Нов във форума

Класически модели - Е12/E21/E23/E24/Е28

Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Нов във форума

Мнение от andrein » 04 Ное 2010, 20:13

Ми най-на 'далавера' е бутала от М42 и да се тръкне блока. Така получава добро долнище-поне за 1.6 литра.
Глава от М10В18 инжекция и о-ринг на блока...лудиягсм май даже си беше направил приспособление за копане на канали, трее да го питам.

...почвам да зациклям....
34331 У-У-УДРИ!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Louis » 04 Ное 2010, 21:01

andrein написа:....почвам да зациклям....

m20b27 stroker ;)
в последствие с едно не особено надуто компресорче :)
перфектната ежедневка :)
Упомена!Одере!Сдържам!Учуден! ВанОс! ПрУжина! АкУмулатор! СемеринГ! АУспУх! КлапАн! РезервОар! ГаЗ! ФорУм! ОбрЪч! КУпувам! ВрЪЗка! БОбина! ЛосТче! КаРбУратор! ИталиАнски! ГрадУс
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от andrein » 05 Ное 2010, 23:02

Днес одих до Явор Банакиев и Бате Емо Килър ГТИ, да вида дали тунинг-сервиза им не се подместил от завчера. Поговорихме до печката освен за стандартните тъпотии, и за моя нов проект....и викат май-общо туниг гурутата 'по-новия двигател си е по нов' т.е. ше си прибирам тия дни 1.8Т-то и те така.

Явор за съжаление много пъти се оказвал болезнено прав за разни концепции...та не лошо да го послушам.
34331 У-У-УДРИ!!!

...и то хидравличен :)
Аватар
Кара: джата
Мечтае да кара: на Ринга
Детайли за колата: Двете 2и2ки

Мнение от krika » 06 Ное 2010, 1:55

andrein написа:Днес одих до Явор Банакиев и Бате Емо Килър ГТИ, да вида дали тунинг-сервиза им не се подместил от завчера. Поговорихме до печката освен за стандартните тъпотии, и за моя нов проект....и викат май-общо туниг гурутата 'по-новия двигател си е по нов' т.е. ше си прибирам тия дни 1.8Т-то и те така.

Явор за съжаление много пъти се оказвал болезнено прав за разни концепции...та не лошо да го послушам.

Е то с кой говориш и ти пълни главата, няма как да ти предложат друго освен ВАГ-аджийски изпълнения :mhihi: Много жалко за Е21-чката, но проекта си е твой и никой няма право да ти се меси...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от andrein » 06 Ное 2010, 2:27

Мноо ясно, че са пристрастни....трее некъде БМВ сектанти да намера....да ме налъжат и те....па съм лековерен като жена деба
34331 У-У-УДРИ!!!

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 06 Ное 2010, 7:14

andrein написа:Мноо ясно, че са пристрастни....трее некъде БМВ сектанти да намера....да ме налъжат и те....па съм лековерен като жена деба

Ако не друго, поне с тая тема ще натрупаш мнения да пишеш в търговските раздели :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Като махнеш сектанството, предполагам ти е ясно, че повечето ВАГ-ови мотори са куплирани със скорости за предно предаване, погледни и къде са им смукателите на маслената помпа. Да не се окаже, че трябва да взимаш целия преден мост от ФВ или Ауди, и да направиш първата е21-ца с предно предаване :shock:
Трудно ми е да разбера що не пуснеш двигател, който ще си влезе на мястото без проблеми или такъв с приправяне на лапи и кардан, а ще си играеш по всичко.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 06 Ное 2010, 14:59

Lenco написа:
andrein написа:Мноо ясно, че са пристрастни....трее некъде БМВ сектанти да намера....да ме налъжат и те....па съм лековерен като жена деба

Ако не друго, поне с тая тема ще натрупаш мнения да пишеш в търговските раздели :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Като махнеш сектанството, предполагам ти е ясно, че повечето ВАГ-ови мотори са куплирани със скорости за предно предаване, погледни и къде са им смукателите на маслената помпа. Да не се окаже, че трябва да взимаш целия преден мост от ФВ или Ауди, и да направиш първата е21-ца с предно предаване :shock:
Трудно ми е да разбера що не пуснеш двигател, който ще си влезе на мястото без проблеми или такъв с приправяне на лапи и кардан, а ще си играеш по всичко.

