Нивомат
Модератор: Технически модератори
Re: Нивомат
Приятелю, празна не трябва да ти надвишава 560мм иначе почва много да се втвърдява. Мойта сега е на около 550мм ( за ненатоварена говоря ) и вози добре ( с 15-ки джанти съм ). Ако си поиграеш с математиката ще се убедиш че около 10мм повече трябва да са твоите стойности заради разликата в диаметрите на джантите. Смъквай и не му мисли или ако искаш за зимата я остави по-вирната ама да знаеш е по-нестабилна в завои като е така напомпана , така подскача от малки бабунки да не те изненада някъде . Затова намери златната среда за себе си ако не искаш да робуваш на цифри , но избери по-доброто според теб и пак сигурността трабва да е на първо масто - лично мнение - затова пусни мъничко надолу не е философия. Успех.
ПС: Аз си имам мярка, качвам задницата на един бордюр и лягам оттдолу като ми опре прага в корема ( неял наобед) и спирам
значи комфорт ще има , като ям преди процедурата я правя като за къра, ей тва е .

- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34
- Мечтае да кара: М5 Е34 Touring

И сега като я свали виж си течността да не се е надигнала много, мосля ( никъде не се споменава до къде , няма и белег ) трябва да я направиш на нивото докато се подаде отдолу на мрежичката началото. И това са данни които ти казах за ненатоварена кола , ако така си го смъквал може би затова не иска по-надолу или погледни казанчето да не е фул. 

- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
Не,не е пълно казанчето гледах го аз нарочно го оставих с по-ниско ниво като сменях маслото защото знаех че ще се надигне след като я смъкна и сега май е добре.Някъде четох че нивото трябва да е на 10 милиметра отръба но не съм сигурен?!
То сега ми излезе по гаден проблем изби ми гарнитурата на масления филтър на корпуса и ще я сменям утре цялата кола стана в масло чак на виското е хвърлило.
НИвомата ми обаче много като го натоваря започва да свири и питах тук така тръгна даже и темата но само различни мнения чувах? 

Ами прав си за свиренето , при мен беше така . Свалих регулатора на налягането ( или разпределителя ) и го разглобих и смених всички уплътнения и заспа от него е свирукането и наистина като се натовари повече отляво даже ми се чуваше ненатоварена при десен ( по-остър ) завой. Имам мисля още един комплект гарнитурки че като купувах взех по две бройки за всеки случай. Ако искаш да ти ги пратя . 

- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
Дай да се разберем за цена и ги пращай ще ми свършат много хубава работа за да не ми се налага да свалям регулатора и тогава да почвам да търся защото постоянно карам колата и ако я спра за 2 дена ми идва малко трудно, аз и заради това не правих нищо по системата като сменях маслото тогава п1к тръгвах за софия и пак бързах.Вчера правих гарнитурата на масления корпус и мога да кажа на всеки който има възмойност да си плати да не я прави сам НИКОГА хахаха направо останах без ръце,за една нищо и никаква гарнитурка пада половината кола (динамо,виско,ролки,ремаци пистови,хидравликата,кутии на филтъра още какво ли не). 

- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
Драсни да се разберем за гумичките.
- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
Абе,момчета,както я зачоплих темата искам пак да ви питам нещо.Някой замислял ли се е да слага сфери от сутиен (ситроен) на БМВ доста по-ефтини са и като ги гледах имат много големи опции да си избираш как да вози колата според налягането на сферата има и комфортни за по 50 60 лева???Също така някой ако се е занимавал с пълнене на сферите си ще съм благодарен да сподели мнение.
Искам да благодаря на колегата vladobate който напълно безкористно и безвъзмезно ми изпрати гумичките за регулатора и ми спести мъките да разглобявам да меря и да обикалям да ги търся
!
Искам да благодаря на колегата vladobate който напълно безкористно и безвъзмезно ми изпрати гумичките за регулатора и ми спести мъките да разглобявам да меря и да обикалям да ги търся

Аз също съм си мислил за нещо такова ма май ще откриваме топлата вода пък тя ще се окаже студена.
Иначе най-вероятно входа и изхода на въпросните сфери ще се различава пък и доколкото си спомням ( чел съм някъде във форума ) при "сутиена"
сферата играе ролята на амортисьор , а при БМВ амортисьора си е амортисьор квото и да значи това ама точно какво що не знам . 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
vladobate написа:...пък и доколкото си спомням ( чел съм някъде във форума ) при "сутиена"сферата играе ролята на амортисьор , а при БМВ амортисьора си е амортисьор квото и да значи това ама точно какво що не знам .
А бе май не си баш прав ама...

- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
Сферите са си сфери според големината им и предназначението могат да са и без амортисьори и с такива.Доколкото разбрах за сега по-старите сутиени са със сфери само а по-новите са и с армотизатори ха ,има мн видове такива сфери и ще отида до лубимия на сичките сутиенаджий магазин във варна Старс които по случайност чат пат познавам и ще ги помоля за сфери които работят с амортисиори които са за комби и които возят комфортно и ако случайно има съвпадение никакъв не е проблема с резбите да се отиде при стругар да се направят 4 преходника кото ще струват 10 лева сферите 2 по 50 лева и забравящ лудия филм с 300 лева 200 лева парчето за БМВ ама дай втора ръка да са,ама и те изпуснали,ама даи да ги напълня с азот,ама те ма излагаха с азота и така нататък.ХАХА зачетох се в сутиен форума горките хора не искат да дадът по 10 лева за пълнене на техните сфери пък ние даваме по 300 за нови. 

- skylord
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
Bavariqtamniska написа:Сферите са си сфери според големината им и предназначението могат да са и без амортисьори и с такива.Доколкото разбрах за сега по-старите сутиени са със сфери само а по-новите са и с армотизатори ха ,има мн видове такива сфери и ще отида до лубимия на сичките сутиенаджий магазин във варна Старс които по случайност чат пат познавам и ще ги помоля за сфери които работят с амортисиори които са за комби и които возят комфортно и ако случайно има съвпадение никакъв не е проблема с резбите да се отиде при стругар да се направят 4 преходника кото ще струват 10 лева сферите 2 по 50 лева и забравящ лудия филм с 300 лева 200 лева парчето за БМВ ама дай втора ръка да са,ама и те изпуснали,ама даи да ги напълня с азот,ама те ма излагаха с азота и така нататък.ХАХА зачетох се в сутиен форума горките хора не искат да дадът по 10 лева за пълнене на техните сфери пък ние даваме по 300 за нови.
Това е идейно, дано има и такъв вариант

- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
Помагайте хора убих се да търся характеристиките на сферите за Е34 и не мога да ги нямеря.За ситроен ги има но за да съвпаднат ми трябват тези на нащите коли,който включват-налягане,обем,вид на мембраната и каквото друго излезе.Поне работното налягане и обема ако намерим мисля че ше се получи.

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Няма лио да е по-евтино просто да си купиш едни стандартни амортесьори и да решиш проблема с нивомата един път за винаги?
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Zubcho написа:Няма лио да е по-евтино просто да си купиш едни стандартни амортесьори и да решиш проблема с нивомата един път за винаги?
E ти тогава защо се бори с него а не го разкара а?