убеден) - пак казвам - говоря за автоматик като този от твоята снимка.

Усетих че нещо не се разбрахме за това постнах една примерна снимка. :) S e sport, ама какво точно прави M ме интересува.

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 01 Дек 2010, 15:32

Ако си с такъв автомат - търси книжката - няма начин да не пише ;)

ПредишнаСледваща

Назад към E39