Нивомат

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Нивомат

Мнение от vladobate » 19 Окт 2010, 21:43

Приятелю, празна не трябва да ти надвишава 560мм иначе почва много да се втвърдява. Мойта сега е на около 550мм ( за ненатоварена говоря ) и вози добре ( с 15-ки джанти съм ). Ако си поиграеш с математиката ще се убедиш че около 10мм повече трябва да са твоите стойности заради разликата в диаметрите на джантите. Смъквай и не му мисли или ако искаш за зимата я остави по-вирната ама да знаеш е по-нестабилна в завои като е така напомпана , така подскача от малки бабунки да не те изненада някъде . Затова намери златната среда за себе си ако не искаш да робуваш на цифри , но избери по-доброто според теб и пак сигурността трабва да е на първо масто - лично мнение - затова пусни мъничко надолу не е философия. Успех. :yes: ПС: Аз си имам мярка, качвам задницата на един бордюр и лягам оттдолу като ми опре прага в корема ( неял наобед) и спирам :mhihi: значи комфорт ще има , като ям преди процедурата я правя като за къра, ей тва е . :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34
Мечтае да кара: М5 Е34 Touring

Мнение от Bavariqtamniska » 23 Окт 2010, 14:50

:yes: Мерси мн за съвета така и направих свалих я хубаво надолу и сега е на 560 и вози мн добре.Забелязах и нещо друго тя под 560 не пада надолу, в смисъл регулатора я сваля до едно ниво и повече не иска от там нататък е празен ход на лостчето на регулатора???Твоята така ли е и тя?Стана доста добре обаче и съм мн доволен,и искам за пореден път да благодаря на всички които писахте в темата ми и ми помогнахте! :yes:
Вземи туй кръгово на вратиииииииии! Изображение
http://farm3.static.flickr.com/2722/442 ... 853709.jpg

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 23 Окт 2010, 22:17

И сега като я свали виж си течността да не се е надигнала много, мосля ( никъде не се споменава до къде , няма и белег ) трябва да я направиш на нивото докато се подаде отдолу на мрежичката началото. И това са данни които ти казах за ненатоварена кола , ако така си го смъквал може би затова не иска по-надолу или погледни казанчето да не е фул. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bavariqtamniska » 23 Окт 2010, 23:04

Не,не е пълно казанчето гледах го аз нарочно го оставих с по-ниско ниво като сменях маслото защото знаех че ще се надигне след като я смъкна и сега май е добре.Някъде четох че нивото трябва да е на 10 милиметра отръба но не съм сигурен?! :dunno: То сега ми излезе по гаден проблем изби ми гарнитурата на масления филтър на корпуса и ще я сменям утре цялата кола стана в масло чак на виското е хвърлило. :bang: :ranting: НИвомата ми обаче много като го натоваря започва да свири и питах тук така тръгна даже и темата но само различни мнения чувах? :help:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 24 Окт 2010, 0:32

Ами прав си за свиренето , при мен беше така . Свалих регулатора на налягането ( или разпределителя ) и го разглобих и смених всички уплътнения и заспа от него е свирукането и наистина като се натовари повече отляво даже ми се чуваше ненатоварена при десен ( по-остър ) завой. Имам мисля още един комплект гарнитурки че като купувах взех по две бройки за всеки случай. Ако искаш да ти ги пратя . :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bavariqtamniska » 25 Окт 2010, 6:05

Дай да се разберем за цена и ги пращай ще ми свършат много хубава работа за да не ми се налага да свалям регулатора и тогава да почвам да търся защото постоянно карам колата и ако я спра за 2 дена ми идва малко трудно, аз и заради това не правих нищо по системата като сменях маслото тогава п1к тръгвах за софия и пак бързах.Вчера правих гарнитурата на масления корпус и мога да кажа на всеки който има възмойност да си плати да не я прави сам НИКОГА хахаха направо останах без ръце,за една нищо и никаква гарнитурка пада половината кола (динамо,виско,ролки,ремаци пистови,хидравликата,кутии на филтъра още какво ли не). :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bavariqtamniska » 26 Окт 2010, 9:44

Драсни да се разберем за гумичките.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bavariqtamniska » 01 Ное 2010, 11:18

