Софтуер
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Софтуер
Тоя моя ДИС пощуря - не ми дава да се свържа за диагностика, а при кодиране - търси CD някакво 

- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Dimitroff написа:Тоя моя ДИС пощуря - не ми дава да се свържа за диагностика, а при кодиране - търси CD някакво
Триеш и на ново ДИС-а скапала се е най вероятно цялата машина при гасенето
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
aleksnlnl написа:здравейте колеги,
Някой може ли да качи двата файла ediabas.ini и obd.ini защото линка който е дал колегата jomby (http://www.sendspace.com/file/pvrph8) не работи.
Незнам защо чак някой трябва да ги качва след като има да промениш само два реда в тях, за да ги конфигурираш

http://dox.bg/files/dw?a=2715d5607c
Dimitroff написа:Тоя моя ДИС пощуря - не ми дава да се свържа за диагностика, а при кодиране - търси CD някакво![]()
Какво му правите на тоя ДИС, че се прецаква. На мен за година и повече не ми се е наложило нито веднъж да го преинсталирам, а си го гася и рестарирам направо от бутона "Стоп".

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Ми...нямам идея
Сега сериозно - май не е от ДИС !
Инпа също не се свързва с колата.
Дава съобщение за грешка, че сървъра не комуникира IFH (май така беше) ?!?
Някой с идея ?
Спрях ДИС със стоп бутона и после като го стартирах ми направи забележка следното:
Нормално ли е?
При някой друг има ли го?
Това преди и след като рарнах ДИС го имаше...

Сега сериозно - май не е от ДИС !
Инпа също не се свързва с колата.
Дава съобщение за грешка, че сървъра не комуникира IFH (май така беше) ?!?
Някой с идея ?
Спрях ДИС със стоп бутона и после като го стартирах ми направи забележка следното:
Нормално ли е?
При някой друг има ли го?
Това преди и след като рарнах ДИС го имаше...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Не. А трябва ли, щом веднъж го е разпознал ?
Проблема ще се окаже в кабела...
Няма връзка нито с ДИС, нито с Инпа, даже с Карсофт не намира нищо...върнах го на sklad66 - ще го погледнат и или ще го поправят или ще ми пратят друг.

Проблема ще се окаже в кабела...
Няма връзка нито с ДИС, нито с Инпа, даже с Карсофт не намира нищо...върнах го на sklad66 - ще го погледнат и или ще го поправят или ще ми пратят друг.
И моят се беше скапал и хората от скад66 ми го оправиха и ми го върнаха, беше изгоряло нещо! Внимавайте как вадите кабела от УСБ слота! Явно гори нещо там
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
ако ти вади тези грешки- IFH-0003 и SYS-0005 при ИНПА, значи проблема е в кабел. Стабилизатора на напрежение, едно малко осмокрако чипче в буксата е изгоряло... трябва да се обърне поляритета на захранването на кабела... при мен 2 пъти стана така...
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Прочетох цялата тема до момента (54 стр.) и не видях никаде дали след преправяне на кабела ( по описания на 1стр. начин) може след това да се използва с VAG-COM 409.1 ( съответно фиат екускан )....а също така има ли вариянт за използване на carsoft bmw софтуер... мерси предварително.........днес видях, че моя ваг е с чип FT232RL chip който не е квадратен, а правоъгален с крачета само от две страни...Ако няко има представа дали може да се преправи по описания начин с този FT232RL chip и каква е поредността на крачетата му...
Последна промяна m33333 на 18 Окт 2010, 18:24, променена общо 1 път
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
slitter написа:И моят се беше скапал и хората от скад66 ми го оправиха и ми го върнаха, беше изгоряло нещо! Внимавайте как вадите кабела от УСБ слота! Явно гори нещо там
Същата работа и при мен, но виновника е кола с афтърмаркет ксенон - при активиране на дневните светлини на едно приятелче се прецака кабела - от sklad66 казаха, че "колата е върнала високо напрежение и е дефектирала защитата на кабела"

Dimitroff написа:slitter написа:И моят се беше скапал и хората от скад66 ми го оправиха и ми го върнаха, беше изгоряло нещо! Внимавайте как вадите кабела от УСБ слота! Явно гори нещо там
Същата работа и при мен, но виновника е кола с афтърмаркет ксенон - при активиране на дневните светлини на едно приятелче се прецака кабела - от sklad66 казаха, че "колата е върнала високо напрежение и е дефектирала защитата на кабела"(поправиха го за 2 дни и ми го върнаха)
Не е виновен ксенона, а това, че кабела е с дръпнати очи! Моят изгоря на моята кола с включена инпа, докато триех една грешка в бега... та не можах и да я изтрия

m33333 написа:Прочетох цялата тема до момента (54 стр.) и не видях никаде дали след преправяне на кабела ( по описания на 1стр. начин) може след това да се използва с VAG-COM 409.1 ( съответно фиат екускан )....а също така има ли вариянт за използване на carsoft bmw софтуер... мерси предварително.........днес видях, че моя ваг е с чип FT232RL chip който не е квадратен, а правоъгален с крачета само от две страни...Ако няко има представа дали може да се преправи по описания начин с този FT232RL chip и каква е поредността на крачетата му...
Колега, сигурен ли си че си прочел цялата тема от 54 страници?

Виж на 27стр. постовете на Кико
Колкото до другите въпроси, едва ли ще намериш отговорите тук, защото повечето се интересуват единствено от пускането на DIS и нищо друго

- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Не е само пускане Слави .... помагаме с кво можем
Извинявам се колега Слави -наистина на 27 стр. е моя чип ( до 04:30 преглеждах 54-те стр. и явно съм го пропуснал, защото мислех че съм с др. чип и явно се съм му обърнал внимание) но отново мерси за насоката !!!!!!! Разбирам че тук не е мястото да коментираме за ваг-ком, но след като кабела BMW OBD за INPA и GT1 DIS - USB порт от http://www.sklad66.com/cms/BMW-OBD-INPA ... S-USB.html Подходящ е за диагностика на BMW автомобили модел от 1996г. до 03.2007г. и VAG автомобили модел от 1990г. до 2004г. и др Продукта е подходящ и за диагностика и на автомобили VW, Audi, Seat и Skoda от 1990 до 2004г. чрез пълната функционалност на VAG-COM 409.1 и VCDS Lite. И за автомобили от FIAT групата чрез FiatECUScan. по пътя на логиката би трябвало да е съвместим и с ваг-ком и след модефицирането-поне според мен.....още веднъж мерси за бързия и точен отговор.......