Смяна на масло в скоростна кутия. Препоръки.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Смяна на масло в скоростна кутия. Препоръки.

Мнение от ja » 24 Сеп 2010, 0:54

Колеги, искам да ми препоръчате сервиз или човек, който може да ми смени маслото в скоростната кутия. Предпочитам да са изпитани хора, на които да се доверя само от препоръките ви.

Всъщност и мнения дали да го сменям или не, пак са важни за мен, понеже съм притеснен да не се преебе нещо...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
Мечтае да кара: Волга комби

Re: Смяна на масло в скоростна кутия. Препоръки.

Мнение от joropc » 25 Сеп 2010, 19:17

Вероятно в София има доста места на които ще ти сменят маслото по правилата.Аз бих отишъл в Дару.
Иначе го сменяй, че после ....проблеми.Аз моето тия дни ще го сменям за втори път.Ако ходиш за смяна в неоторизиран сервиз, се увери, че ще налеят маслото което е точно за твоята кутия.Всъщност за това бих отишъл в Дарукар(ако съм от София).Иначе моето си ми го сменят тук в Троян и за майсторите гарантирам...Доста хора от форума ги познават ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 26 Сеп 2010, 2:24

joropc написа:Вероятно в София има доста места на които ще ти сменят маслото по правилата.Аз бих отишъл в Дару.
Иначе го сменяй, че после ....проблеми.Аз моето тия дни ще го сменям за втори път.Ако ходиш за смяна в неоторизиран сервиз, се увери, че ще налеят маслото което е точно за твоята кутия.Всъщност за това бих отишъл в Дарукар(ако съм от София).Иначе моето си ми го сменят тук в Троян и за майсторите гарантирам...Доста хора от форума ги познават ;)

Абе тия в Дару са... еби му майката... Аз и до Троян ще дойда ако гарантираш за твойте хора :)

Някой в София не е ли сменял маслото в кутията, за да ми препоръча сервиз?

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 26 Сеп 2010, 8:36

ja написа:.........Аз и до Троян ще дойда ако гарантираш за твойте хора :)

За човека в Троян мога аз да ти гарантирам ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 26 Сеп 2010, 18:39

Колегата Dimitroff, ми препоръча един мастер в Софето, ще отида при него, пък ако нещо не стане ще се ходи до Троян. Тъкмо ще се заредя с ракийка :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bg_11 » 10 Окт 2010, 14:11

От 3 месеца съм собственик на тдс 97 автомат ... Усеща се много гадно придъпване/придрусване/ при смяна на скоростите ... мисля да смена маслото и се надявам да се оправи този проблем ... Моля за съвети каде и за какви пари мога да направя тази процедура в Пловдив ... Благодаря Ви предварително ...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 99ufo99 » 10 Окт 2010, 23:51

Колега иди в Gemini 4 http://www.gemini4.com/ , аз от Габрово ходих до София за да си го сменя там. Хората са учтиви,разбират си от работата, гледах през един голям вътрешен прозорец през цялото време как става цялата процедура. Дават и една книжка ( паспорт ) с точно описание какво са ти сменили, вида на маслото, гарнитури и филтър.
Препоръчват смяна на всеки 25 хил.км, и като цяло не ми излезна много пари, сега незнам колко е, но преди 2 г. беше към 280 лв. всичко !
Ходих при тях по препоръка на други мои познати с BMW-та с автомат. Всички са доволни !

Всеки си решава, но според мен от това което видях, на автомат не е майтап работа процедурата по смяна на маслото, а там хората това правят по цял ден.

п.п. Запиши си час предварително, за да не чакаш на опашка.
-- е39 530d -- my blue passion --

Един много талантлив Българин
http://www.eftimrusev.com

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 99ufo99 » 10 Окт 2010, 23:53

bg_11 написа:От 3 месеца съм собственик на тдс 97 автомат ... Усеща се много гадно придъпване/придрусване/ при смяна на скоростите ... мисля да смена маслото и се надявам да се оправи този проблем ... Моля за съвети каде и за какви пари мога да направя тази процедура в Пловдив ... Благодаря Ви предварително ...

Или иди в Найсикар в Пловдив, или в София Gemini 4.

