на шейни станахме...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 16 Дек 2005, 13:19

1. Като си взе най-накрая ника да беше обявил, че народа не те знае такъв и почва да те учи ;)
2. Я се вдигни и иди до Хеед91 и говори с Христо Петров.
Изображение

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 16 Дек 2005, 13:43

Leon написа: ;)

От самата настилка е ......и времето е лигаво и затова ....прим мен се получава по-същият начи...и гумите са нови и пак ...на всеки завои си тръгва на една страна..... преди 2-3 дни завивам на сп.Орион на ляво без газ (обедно време) и по едно време се спрях в спирката(тоес бордюра ми помогна де) :roll: :roll:

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар
Кара: Е36 328g
Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo

Мнение от Дилян Пенчев » 16 Дек 2005, 15:29

Еи не се косете бе! При всички е така в момента е най-гадното време и нито може да се спира нито може да се тръгва!
Илиане не може да е нито от полуоска, нито от каре на кардана нито от диференциала!!! Тея неща директно ги забрави!
Полуоска ако е или каре на кардана са други признаците и нямат нищо общо от поведението на колата на пътя! Диференциала ако е заминал няма да можеш да взимаш хич завойте и каот тръгваш няма да ти върти само едната гума ами и двете :twisted: другия вариант ако е счупен диф-а е колата да не може да се движи :winky:
Ако се съмняваш в ръчната направи следната проверка - покарай малко колата и като спреш някъде слезни и пипни джантите - предни, задни, леви, десни и виж дали има някоя по топла! Ако някоя накладка или ръчната ти задържа на едното колело то ще смърди яко на феродо и ще е гореща джантата да не кажа че ако си карал по-бързо няма да може да я пипнеш!!! Отделен въпрос е и това че ако ти задържа като се движиш съвсем бавно в трафика като пуснеш газ-та колата ти сама ще спира ;)

При мен е същата работа! Със зимни гуми съм който отзад не са много добри! От тея мъгли и ръмеж долу платното става СУПЕР хлъзгаво! Не ми се е случвало миналата година да е такова но се убедих щото нито може да се завива, нито да се спира нито да се тръгва!
Дори и да има някакъф проблем с колата то той не може да се усеща и при тръгване и при спиране и при завиване ;) Това е само от настилката и гадната мръсотия дето прави пързалката!!!
Навсякъде гледам яко катастрофи особенно по скоростните булеварди на софето ;)

Още малко и като почне да си вали хронично ще изчезне проблема :mhihi:
Изображение
Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече :)))

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 16 Дек 2005, 16:35

е стига бе Диляне...той кара Е36....тая кола не поднася просто ей така.....без газ в завоя е просто ъпсурд.....а ако поднесе това ще е предницата.....пък и той , сам каза,че има хубаво гуми....не кара БМВ-то от вчера.....според мен трябва да има някакъв проблем.......иначе снощи беше яко фън настилката верно беше яко шит ,ама чак си беше весело :D
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 745i;740d;330xd;330i-Convertible
Мечтае да кара: кока & цици
Детайли за колата: с чип !!!

Мнение от Lunaticc 1 » 16 Дек 2005, 18:16

според мен Д.Пенчев е прав аз съм имал подобен проблем с предишната ми кола,по същия начин вечер като я вкарвах в гаража всичко о.к. и на другата сутрин неще да откине добре че беше с предно та някакси ръчната разблокираше(става дума за зимата) и по едно време чак пролета се видя че дясното разклонение на ръчната ме е цакало зимата с топла бира
Чеп Туринг !
Мантинела Тунинг !!!
Леген Пауър Рейсинг !!!!!
Перални,Тостери,Миксери, и Гипсокартонь на ЧАСТИ !!!
Изображение

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар
Кара: Е36 328g
Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo

Мнение от Дилян Пенчев » 16 Дек 2005, 20:00

///M Power написа:е стига бе Диляне...той кара Е36....тая кола не поднася просто ей така.....без газ в завоя е просто ъпсурд.....а ако поднесе това ще е предницата.....пък и той , сам каза,че има хубаво гуми....не кара БМВ-то от вчера.....според мен трябва да има някакъв проблем.......

