Смяна на масло в скоростна кутия. Препоръки.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Смяна на масло в скоростна кутия. Препоръки.
Колеги, искам да ми препоръчате сервиз или човек, който може да ми смени маслото в скоростната кутия. Предпочитам да са изпитани хора, на които да се доверя само от препоръките ви.
Всъщност и мнения дали да го сменям или не, пак са важни за мен, понеже съм притеснен да не се преебе нещо...
Всъщност и мнения дали да го сменям или не, пак са важни за мен, понеже съм притеснен да не се преебе нещо...
- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
Re: Смяна на масло в скоростна кутия. Препоръки.
Вероятно в София има доста места на които ще ти сменят маслото по правилата.Аз бих отишъл в Дару.
Иначе го сменяй, че после ....проблеми.Аз моето тия дни ще го сменям за втори път.Ако ходиш за смяна в неоторизиран сервиз, се увери, че ще налеят маслото което е точно за твоята кутия.Всъщност за това бих отишъл в Дарукар(ако съм от София).Иначе моето си ми го сменят тук в Троян и за майсторите гарантирам...Доста хора от форума ги познават
Иначе го сменяй, че после ....проблеми.Аз моето тия дни ще го сменям за втори път.Ако ходиш за смяна в неоторизиран сервиз, се увери, че ще налеят маслото което е точно за твоята кутия.Всъщност за това бих отишъл в Дарукар(ако съм от София).Иначе моето си ми го сменят тук в Троян и за майсторите гарантирам...Доста хора от форума ги познават

joropc написа:Вероятно в София има доста места на които ще ти сменят маслото по правилата.Аз бих отишъл в Дару.
Абе тия в Дару са... еби му майката... Аз и до Троян ще дойда ако гарантираш за твойте хора

Някой в София не е ли сменял маслото в кутията, за да ми препоръча сервиз?
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
ja написа:.........Аз и до Троян ще дойда ако гарантираш за твойте хора
За човека в Троян мога аз да ти гарантирам

Колегата Dimitroff, ми препоръча един мастер в Софето, ще отида при него, пък ако нещо не стане ще се ходи до Троян. Тъкмо ще се заредя с ракийка 

- bg_11
- кандидат ентусиаст
-
От 3 месеца съм собственик на тдс 97 автомат ... Усеща се много гадно придъпване/придрусване/ при смяна на скоростите ... мисля да смена маслото и се надявам да се оправи този проблем ... Моля за съвети каде и за какви пари мога да направя тази процедура в Пловдив ... Благодаря Ви предварително ...
Колега иди в Gemini 4 http://www.gemini4.com/ , аз от Габрово ходих до София за да си го сменя там. Хората са учтиви,разбират си от работата, гледах през един голям вътрешен прозорец през цялото време как става цялата процедура. Дават и една книжка ( паспорт ) с точно описание какво са ти сменили, вида на маслото, гарнитури и филтър.
Препоръчват смяна на всеки 25 хил.км, и като цяло не ми излезна много пари, сега незнам колко е, но преди 2 г. беше към 280 лв. всичко !
Ходих при тях по препоръка на други мои познати с BMW-та с автомат. Всички са доволни !
Всеки си решава, но според мен от това което видях, на автомат не е майтап работа процедурата по смяна на маслото, а там хората това правят по цял ден.
п.п. Запиши си час предварително, за да не чакаш на опашка.
Препоръчват смяна на всеки 25 хил.км, и като цяло не ми излезна много пари, сега незнам колко е, но преди 2 г. беше към 280 лв. всичко !
Ходих при тях по препоръка на други мои познати с BMW-та с автомат. Всички са доволни !
Всеки си решава, но според мен от това което видях, на автомат не е майтап работа процедурата по смяна на маслото, а там хората това правят по цял ден.
п.п. Запиши си час предварително, за да не чакаш на опашка.
bg_11 написа:От 3 месеца съм собственик на тдс 97 автомат ... Усеща се много гадно придъпване/придрусване/ при смяна на скоростите ... мисля да смена маслото и се надявам да се оправи този проблем ... Моля за съвети каде и за какви пари мога да направя тази процедура в Пловдив ... Благодаря Ви предварително ...
Или иди в Найсикар в Пловдив, или в София Gemini 4.
Доволен съм от работата и на двата сервиза !
Аз отдавна смених маслото, нозабравих да напиша. Ако някой се интересува къде и колко е струвало да драсне на лични, за да не правя реклама 

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Онзи ден бях в Дарукар и ги питах за тази смяна.казаха ми, че зависи от маслото но е от 450 до 600лв.Също така ги питах дали е възможно след смяната да се появи проблем, при положение, че сега няма никакви проблеми.Казаха, че имна и такъв вариант и тогава се отивало на нова скоростна кутия.Това ми беше достатъчно да се откажа от смяната.Между другото приемчика беше много учтив и ми обясни защо може да възникне проблем след смяната на маслото.Също така каза, че смяната увеличава живота на скоростната кутия най много с 30%.Така че аз това масло няма да го сменям.В момента нямам никакви проблеми и не искам да се вкарвам в някакви приключения. 

