Софтуер

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: Софтуер

Мнение от Dimitroff » 07 Окт 2010, 18:30

Тоя моя ДИС пощуря - не ми дава да се свържа за диагностика, а при кодиране - търси CD някакво :dunno:

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 07 Окт 2010, 18:32

Dimitroff написа:Тоя моя ДИС пощуря - не ми дава да се свържа за диагностика, а при кодиране - търси CD някакво :dunno:

Триеш и на ново ДИС-а скапала се е най вероятно цялата машина при гасенето

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 07 Окт 2010, 19:48

aleksnlnl написа:здравейте колеги,
Някой може ли да качи двата файла ediabas.ini и obd.ini защото линка който е дал колегата jomby (http://www.sendspace.com/file/pvrph8) не работи.

Незнам защо чак някой трябва да ги качва след като има да промениш само два реда в тях, за да ги конфигурираш :dunno: ... но въпреки ето ти моите, дано ти свършат работа :smoke:
http://dox.bg/files/dw?a=2715d5607c

Dimitroff написа:Тоя моя ДИС пощуря - не ми дава да се свържа за диагностика, а при кодиране - търси CD някакво :dunno:

Какво му правите на тоя ДИС, че се прецаква. На мен за година и повече не ми се е наложило нито веднъж да го преинсталирам, а си го гася и рестарирам направо от бутона "Стоп". :mhihi:

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 07 Окт 2010, 19:51

Ми...нямам идея :mhihi:

Сега сериозно - май не е от ДИС !
Инпа също не се свързва с колата.
Дава съобщение за грешка, че сървъра не комуникира IFH (май така беше) ?!?
Някой с идея ?

Спрях ДИС със стоп бутона и после като го стартирах ми направи забележка следното:

Нормално ли е?
При някой друг има ли го?

Това преди и след като рарнах ДИС го имаше...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 10 Окт 2010, 17:35

Като вкараш USB кабела в слота,чуваш ли сигнала на "found new device" ?
Изображение

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 10 Окт 2010, 17:58

Не. А трябва ли, щом веднъж го е разпознал ? :dunno:
Проблема ще се окаже в кабела...
Няма връзка нито с ДИС, нито с Инпа, даже с Карсофт не намира нищо...върнах го на sklad66 - ще го погледнат и или ще го поправят или ще ми пратят друг.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 10 Окт 2010, 19:01

И моят се беше скапал и хората от скад66 ми го оправиха и ми го върнаха, беше изгоряло нещо! Внимавайте как вадите кабела от УСБ слота! Явно гори нещо там

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 10 Окт 2010, 19:13

ако ти вади тези грешки- IFH-0003 и SYS-0005 при ИНПА, значи проблема е в кабел. Стабилизатора на напрежение, едно малко осмокрако чипче в буксата е изгоряло... трябва да се обърне поляритета на захранването на кабела... при мен 2 пъти стана така...
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 10 Окт 2010, 19:35

0006 е при мен с Inpa.

Потребител
Аватар

Мнение от m33333 » 18 Окт 2010, 2:23

Прочетох цялата тема до момента (54 стр.) и не видях никаде дали след преправяне на кабела ( по описания на 1стр. начин) може след това да се използва с VAG-COM 409.1 ( съответно фиат екускан )....а също така има ли вариянт за използване на carsoft bmw софтуер... мерси предварително.........днес видях, че моя ваг е с чип FT232RL chip който не е квадратен, а правоъгален с крачета само от две страни...Ако няко има представа дали може да се преправи по описания начин с този FT232RL chip и каква е поредността на крачетата му...
Последна промяна m33333 на 18 Окт 2010, 18:24, променена общо 1 път

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 18 Окт 2010, 18:02

slitter написа:И моят се беше скапал и хората от скад66 ми го оправиха и ми го върнаха, беше изгоряло нещо! Внимавайте как вадите кабела от УСБ слота! Явно гори нещо там

Същата работа и при мен, но виновника е кола с афтърмаркет ксенон - при активиране на дневните светлини на едно приятелче се прецака кабела - от sklad66 казаха, че "колата е върнала високо напрежение и е дефектирала защитата на кабела" :dunno: (поправиха го за 2 дни и ми го върнаха)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 18 Окт 2010, 18:26

Dimitroff написа:
slitter написа:И моят се беше скапал и хората от скад66 ми го оправиха и ми го върнаха, беше изгоряло нещо! Внимавайте как вадите кабела от УСБ слота! Явно гори нещо там

Същата работа и при мен, но виновника е кола с афтърмаркет ксенон - при активиране на дневните светлини на едно приятелче се прецака кабела - от sklad66 казаха, че "колата е върнала високо напрежение и е дефектирала защитата на кабела" :dunno: (поправиха го за 2 дни и ми го върнаха)

Не е виновен ксенона, а това, че кабела е с дръпнати очи! Моят изгоря на моята кола с включена инпа, докато триех една грешка в бега... та не можах и да я изтрия :) ходих при пацо коларов да ми услужи с неговия кабел да вида за кво иде реч! И така! Случва се, оправя се! По-силни диоди ли се слагат, кво се слагаше не знам! :)

Слави
Аватар

Мнение от © » 18 Окт 2010, 18:48

m33333 написа:Прочетох цялата тема до момента (54 стр.) и не видях никаде дали след преправяне на кабела ( по описания на 1стр. начин) може след това да се използва с VAG-COM 409.1 ( съответно фиат екускан )....а също така има ли вариянт за използване на carsoft bmw софтуер... мерси предварително.........днес видях, че моя ваг е с чип FT232RL chip който не е квадратен, а правоъгален с крачета само от две страни...Ако няко има представа дали може да се преправи по описания начин с този FT232RL chip и каква е поредността на крачетата му...

Колега, сигурен ли си че си прочел цялата тема от 54 страници? :mhihi:
Виж на 27стр. постовете на Кико
Колкото до другите въпроси, едва ли ще намериш отговорите тук, защото повечето се интересуват единствено от пускането на DIS и нищо друго :mhihi:

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 18 Окт 2010, 19:09

Не е само пускане Слави .... помагаме с кво можем

Потребител
Аватар

Мнение от m33333 » 18 Окт 2010, 19:12

Извинявам се колега Слави -наистина на 27 стр. е моя чип ( до 04:30 преглеждах 54-те стр. и явно съм го пропуснал, защото мислех че съм с др. чип и явно се съм му обърнал внимание) но отново мерси за насоката !!!!!!! Разбирам че тук не е мястото да коментираме за ваг-ком, но след като кабела BMW OBD за INPA и GT1 DIS - USB порт от http://www.sklad66.com/cms/BMW-OBD-INPA ... S-USB.html Подходящ е за диагностика на BMW автомобили модел от 1996г. до 03.2007г. и VAG автомобили модел от 1990г. до 2004г. и др Продукта е подходящ и за диагностика и на автомобили VW, Audi, Seat и Skoda от 1990 до 2004г. чрез пълната функционалност на VAG-COM 409.1 и VCDS Lite. И за автомобили от FIAT групата чрез FiatECUScan. по пътя на логиката би трябвало да е съвместим и с ваг-ком и след модефицирането-поне според мен.....още веднъж мерси за бързия и точен отговор.......

ПредишнаСледваща

Назад към E46