За подгревните свещи
Модератор: Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- His Shadow
- младши ентусиаст
-
За подгревните свещи
значи да започна с обяснението:
подгрявам 1 път и завъртам върти към 4-5сек и пали ама отзаде мята яки бели мъглилки и в началото малко неравномерно работи мотора в смисъл първите 2-3сек
следния вариант подгрявам 1 път и като ми изгасни лампата веднага без да чакам подгрявам още 1 път значи пали ама дето се вика на 1/4-върт оборот и нито бели пушаци нито нищо и мотора си работи перфектно от самото начало
та въпроса ми е може ли да се нагласи по дълго да подгрява свещите или да търся оргинални защото в момента съм с някви не точно за BMW а някви DIP Diesel Truck Parts-West Germany
подгрявам 1 път и завъртам върти към 4-5сек и пали ама отзаде мята яки бели мъглилки и в началото малко неравномерно работи мотора в смисъл първите 2-3сек
следния вариант подгрявам 1 път и като ми изгасни лампата веднага без да чакам подгрявам още 1 път значи пали ама дето се вика на 1/4-върт оборот и нито бели пушаци нито нищо и мотора си работи перфектно от самото начало
та въпроса ми е може ли да се нагласи по дълго да подгрява свещите или да търся оргинални защото в момента съм с някви не точно за BMW а някви DIP Diesel Truck Parts-West Germany
- Turboman
- ентусиаст
-
- Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
- Мечтае да кара: нещо с турбо
- Детайли за колата: телефон
- His Shadow
- младши ентусиаст
-
да обаче ми казаха че така по 2 пъти бързо ще прецакам свещите та си мислех времето от 11сек да се вдигне към 15-16 сек
- Tod
- ентусиаст
-
- Кара: M3 и Volvo XC70
Колега провери за изгоряла свещ!
Good Luck
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
- bat Jeko
- младши ентусиаст
-
Здраве да е
Не търси вината в свещите -времето да ноне и свещите.
Според мен горивото е кофти.С водата трудно се изпарява.Аз смених 6 свещи по каталог, без разлика-от втория път палеше перфектно, времето според мен може да се удължи , аз лично не знам как.
Мотора е предкамерен това му е проблема.
Не бараи по добре , и си подгряваи, 2 пъти щом те дразни, пък като ти изгорят свещите е детска игра да ги смениш,нема нищо вечно в краина сметка
Good luck
Векоя от темите сам описал подробно как става смената, и какво ти е нужно-гарантирам за достоверностана описанието
Не търси вината в свещите -времето да ноне и свещите.
Според мен горивото е кофти.С водата трудно се изпарява.Аз смених 6 свещи по каталог, без разлика-от втория път палеше перфектно, времето според мен може да се удължи , аз лично не знам как.
Мотора е предкамерен това му е проблема.
Не бараи по добре , и си подгряваи, 2 пъти щом те дразни, пък като ти изгорят свещите е детска игра да ги смениш,нема нищо вечно в краина сметка
Good luck
Векоя от темите сам описал подробно как става смената, и какво ти е нужно-гарантирам за достоверностана описанието
- His Shadow
- младши ентусиаст
-
някой може ли да даде някви цени че тyка искат луди пари (поне според мен е скъпо) за 1 свещ 20-30лв па те са 6 