мразя тоя тип дискусии: "бе ти си луд, що не направиш еди какво си"
ама не мога да се въздаржа. спорд мен, колега избираш 2ата най куци варянта от общо възможни 3.
1) да наливаш безумни пари в оргиналния мотор, и то при положение , че не го познаваш, и не си си играл с него.
2) да слагаш мотор от друга марка: незаконно, свързнао с много препрявяне, и в крайна сметка колата няма да е нито едната, нито другата марка- което си е тъпо, както и да го гледаш.

вариянт 3) имплантация на по- мощен готов мотор на бмв (разнообразието е почти неограничено) е свързан с най- малко разходи, най- малко време и разправия, и при добро желание и мъничко късмет може всичко да се узакони, ако те брига въобще.
шестаци бол, 12 клапанови, 24 клапанови, с ваноси, без тях, има и други опции :yes:
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от andrein » 06 Ное 2010, 19:08

Няма какво да продавам толкова....за търговския отдел...обикновенно ми се налага да купувам :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Като си го прибеара ше му мисля...още не мога гърне да си намеря....па немам категория за ремърке...па това което имам, май не е баш ремърке, а платформа.

Искам на самоход да дойде ръждата.
34331 У-У-УДРИ!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: л Е21, а сега Е28
Детайли за колата: Ниски и бавни.

Мнение от KriK4eTo » 07 Ное 2010, 0:26

Lenco написа:Ако не друго, поне с тая тема ще натрупаш мнения да пишеш в търговските раздели :mhihi: :mhihi: :mhihi:
:mhihi:
С едно М50Б25 ще си яко в играта
http://vbox7.com/play:05f4821b
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от andrein » 07 Ное 2010, 8:40

KriK4eTo написа:
Lenco написа:Ако не друго, поне с тая тема ще натрупаш мнения да пишеш в търговските раздели :mhihi: :mhihi: :mhihi:
:mhihi:
С едно М50Б25 ще си яко в играта
http://vbox7.com/play:05f4821b

Хммм...бая прилично се лъзга.

Стига ли тая мощност?....то явно си можеш...
34331 У-У-УДРИ!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Braikov » 07 Ное 2010, 15:18

Има даден брой коне за дадено купе, които са достатъчни да направиш с него на пътя каквото си поискаш. Оттам нагоре вече става излишно. Ферма.
Пауъртюнинг ентусиазма често прекрачва границата отвъд разумните концепции.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e21 316 м20б25

Мнение от nappyboy » 07 Ное 2010, 15:36

Braikov написа:Пауъртюнинг ентусиазма често прекрачва границата отвъд разумните концепции.

И отново не е достатъчно :D
Изображение

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 08 Ное 2010, 15:44

Той М50Б25 и за Е34 си е ОК, пък за Е21 ;)
BMW only!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от andrein » 14 Ное 2010, 0:05

Най-накрая си докарах ръждата до София.

Докато карах - мислих - и я закарах на бояджията да я огледа...не много зле ама си има бая работа.

Та реших първо да се позакърпи...колко ше видим.

Та от къде

-прагове
-задни вежди
-престилка предна
-престилка задна
-десен калник...нещо е леко крив тоя
-задна броня

от което следва

-уплътнения прозорци
-лайсни и т.н.

Бояджията ме налъга...нали е творец...бела перла, ма много малко и черен стъклен таван..заеби.

Ше боядисваме значи тоя месец...тамън ше измислим двигателя дотогава.
34331 У-У-УДРИ!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от andrein » 27 Ное 2010, 21:46

Купих си ВАГ АЕВ 1.8Т от автомат...ше му вида лагерите, ма дано е запазен. Трее фланец да права...абе започна се!
34331 У-У-УДРИ!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Shark Sector