Абе,момчета,както я зачоплих темата искам пак да ви питам нещо.Някой замислял ли се е да слага сфери от сутиен (ситроен) на БМВ доста по-ефтини са и като ги гледах имат много големи опции да си избираш как да вози колата според налягането на сферата има и комфортни за по 50 60 лева???Също така някой ако се е занимавал с пълнене на сферите си ще съм благодарен да сподели мнение.
Искам да благодаря на колегата vladobate който напълно безкористно и безвъзмезно ми изпрати гумичките за регулатора и ми спести мъките да разглобявам да меря и да обикалям да ги търся :yes: :yes: :yes: !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 01 Ное 2010, 21:31

Аз също съм си мислил за нещо такова ма май ще откриваме топлата вода пък тя ще се окаже студена. :mhihi: Иначе най-вероятно входа и изхода на въпросните сфери ще се различава пък и доколкото си спомням ( чел съм някъде във форума ) при "сутиена" :mhihi: сферата играе ролята на амортисьор , а при БМВ амортисьора си е амортисьор квото и да значи това ама точно какво що не знам . :oops:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 01 Ное 2010, 23:11

vladobate написа:...пък и доколкото си спомням ( чел съм някъде във форума ) при "сутиена" :mhihi: сферата играе ролята на амортисьор , а при БМВ амортисьора си е амортисьор квото и да значи това ама точно какво що не знам . :oops:

А бе май не си баш прав ама...
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bavariqtamniska » 03 Ное 2010, 12:54

Сферите са си сфери според големината им и предназначението могат да са и без амортисьори и с такива.Доколкото разбрах за сега по-старите сутиени са със сфери само а по-новите са и с армотизатори ха ,има мн видове такива сфери и ще отида до лубимия на сичките сутиенаджий магазин във варна Старс които по случайност чат пат познавам и ще ги помоля за сфери които работят с амортисиори които са за комби и които возят комфортно и ако случайно има съвпадение никакъв не е проблема с резбите да се отиде при стругар да се направят 4 преходника кото ще струват 10 лева сферите 2 по 50 лева и забравящ лудия филм с 300 лева 200 лева парчето за БМВ ама дай втора ръка да са,ама и те изпуснали,ама даи да ги напълня с азот,ама те ма излагаха с азота и така нататък.ХАХА зачетох се в сутиен форума горките хора не искат да дадът по 10 лева за пълнене на техните сфери пък ние даваме по 300 за нови. :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от skylord » 03 Ное 2010, 13:58

Bavariqtamniska написа:Сферите са си сфери според големината им и предназначението могат да са и без амортисьори и с такива.Доколкото разбрах за сега по-старите сутиени са със сфери само а по-новите са и с армотизатори ха ,има мн видове такива сфери и ще отида до лубимия на сичките сутиенаджий магазин във варна Старс които по случайност чат пат познавам и ще ги помоля за сфери които работят с амортисиори които са за комби и които возят комфортно и ако случайно има съвпадение никакъв не е проблема с резбите да се отиде при стругар да се направят 4 преходника кото ще струват 10 лева сферите 2 по 50 лева и забравящ лудия филм с 300 лева 200 лева парчето за БМВ ама дай втора ръка да са,ама и те изпуснали,ама даи да ги напълня с азот,ама те ма излагаха с азота и така нататък.ХАХА зачетох се в сутиен форума горките хора не искат да дадът по 10 лева за пълнене на техните сфери пък ние даваме по 300 за нови. :yes:

Това е идейно, дано има и такъв вариант :D ще очаквам с нетърпение резултатите. Колкото до маркучите и щуцерите - никакви грижи няма там правят се целите за 20-тина лева. :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bavariqtamniska » 05 Ное 2010, 11:48

Помагайте хора убих се да търся характеристиките на сферите за Е34 и не мога да ги нямеря.За ситроен ги има но за да съвпаднат ми трябват тези на нащите коли,който включват-налягане,обем,вид на мембраната и каквото друго излезе.Поне работното налягане и обема ако намерим мисля че ше се получи. :help: :help: :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 05 Ное 2010, 15:12

Няма лио да е по-евтино просто да си купиш едни стандартни амортесьори и да решиш проблема с нивомата един път за винаги?
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 05 Ное 2010, 15:25

Zubcho написа:Няма лио да е по-евтино просто да си купиш едни стандартни амортесьори и да решиш проблема с нивомата един път за винаги?

E ти тогава защо се бори с него а не го разкара а? :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E34