Re: За подгревните свещи
mla86 написа:значи да започна с обяснението:
Кофти свещи, това е. Купи си хубави свещи и ще почне да пали като ново. Виж и контактите към свещите, защото там тока е силничък, да не отива мощност някъде за преодоляване на лош контакт. Трябва да пали от раз, това е БМВ.
Успех
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com
- bat Jeko
- младши ентусиаст
-
Здарвеите
Относно подгревните свещи на М51
трябва да са 11,5-12 волта времето се задава от компутера и е 5 секунди ,
Има неколко вида свещи , по старите 12 волтовите развиват темп.около 850 градуса, по новите поколения са 6 волтови и развиват темп до 1200 градуса по целзии , като остават да работят и след запалването на мотора , с цел намалянето na вредните емисии при първоначалната работа на мотора .
Мое мнение е че ако можем да подобрим времето на задържане ще получим по добро палене на мотора -говоря за м51(предкамерен е това му е проблема и не изка да върви с вода)
сега м51 има 5 сек а едно пежо 405 има 10 сек. нисан съни 1.7 има до 20 сек.(които е карал тези коли знае как палят и за какво говоря )
влезте в саита на пежо или нисан и вижте дали некои се оплаква от топъл старт????
аз с моя опит като бех разкачил датчика за темп на мотора се включваха постоянно и при топъл и при студен и си палеше но вдигаше 1500 оборота и не падаха -да не казвам че вървеше като ракета разгонен от 1500 нагоре .не змнам как да го пипна това време , но акоможе некои да го регулила или има идея нека да сподели.
Нека остане отворена темата , мисля че ше е интерсна .
Good luck
http://www.boschautoparts.co.uk/pcGlow1.asp?c=2&d=1
Колеги не рекламирам пежо или нисан
аз съм за дизеловите коли и ше кажа и плюсовите и минусите на тези дето ги познавам
Относно подгревните свещи на М51
трябва да са 11,5-12 волта времето се задава от компутера и е 5 секунди ,
Има неколко вида свещи , по старите 12 волтовите развиват темп.около 850 градуса, по новите поколения са 6 волтови и развиват темп до 1200 градуса по целзии , като остават да работят и след запалването на мотора , с цел намалянето na вредните емисии при първоначалната работа на мотора .
Мое мнение е че ако можем да подобрим времето на задържане ще получим по добро палене на мотора -говоря за м51(предкамерен е това му е проблема и не изка да върви с вода)
сега м51 има 5 сек а едно пежо 405 има 10 сек. нисан съни 1.7 има до 20 сек.(които е карал тези коли знае как палят и за какво говоря )
влезте в саита на пежо или нисан и вижте дали некои се оплаква от топъл старт????
аз с моя опит като бех разкачил датчика за темп на мотора се включваха постоянно и при топъл и при студен и си палеше но вдигаше 1500 оборота и не падаха -да не казвам че вървеше като ракета разгонен от 1500 нагоре .не змнам как да го пипна това време , но акоможе некои да го регулила или има идея нека да сподели.
Нека остане отворена темата , мисля че ше е интерсна .
Good luck
http://www.boschautoparts.co.uk/pcGlow1.asp?c=2&d=1
Колеги не рекламирам пежо или нисан

аз съм за дизеловите коли и ше кажа и плюсовите и минусите на тези дето ги познавам
- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
ами то нали като има изгоряла свещ и тази зелената лампа спира да свети поне едно врене беше така
Искам да попитам, и на мен не ми свети зелената лампа със стрелката, завъртяна в кръг. И на мен ли ми е изгоряла свещ?

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Здравей,bat Jeko написа:....но акоможе некои да го регулила или има идея нека да сподели.
Нека остане отворена темата , мисля че ше е интерсна.
на предишната ми кола 525 tds М51 имах точно този проблем - с топлия старт. Проблема го решиха, но на мен не ми хареса решението, а именно: в Бургас един "майстор" ми постави/запои съпротивление с променлива характеристика на температурния датчик. Ефекта беше по-скоро психологичен според мен, защото колата палеше по-лесно като топла, но пък и пушеше повече. Защо ли? Защото това съпротивление лъжеше компа, че Т' на двигателя е по-ниска от действителната, т.е. термостата си отчита вярно, но датчика "сваля" отчитаната от температурния датчик Т' с около 20-40'С. И когато двигателя е топъл -> 90-100'С, датчика подава инфо за 50-60'С и компа подава сигнал за подгряване...
Това е с две думи, дано съм бил полезен.

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Продължение:
После обаче нещо полудях и една прекрасна вечер сам го разпоих този резистор и ... О чудо, колата отново беше такава каквато си я харесвах, т.е. не пушеше и се движеше някак по-леко и по-пъргаво. С други теми, компа отчитайки грешния сигнал за по-ниската температура на двигателя е подавал такива команди, че колата е работила богато, което не беше моята идея!
После обаче нещо полудях и една прекрасна вечер сам го разпоих този резистор и ... О чудо, колата отново беше такава каквато си я харесвах, т.е. не пушеше и се движеше някак по-леко и по-пъргаво. С други теми, компа отчитайки грешния сигнал за по-ниската температура на двигателя е подавал такива команди, че колата е работила богато, което не беше моята идея!

- His Shadow
- младши ентусиаст
-
Kristopher написа:ами то нали като има изгоряла свещ и тази зелената лампа спира да свети поне едно врене беше така
Искам да попитам, и на мен не ми свети зелената лампа със стрелката, завъртяна в кръг. И на мен ли ми е изгоряла свещ?Като е студена и върти повечко, но ако подгрея втори път и си пали добре.
100% имаш изгоряла/и свещи
трябва да са 11,5-12 волта времето се задава от компутера и е 5 секунди
ааа моята подгрява 11-12сек. поне толко време ми свети зелената лампа или тя не е определяща за подгряването а на свещите които съм в момента пише 11V 7sec ако наистина подгрява 5 сек явно не ги загрява достатъчно на M21 някой знае ли колко време се подгряват свещите
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2