LED Крушка за дългите

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Продаде колата
Мечтае да кара: Бързо, голямо и черно BMW

Re: LED Крушка за дългите

Мнение от sshtskv » 29 Ное 2010, 0:12

И аз търся някакво решение за дългите. В момента съм с #bi-xenon лупа на фейслифтови фарове, а на дългите съм сложил на #osram +90%. Някакви които уж се водят бели, но става така, че когато пусна дългите, лупата светва на дълги, а H7 крушката от дългите светва едно гадно жълто, което покрива от горе на бялата светлина на ксенона (6000к) и ме дразни. Опитах с диодни крушки, но и това ме дразни. Получава се някаква синкава точка в средата на рефлектора. Опитах да изключа крушката, но така ми показва грешка на #light модула.
Ако сложа 6000к и на дългите, няма ли да стане пак някакво неприятно покриване върху другата светлина, идваща от лупата?
По принцип, изобщо не искам да свети нищо от другия рефлектор, но отчита грешка. Какво може да се направи по въпроса?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 ///M5
Детайли за колата: Eisenmann Exhaust

Мнение от B.Tunchev » 29 Ное 2010, 3:32

alexbg77 написа:
Gh0s7 написа:Аз бях сложил ксенон и на дългите и го карах максимум 5 дни и го разкарах, вярно че беше китайски боклук, но не можах да издържа на това бавното загряване, освен това не можех да премигвам "къси-дълги", първо заради бавното загряване и второ, че компютъра на е46цата нещо се шашка ли не знам и като премигна с дългите за момент гаси и късите и те премигат и става едно мазало.. абе ужас.. И това не само при мен, имам и приятел с ОЕМ ксенон на късите и при него беше същото.

Със ксеноновите светлини не трябва да се премигва защото така изгарят. Тези крушки по принцип ги дават вечни (разбира се не китайските), проблем е ако ги включиш и изключиш за много кратко време и също удар-изтичане на газта.

Не напразно премигващите светлини не са ксеноновите! :yes:

Направо ги махнах аз, останах си със стоковите крушки на дългите. За чий дявол ми беше да го слагам тоя ксенон на дългите идея си няям...

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 29 Ное 2010, 8:49

Sasho Tsukev написа:И аз търся някакво решение за дългите. В момента съм с #bi-xenon лупа на фейслифтови фарове, а на дългите съм сложил на #osram +90%. Някакви които уж се водят бели, но става така, че когато пусна дългите, лупата светва на дълги, а H7 крушката от дългите светва едно гадно жълто, което покрива от горе на бялата светлина на ксенона (6000к) и ме дразни. Опитах с диодни крушки, но и това ме дразни. Получава се някаква синкава точка в средата на рефлектора. Опитах да изключа крушката, но така ми показва грешка на #light модула.
Ако сложа 6000к и на дългите, няма ли да стане пак някакво неприятно покриване върху другата светлина, идваща от лупата?
По принцип, изобщо не искам да свети нищо от другия рефлектор, но отчита грешка. Какво може да се направи по въпроса?

Намираш някой с НЦС Експерта да ти "разкара" грешката и си ти :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d 2000г.

Мнение от gocho_ » 30 Ное 2010, 2:57

Няма ли някой дето да е сложил афтърмаркет "би-ксенон прожектор" в рефлектора на дългите.
така ще се получат 2-къси :D

ето една изгъзица просто за представа
http://www.theretrofitsource.com/images/products/projector-shrouds/M3Duall.jpg
само че това са 4 прожектора.
:duel:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 540i
Мечтае да кара: Lancia Thesis повече от всякога!

Мнение от BoBoGTO » 30 Ное 2010, 19:18

Нещата излязоха бая извън топика, ама да попитам оригиналните ксенони, преди фейса ако се вземат втора употреба, после само plug 'n light ли са? Какви интервенции са нужни и сложно, и безпредметно ли е?
И ако всичко е въпрос на няколко часа, някой да продава? :D

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 30 Ное 2010, 19:34

Става плъг и плей - въпроса е в това, че няма да имаш авторегулиране - за него ще ти трябват и устройствата за регулиране нивото на ксенона, който се поставят на преден и заден носач.
Не е болка за умиране - просто ще си регулираш фаровете от врътките в купето.

gocho_ написа:Няма ли някой дето да е сложил афтърмаркет "би-ксенон прожектор" в рефлектора на дългите.
така ще се получат 2-къси :D
ето една изгъзица просто за представа
http://www.theretrofitsource.com/images/products/projector-shrouds/M3Duall.jpg
само че това са 4 прожектора.

Toва пък ще го регистрират на промо цена в Перник...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d 2000г.

Мнение от gocho_ » 30 Ное 2010, 19:49

Това го знам колега, даже съм го написъл , виж :shock: "ето една изгъзица просто за представа"
Идеята е друга: Няма ли някой дето да е сложил афтърмаркет "би-ксенон прожектор" в рефлектора на дългите.
примерно като тия дето продава 1 колега от форума ... ако се намери снимка, да видим как изглежа в рефлектора на дългите.
:duel:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 540i
Мечтае да кара: Lancia Thesis повече от всякога!

Мнение от BoBoGTO » 30 Ное 2010, 21:40

Dimitroff написа:Става плъг и плей - въпроса е в това, че няма да имаш авторегулиране - за него ще ти трябват и устройствата за регулиране нивото на ксенона, който се поставят на преден и заден носач.
Не е болка за умиране - просто ще си регулираш фаровете от врътките в купето.

И без това сега така правя.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Продаде колата
Мечтае да кара: Бързо, голямо и черно BMW

Мнение от sshtskv » 30 Ное 2010, 21:53

Dimitroff написа:
Sasho Tsukev написа:И аз търся някакво решение за дългите. В момента съм с #bi-xenon лупа на фейслифтови фарове, а на дългите съм сложил на #osram +90%. Някакви които уж се водят бели, но става така, че когато пусна дългите, лупата светва на дълги, а H7 крушката от дългите светва едно гадно жълто, което покрива от горе на бялата светлина на ксенона (6000к) и ме дразни. Опитах с диодни крушки, но и това ме дразни. Получава се някаква синкава точка в средата на рефлектора. Опитах да изключа крушката, но така ми показва грешка на #light модула.

Намираш някой с НЦС Експерта да ти "разкара" грешката и си ти :mhihi:

А някакъв друг начин, да деактивирам дългите без да ми дава грешка на таблото, при положение, че съм с aftermarket #bi-xenon?
Изображение

Предишна

Назад към E46