Добре майсторе!!!!!! Много добре знам какво кара...... :roll: и като е Е36? Сигурно и на лед Е36 не поднася просто ЕЙ ТЪЙ :evil: АМАН ОТ КОМПЕТЕНТНИ ИЗКАЗВАНИЯ :evil:

Извинявам се за отклонението, сега видях че малко грешно съм се изказал щото е възможно ръчната да ебава работата но това е най-елементарното за проверяване, ако не е от ръчната ....... той Илиян ще напише след като ходи в сервиз и ще разбереме :roll:
Изображение
Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече :)))

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 17 Дек 2005, 18:52

Ами малко странно звучи .. но пипаи спирачните апарати ... ако ти задържа ръчната ... трябва да е много нажежен... :)

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: BMW 760Li
Детайли за колата: сива, 06.2004 г.

Мнение от ivopicha » 17 Дек 2005, 21:53

:OT: Днес ходих В София. Сутринта след единия тунел по Хемус имаше задръстване и пълзяхме 1 час едва едва. Сняг, вятър, отдолу лед. Колата се държа адски добре. Имаше разни Вектри и други с предно, които ги бутаха :mhihi: След това като се отпуши движението дадох газ и отлетях. Никой не успя да ме мине (карах в рамките на разумното) и И не усетих някое по сериозно зансяне. Почвам да си мисля, че имам шпер или пък съм отличен шофьор :mhihi: :bowdown: :ok: Навръщане пок бях на първа редица. Нямаше сняг, но беше мокро- със скорост 140-150 км/ч всичко си беше ок. Все пак трябваше да пробвам възможнстите на колата( с тази ми е първа зима) предишната Е36 също си беше супер. Не зная как някой оплюват БМВ-то като калпава кола през зимата. Нали знаете- на крива ракета космоса и пречи :D Когато беше пусната темата и аз имах проблеми със занасянето, но го отдавам на мръсната настилка. Нека пича каже от какво е бил проблема!
Благодаря ви, че ме изслушахте, но исках да се похваля от колата си! Вярвам че и вашите ви слушат :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 18 Дек 2005, 20:01

Иляне,100 % имаш някакъв проблем.Е36,смея да твърдя,не занася ей
така,а пък ако е с хубави гуми-абсурд.Виж ръчната,май там се крие проблема.
:OT:
Сега си влизам и навън е яко фън.Бутахме няколко коли м/у другото,а
аз си бичех без проблем :D
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от StuNNeR » 19 Дек 2005, 8:23

Mischelin Alpin му е майката,движи като джип! :)

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Мнение от SuPeR_FLY » 19 Дек 2005, 9:47

и аз вчера обух баварката със Michelin Alpin и разликата е просто осезаема понеже ни хвана неподготвени първия сняг в Сливен :mhihi: и докато я закарам до сервиза да ми сложат тенекийките наистина беше като шейна :mhihi: :mhihi: няма никакво сцепление едвам тръгваше но след като сложих зимните колата вървеше перфектно тръгваше си от раз и не се пързаляше :D така че щом и със добри зимни гуми не можеш да я вкараш в пътя причината ще е някъде другаде най-хубаво я закарай в някой сервиз да я погледнат ;)
Изображение

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 19 Дек 2005, 10:51

Аз с мойто Е36 нямам проблем зандните гуми са чисто нови Гудиар Ултра Грип 7 предните са Тойо СноуПроксес С941
Вчера по магистралата си карах със 120 без проблем като цяло Е36 ми се стори доста по-стабилно от Е30 :mhihi:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 19 Дек 2005, 13:02

Неслучайно отбелязах,че си познавам колата и определено имам проблем. Знам как се държи Е36 на сняг, лед и мокро. В момента не се държи така. Пенчев, много благодаря за инфото относно полуоски и диф! Босев, ще отида непременно до Хеед, ако не направя нищо с моя майстор. Засега се ориентирах към проблем с ръчната. Като купих колата от едната страна накладките на ръчната бяха изтъркани напълно, от другата си бяха ок. Тогава имаше нещо изкривено, уж го оправиха, ама... После ще проверя и геометрията, въпреки,че ходих на реглаж преди няколко месеца след като подмених всичко разбито по задния мост + амортисьори.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 06 Яну 2006, 12:10

Проблема все още стои... :confused: Майстора твърди, че не е от ръчната и си карам така, ама е много дразнещо и неприятно. Друго, за което се сетих е някакъв проблем със съединителя (на 30 000 км е) - да не предава равномерно върт. момент или нещо подобно... много мразя такива трудно диагностицируеми проблеми :evil:
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 06 Яну 2006, 22:00

Да не би да си за смяна на задни амортисьори :roll:
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

ПредишнаСледваща

Назад към E36