Двуцилиндрово BMW?

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ейшейсе и едно
Мечтае да кара: М2 + М5 Е39
Детайли за колата: За тез пари Е39.

Двуцилиндрово BMW?

Мнение от Monky » 29 Окт 2010, 14:05

В интервю за германското сп. Auto, Motor und Sport шефът по развойната дейност и член на борда на директорите на BMW AG Клаус Дрегер споделя, че баварската компания не отхвърля възможността за разработка на двуцилиндров двигател. Според него подобен агрегат би бил особено подходящ за новата 1-ва серия с предно предаване и MINI и би обезсмислил евентуална скъпоструваща хибридна технология за тези модели.

Комбинираното задвижване на бензин и ток подобрява икономичността при големи и тежки автомобили, но далеч не е толкова ефективно при малки коли. Инвестицията в хибридна техника при такива модели няма нужната възвръщаемост и само оскъпява возилото, смятат в BMW.

"500-кубиков обем за цилиндър би бил идеален за такъв двигател", разсъждава Дрегер в интервюто. "Двуцилиндров мотор с обем от 1.0-литър би могъл да развива между 80 (59 кВт) и 100 к.с. (74 кВт) - предостатъчно за автомобил от класа на следващия 1er и MINI."

Източник www.mobile.bg

Моят коментар: как не ги е срам да поронват репутацията на нашата марка? Такъв тип двигатели и предно предаване са за Фиат и други средностатистически марки...

Потребител
Аватар

Re: Двуцилиндрово BMW?

Мнение от Lord » 31 Окт 2010, 2:38

Нужно ли е да слагат V8 в първа серия, с което да я направят нещо средно между рак и щука или е по-добре да намерят пари да сложат голям мотор там, където би имало повече смисъл.. нещо в стил csl, gts и все..

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 31 Окт 2010, 23:23

Бе кво толкоз... феновете на Трабант ще се изкефят... верно, няма да е дву-тактов, ама ще е дву-цилиндров... ;) Пък и ще е BMW :D

Ама като фен на 1-ва серия мога да кажа само - :puke:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 Touring

Мнение от SpeedyMan » 01 Ное 2010, 9:21

БМВ и преди са имали двуцилиндрови автомобили, но с мотор отзад. Сега няма как да се продава такава концепция, просто е изостанала и непрактична. Мисля че двуцилиндровия мотор ще прави чудеса в оборотите, а и не си мислете че няма да носи радост. Колкото до предното - ами за малка кола това е най-подходящото задвижване. Интересно ще е ако има опция да оставят клиента да си избира дали да е с предно или задно колата. Примерно по-големите мотори да са си със задно, малките - с предно. Не мисля че е невъзможно..
Изображение Изображение
Изображение BMW 320d Touring Изображение MB A170 CDI

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 01 Ное 2010, 9:39

Защо пък не двуцилинрдов мотор? Я вижте ВАГ как цепят мрака с техните 1.2TSI и 1.4TSI - предостатъчно мощност, турбото дава и много приличен въртящ момент, за база могат да си ползват вече съществуващи мотори - примерно да "резнат" 2 цилиндъра на 2.0 мотора, боцкат му едно турбо и правят едно минидвигателче със някакви 70-80 кончета и 130-140 нютона торк - това е напълно задоволителна моторизация за едно малко градско автомобилче от класа на Поло, Фиеста или Корса. А и това ще има едно предимство - ще е БМВ. Смятам, че ще се избият да ги купуват, ако се пусне такова нещо на пазара - справка 1ва серия.
Si non confectus, non reficiat.

ентусиаст
Аватар

Мнение от SpeedyMan » 01 Ное 2010, 9:43

Според мен БМВ ще направят изцяло нов мотор. При това си мисля че ще е боксер, за да свалят центъра на тежестта и другото заради което ще го направят е да си спазят традицията.
След това ще дадат наградата на БМВ за двигател на годината в тази категория :lol:
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
Мечтае да кара: цял живот BMW
Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18

Мнение от Plamen_Shopov_BMW » 01 Ное 2010, 10:08

Това би било ужасно. Лично аз като фен на марката ще се почувствам засрамен и обиден от такъв тип автомобил !!!
Напоследък политиката на фирмата майка не ми допада никак. :bang: :ranting:

ентусиаст
Аватар

Мнение от SpeedyMan » 01 Ное 2010, 10:19

Аз пък ще се радвам да има малолитражки. Бих взел за жената една. ;)
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 01 Ное 2010, 10:27

Двуцилиндровия не е много разбалансиран двигател? :dunno:
Иначе ги подкрепям само заради това, че и БМВ трябва да ядат. Във времето на масова комерсиализация е трудно да се бориш с разни "продажници". Нека направят и 1-ва и 0-ва, ако щат и минус първа, само да не опорочават името на другите серии. А и нека направят една истинска 8-мица :yes:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
Мечтае да кара: 5GT 535i

Мнение от Lucky » 01 Ное 2010, 10:31

И аз ще се радвам да има малолитражка БМВ. Е предпочитам да бъде със задно нищо, че не е толкова практично за дребна количка. Сега съм принуден да се оглеждам в некви други марки и да се ровя в некви измислени сайтове на фенове на тези марки.

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 01 Ное 2010, 10:55

и с един цилиндър да е ако са намесени инженерите ,които знаеме в марката сигурно ще се получи. нека правят -от малолитражките ще изкарат пари да развиват и големите мотори...

Потребител
Аватар

Мнение от Lord » 01 Ное 2010, 11:59

SKISA написа:и с един цилиндър да е ако са намесени инженерите ,които знаеме в марката сигурно ще се получи. нека правят -от малолитражките ще изкарат пари да развиват и големите мотори...

:yes:
А според мен е по-интересно колко ще тежи тая малка кола, предвид освинването на цялата гама.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 01 Ное 2010, 13:20

тия акционери с техната лакомия , ще затрият марката :dummy: ся пък, 2уцил-во бмв с предно :D малолитражка. :bang: :bang: :bang: имиджа ше отиде на майната си.
аз ако съм направо ше спра 4 цил. от производство, тия пък искат 2цил да пускат. накъде отива тоя свят?
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 01 Ное 2010, 13:30

SKISA написа:и с един цилиндър да е ако са намесени инженерите ,които знаеме в марката сигурно ще се получи. нека правят -от малолитражките ще изкарат пари да развиват и големите мотори...

ти остави тая работа. тепърва ще развиват малките мотори- т.е. ще вземат пари от големите мотори, за да развиват малките. а като вземамат от големите, няма да останат за големите, щот малките ще глътнат всичко. :banghead: демек- раотата отива на провала . шси караме двуцилиндровките, а на децата ше разправяме: едномвреме бмв праеха
6 цил, а даже и 8 и 12 цил, двг, ама фиат и опел ги взеха, пък ние , щот сме хитри останахме на 2 и 4 цил. а децат ше викат : 8 и 12 цил бмв? едно време ? да бе да. аиде, 6 иди дойди, ама 8 и 12 вече е прекалено. ДА БЕ, ДА! :banghead:
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

ентусиаст
Аватар

Мнение от SpeedyMan » 01 Ное 2010, 13:38

Изображение
Изображение Изображение

Следваща

Назад към Основен Форум