ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
bmv_69 написа:Хелоу , колеги имам следният проблем , ако можете помогнете :
Става въпрос за отваряне на предна дясна врата , всичко работи перфектно , централно , аларма , резервен ключ , всичко бутони са наред , а предна дясна не се отваря. Ако някой знае решението на проблема , моля да ми отговори и друго имах проблеми с прекъсването виждам ,че и други колеги го имат , но аз го реших по следният начин : Изчистих си стартовия мотор и всичко се оправи.
Благодаря предварително !
Не си обяснил отвътре или отвън не се отваря, но срещан проблем е счупване на един палец, който е едно цяло със външната ръкохватка. Лечението е замяна на бравата със здрава такава.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
Le Transporteur написа:bmv_69 написа:Хелоу , колеги имам следният проблем , ако можете помогнете :
Става въпрос за отваряне на предна дясна врата , всичко работи перфектно , централно , аларма , резервен ключ , всичко бутони са наред , а предна дясна не се отваря. Ако някой знае решението на проблема , моля да ми отговори и друго имах проблеми с прекъсването виждам ,че и други колеги го имат , но аз го реших по следният начин : Изчистих си стартовия мотор и всичко се оправи.
Благодаря предварително !
Не си обяснил отвътре или отвън не се отваря, но срещан проблем е счупване на един палец, който е едно цяло със външната ръкохватка. Лечението е замяна на бравата със здрава такава.
Отникъде не се отваря ... нито отвътре , нито отвън.
- Бумърчето
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 320ci
- Мечтае да кара: Е36 с F10 с turbo
Dpy написа:vaskina написа:Здравейте,нов съм в форума това,което ще питам може да сте го писа ли много пъти,но съм се надъхал за БМВ-КУПЕ обаче не мога да реша кой избор е най-одачен.Колебая се между 316:318ис:320 от страна на разход на гориво и здравина на мотора кой модел е най-добър.Благодаря.
Всичките горят еднакво долу-горе,поддръжката е идентичнна.316 го отхвърли веднага(казвам го като собственик на такова).Избери по-читавото ис или 20-ка
20-ка приятелю 6 пеят иготино звучи-мотор с голям ресурс ако се гледа ще те надживее!
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
колеги понякога единия ми фар не пали от първия път, според вас крушката или баласта си заминава ? 

- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
Kambe написа:колеги понякога единия ми фар не пали от първия път, според вас крушката или баласта си заминава ?
Да не би да не дава добра маса? Освен,че светва по-трудно,гасне ли понякога(като минеш през дупка примерно)?
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
Yanko Petrov написа:Kambe написа:колеги понякога единия ми фар не пали от първия път, според вас крушката или баласта си заминава ?
Да не би да не дава добра маса? Освен,че светва по-трудно,гасне ли понякога(като минеш през дупка примерно)?
ами не, само запалването е проблема понякога, ще пробвам с размяна на баластите

Здравейте колеги
от известно време си търся бмв е36 след огледа на доста екземляри се спрях на 325тдс и 320 м50б20 и двете са в добро състояние стегнати с доста екстри и вървяр доста прилично
но в момента се чудя кое от двете да избера за 20-ката ми казаха,че била по лакома,дизелът бил по икономичен но по проблемен от към глава и ГНП
всички съвети ще са ми от полза 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- TERLIKA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 325tds,e39 520d,Alpina D10
- Мечтае да кара: Alpina D5
един тъп въпрос какъв антифриз да слагам на m51 и колко ще събере 8-10 литра ? 

1981 – Немското списание “ Auto, Motor und Sport” ораганизира заедно с Shell маратон, целящ изминаването на максимален брой километри с колкото се може по-малко гориво. 3-литровия автомобил все още не е актуалена тема, но БМВ 318i Alpina побеждава в своя клас с разход от 2,672 литра на 100 километра.
Конретно питане, ако виското, термостата и обезвъздушаването са наред, а маркучите топли и твърди към гърнитура ли може да се ориентира приятел или? И евентуално, ако е да ориентировачни цени да го подготвя някой да даде... Мерси предарително... (Трябва само водната помпа да се провери, но ако вдига температура и след смяната й... пак към гарнитура или?)
- marcantony
- Потребител
-
Здравейте! Надявам се до един месец да имам книжка, но така или иначе вече се сдобих с кола - БМВ 320, 1996г. Тъй като ще ми е първа кола, моля за съвет : за какво да внимавам, нещо специфично ( наплашили са ме със това задно
). Благодаря предварително!

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
marcantony написа:Здравейте! Надявам се до един месец да имам книжка, но така или иначе вече се сдобих с кола - БМВ 320, 1996г. Тъй като ще ми е първа кола, моля за съвет : за какво да внимавам, нещо специфично ( наплашили са ме със това задно). Благодаря предварително!
Не давай много газ докато му свикнеш

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
Колко е нормалният разход за М44 в студено време /студен двигател/ на разстояния 1-2км? И съответно на по-дълги градско и извънградско /без да има прекъсвачи говорим за средно около 2500 оборота/? Прегледах теми от търсачката и дават при студена 13-15/100 за нормално, но ми е интересно и при други ли е така или се филмирам, че ми гори повече. Бях на диагностика няма нищо, смених свещи и заминал термостат, така че очаквам подобрения и ми се ще да сверя данните евентуално. Питам, защото се замислям дали ламбда сондата не е за смяна. Какво ще кажете за тази, че нещо не ми се дават 200-300 до 402 от дару

Последна промяна Rainbow на 29 Окт 2010, 14:25, променена общо 2 пъти

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
Здравейте, тъй като имах проблеми с парното на колата, отдясно духа топло а отляво хладко,със дигиталния климатроник съм, закупих си калана на парното и събота или неделя ще го сменя и въпросите ми са : Има ли някаква тънкост при смяната или откачам маркучите 1 по 1 вдигам ги нагоре да не тече антифриз и пак 1 по 1 ги слагам на новия клапан?
А също и врътката на топло студено има ли значение как е завъртяна при демонтажа и монтажа за коректната работа на клапана в последствие?
Благодаря предварително за отговорите
А също и врътката на топло студено има ли значение как е завъртяна при демонтажа и монтажа за коректната работа на клапана в последствие?

6>4
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
ShibinG написа:Здравейте, тъй като имах проблеми с парното на колата, отдясно духа топло а отляво хладко,със дигиталния климатроник съм, закупих си калана на парното и събота или неделя ще го сменя и въпросите ми са : Има ли някаква тънкост при смяната или откачам маркучите 1 по 1 вдигам ги нагоре да не тече антифриз и пак 1 по 1 ги слагам на новия клапан?
Няма да изтече много,действаи спокойно после си вземи един литър антифриз и си долей нужното количество,гледам,че си дизелак и май се обезвъздушава сама.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