Почистване на MAF сензора (дебитомер)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- jojko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 сажда
- Мечтае да кара: CB1000R
Re: Почистване на MAF сензора (дебитомер)
и аз да изкажа мнение,днес с много мъка(тия бол4ета кои ги е измислил да му е''''''''' и умника в бмв)го измъкнах този мап-сензор,беше мръсен и целия 4ерен,запо4нах да го пръскам с контакт шпреи,и светна като нов,вътре има една пластинка беше 4ерна,като я измих стана бели4ка,не си познах колата,ускорява и върви като луда,така 4е трябва да се мие от време на време,благодарско на пи4а които е направил тази тема

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Само така, колега
Аз вече профилактично на 6 месеца ще си го почиствам - така ще е в оптимална форма. Вече ако даде фира, то си е ясно - взимам нов

Аз вече профилактично на 6 месеца ще си го почиствам - така ще е в оптимална форма. Вече ако даде фира, то си е ясно - взимам нов

Последна промяна Zagy на 12 Ное 2010, 11:27, променена общо 1 път
Si non confectus, non reficiat.
чудя се дали ще се намали разликата в показанията между борд компютъра и реалния разход
за сега за 110км(повече извънградско) ми показва 5.6 което не ми се струва много реално
за сега за 110км(повече извънградско) ми показва 5.6 което не ми се струва много реално

- Zagy
- нафтения
-
© написа:чудя се дали ще се намали разликата в показанията между борд компютъра и реалния разход
Ти мигача остави на нас...

Я кажи изчисти ли дебитомера? Какво му беше състоянието?
viewtopic.php?p=2476136#p2476136 чети
чистих ... ефект има, ще го тествам утре по-подробно (предстоят около 500км) и ще видим как ще се представи

чистих ... ефект има, ще го тествам утре по-подробно (предстоят около 500км) и ще видим как ще се представи
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Колеги, след като изчетох темата, реших и аз да направя една профилактика на дебитомера. Спреят за почистването (M1 на Meat&Doria), за който Zagy писа го намерих във фирма "Косер" на цена 9.50 лв. с ДДС. Сега остава само да се хвана и да го сваля прсловутия сензор и като знам какъв е въздуха в София се надявам да няма големи изненади 

- Zagy
- нафтения
-
gromovich написа:Колеги, след като изчетох темата, реших и аз да направя една профилактика на дебитомера. Спреят за почистването (M1 на Meat&Doria), за който Zagy писа го намерих във фирма "Косер" на цена 9.50 лв. с ДДС. Сега остава само да се хвана и да го сваля прсловутия сензор и като знам какъв е въздуха в София се надявам да няма големи изненади
Я кажи къде им е офиса, че аз последно го взимах на 15 кинта...
- gromovich
- младши ентусиаст
-
Zagy, www.kosser.net/shops.php това е сайта на фирмата. Имат няколко магазина в София, ще ги видиш на картата на сайта. Аз обаче отидох и си купих спрея от централния им склад на "Резбарска" 9, понеже в единия от магазините им го нямаха наличен. В случай, че решиш да се разходиш до там за твое сведение складът им се намира съвсем близо до Еконт, има доста автосервизи наоколо и където да попиташ ще те упътят за склада.
при мен разхода май ще падне доста повече от колкото предполагах, а не изглеждаше толкова мръсен
всъщност то там в онази дупка нищо не се вижда, може и да е било мръсно
разликата между борд и реален разход изглежда ще си остане, защото в момента за 600км показва 5.1
всъщност то там в онази дупка нищо не се вижда, може и да е било мръсно
разликата между борд и реален разход изглежда ще си остане, защото в момента за 600км показва 5.1

- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
Zagy написа:gromovich написа:Колеги, след като изчетох темата, реших и аз да направя една профилактика на дебитомера. Спреят за почистването (M1 на Meat&Doria), за който Zagy писа го намерих във фирма "Косер" на цена 9.50 лв. с ДДС. Сега остава само да се хвана и да го сваля прсловутия сензор и като знам какъв е въздуха в София се надявам да няма големи изненади
Я кажи къде им е офиса, че аз последно го взимах на 15 кинта...
В Ауто+ също е под 10лв.
- gromovich
- младши ентусиаст
-
Колеги, да се похваля с какво успях да се сдобия днес от "Илиянци" срещу 10 лв. комплекта. Мисля, че ще е от полза за всеки, решил да развие оригиналните винтове на дебитомера.
колеги и аз се заех с по4истването на дебитомера ! Е46 136 к.с
закупих си спрей Gold Eagle ( за по4истване на карбуратори е но върши същата работа) 12 лв
по4истих на един приятел - разликата я усети !
по4истих и моя - няма6е никаква мръсотия, но го окъпах 3-4 пъти стабилно и ............. на 1-ва и 2-ра мн по добра работа и изтегляне (без преди6ното придърпване ) + имам съмнение и за разхода 4е падна леко (но това е мн относително все пак сега темп е над 20 градуса )
скоро ще по4истя и на др приятели (с др марки коли
) , за по обобщаващи резултати .
пп . С големи благодарности към колегата Zagy за предоставения снимков материал и инфо .
поздрави на вси4ки
закупих си спрей Gold Eagle ( за по4истване на карбуратори е но върши същата работа) 12 лв
по4истих на един приятел - разликата я усети !
по4истих и моя - няма6е никаква мръсотия, но го окъпах 3-4 пъти стабилно и ............. на 1-ва и 2-ра мн по добра работа и изтегляне (без преди6ното придърпване ) + имам съмнение и за разхода 4е падна леко (но това е мн относително все пак сега темп е над 20 градуса )
скоро ще по4истя и на др приятели (с др марки коли

пп . С големи благодарности към колегата Zagy за предоставения снимков материал и инфо .
поздрави на вси4ки

- Zagy
- нафтения
-
Като ви гледам май само аз съм се преебал да си купя спрея за 15 кинта и накрайниците за 35...
Браво, колеги, така за смешни пари имате други коли

Браво, колеги, така за смешни пари имате други коли

- jojko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 сажда
- Мечтае да кара: CB1000R
та така с бързия дебитомер и в бокса за фар,мига4 и капак
бързо набира,ама спирането му е проблем

- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5