Доволен съм от работата и на двата сервиза !
-- е39 530d -- my blue passion --

Един много талантлив Българин
http://www.eftimrusev.com

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 14 Окт 2010, 21:36

Аз отдавна смених маслото, нозабравих да напиша. Ако някой се интересува къде и колко е струвало да драсне на лични, за да не правя реклама :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 14 Окт 2010, 21:50

Онзи ден бях в Дарукар и ги питах за тази смяна.казаха ми, че зависи от маслото но е от 450 до 600лв.Също така ги питах дали е възможно след смяната да се появи проблем, при положение, че сега няма никакви проблеми.Казаха, че имна и такъв вариант и тогава се отивало на нова скоростна кутия.Това ми беше достатъчно да се откажа от смяната.Между другото приемчика беше много учтив и ми обясни защо може да възникне проблем след смяната на маслото.Също така каза, че смяната увеличава живота на скоростната кутия най много с 30%.Така че аз това масло няма да го сменям.В момента нямам никакви проблеми и не искам да се вкарвам в някакви приключения. :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от joropc » 14 Окт 2010, 23:03

adovet написа:...Между другото приемчика беше много учтив и ми обясни защо може да възникне проблем след смяната на маслото.Също така каза, че смяната увеличава живота на скоростната кутия най много с 30%.Така че аз това масло няма да го сменям.В момента нямам никакви проблеми и не искам да се вкарвам в някакви приключения. :yes:

Ами да, по-добре е да му "цъфнеш" за ремонт на скоростна кутия, отколкото само за смяна на масло...там му е далаверата на човечеца.Пък те кутии не ремонтират, ще кажат:нова 8-10 000 лв.Де да знаеш, някой може да върже.. :wave:

Ииии за какви точно проблеми след смяна на масло ти обясни ПРИЕМЧИКА? :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 14 Окт 2010, 23:27

joropc написа:
adovet написа:...Между другото приемчика беше много учтив и ми обясни защо може да възникне проблем след смяната на маслото.Също така каза, че смяната увеличава живота на скоростната кутия най много с 30%.Така че аз това масло няма да го сменям.В момента нямам никакви проблеми и не искам да се вкарвам в някакви приключения. :yes:

Ами да, по-добре е да му "цъфнеш" за ремонт на скоростна кутия, отколкото само за смяна на масло...там му е далаверата на човечеца.Пък те кутии не ремонтират, ще кажат:нова 8-10 000 лв.Де да знаеш, някой може да върже.. :wave:

Обясни ми следното, защото бях чувал, че след смяна на маслото почва да придърпва или пък въобще не може да включи, та каза, че вътре има някакви дискчета с феродо които с времето се изтъркват и това феродо отива в маслото.Колкото и да е малко то маслото с времето става по гъсто.Когато се смени и се сложи новото масло то е много тънко, което води от своя страна до приплъзване на тези дискове, защото вече са изтъркани.Като се замисли човек има много логика в това твърдение.Така че аз масло не сменявам.Казаха ми нова е 8200.Втора употреба за 2000лв. може да се намери перфектна.Също така ми каза, че много е важен стила на каране.Имали случай на чисто ново БМВ на 20 000км. да сменяват скоростна кутия.Също така имало някой карали по 500к без никакви проблеми.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от joropc » 14 Окт 2010, 23:45

adovet написа:...Също така ми каза, че много е важен стила на каране....

Ето това е най-важното.
Имам един приятел, дето съчма да му дадеш, ще я счупи.. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bg_11 » 15 Окт 2010, 18:40

Здравейте колеги !
Преди 2 дни в смени" маслото на АСК /525 тдс/ Преди да ми го сменят се осещаше как се сменят предавките , казаха ми , че със смяната ще се оправи , но уви проблема си остава ... Все още не съм я пробвал как ще се държи на дълго , но градско почти не усещам разлика . А в сервиза ми казаха , че "хубаво , че си смени маслото беше станало на нищо даже накрая и струшки зеха да излизат/
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 15 Окт 2010, 21:23

adovet написа:
joropc написа:

Обясни ми следното, защото бях чувал, че след смяна на маслото почва да придърпва или пък въобще не може да включи, та каза, че вътре има някакви дискчета с феродо които с времето се изтъркват и това феродо отива в маслото.Колкото и да е малко то маслото с времето става по гъсто.Когато се смени и се сложи новото масло то е много тънко, което води от своя страна до приплъзване на тези дискове, защото вече са изтъркани.Като се замисли човек има много логика в това твърдение.Така че аз масло не сменявам.Казаха ми нова е 8200.Втора употреба за 2000лв. може да се намери перфектна.Също така ми каза, че много е важен стила на каране.Имали случай на чисто ново БМВ на 20 000км. да сменяват скоростна кутия.Също така имало някой карали по 500к без никакви проблеми.

Абе ква логика, ебати и простотиите... феродото сгъстявало маслото... леле, майко... бате не вервай на глупости, ами отиди в читав сервиз да ти обяснят хората, отиди в 3 сервиза ако искаш, само не вервай на тия в Дару. Приемчика е учтив ама не разбира, а майсторите им са некадърни...

Разчитай ти да ти се е сгъстило маслото, иначе кур... бахти и глупостите :) Ами не сменяй и това в двигателя...

Следваща

Назад към E39