- joropc
- младши ентусиаст
-
adovet написа:...Между другото приемчика беше много учтив и ми обясни защо може да възникне проблем след смяната на маслото.Също така каза, че смяната увеличава живота на скоростната кутия най много с 30%.Така че аз това масло няма да го сменям.В момента нямам никакви проблеми и не искам да се вкарвам в някакви приключения.
Ами да, по-добре е да му "цъфнеш" за ремонт на скоростна кутия, отколкото само за смяна на масло...там му е далаверата на човечеца.Пък те кутии не ремонтират, ще кажат:нова 8-10 000 лв.Де да знаеш, някой може да върже..

Ииии за какви точно проблеми след смяна на масло ти обясни ПРИЕМЧИКА?

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
joropc написа:adovet написа:...Между другото приемчика беше много учтив и ми обясни защо може да възникне проблем след смяната на маслото.Също така каза, че смяната увеличава живота на скоростната кутия най много с 30%.Така че аз това масло няма да го сменям.В момента нямам никакви проблеми и не искам да се вкарвам в някакви приключения.
Ами да, по-добре е да му "цъфнеш" за ремонт на скоростна кутия, отколкото само за смяна на масло...там му е далаверата на човечеца.Пък те кутии не ремонтират, ще кажат:нова 8-10 000 лв.Де да знаеш, някой може да върже..![]()
Обясни ми следното, защото бях чувал, че след смяна на маслото почва да придърпва или пък въобще не може да включи, та каза, че вътре има някакви дискчета с феродо които с времето се изтъркват и това феродо отива в маслото.Колкото и да е малко то маслото с времето става по гъсто.Когато се смени и се сложи новото масло то е много тънко, което води от своя страна до приплъзване на тези дискове, защото вече са изтъркани.Като се замисли човек има много логика в това твърдение.Така че аз масло не сменявам.Казаха ми нова е 8200.Втора употреба за 2000лв. може да се намери перфектна.Също така ми каза, че много е важен стила на каране.Имали случай на чисто ново БМВ на 20 000км. да сменяват скоростна кутия.Също така имало някой карали по 500к без никакви проблеми.
- joropc
- младши ентусиаст
-
adovet написа:...Също така ми каза, че много е важен стила на каране....
Ето това е най-важното.
Имам един приятел, дето съчма да му дадеш, ще я счупи..

- bg_11
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте колеги !
Преди 2 дни в смени" маслото на АСК /525 тдс/ Преди да ми го сменят се осещаше как се сменят предавките , казаха ми , че със смяната ще се оправи , но уви проблема си остава ... Все още не съм я пробвал как ще се държи на дълго , но градско почти не усещам разлика . А в сервиза ми казаха , че "хубаво , че си смени маслото беше станало на нищо даже накрая и струшки зеха да излизат/
Преди 2 дни в смени" маслото на АСК /525 тдс/ Преди да ми го сменят се осещаше как се сменят предавките , казаха ми , че със смяната ще се оправи , но уви проблема си остава ... Все още не съм я пробвал как ще се държи на дълго , но градско почти не усещам разлика . А в сервиза ми казаха , че "хубаво , че си смени маслото беше станало на нищо даже накрая и струшки зеха да излизат/
adovet написа:joropc написа:adovet написа:...Между другото приемчика беше много учтив и ми обясни защо може да възникне проблем след смяната на маслото.Също така каза, че смяната увеличава живота на скоростната кутия най много с 30%.Така че аз това масло няма да го сменям.В момента нямам никакви проблеми и не искам да се вкарвам в някакви приключения.
Ами да, по-добре е да му "цъфнеш" за ремонт на скоростна кутия, отколкото само за смяна на масло...там му е далаверата на човечеца.Пък те кутии не ремонтират, ще кажат:нова 8-10 000 лв.Де да знаеш, някой може да върже..![]()
Обясни ми следното, защото бях чувал, че след смяна на маслото почва да придърпва или пък въобще не може да включи, та каза, че вътре има някакви дискчета с феродо които с времето се изтъркват и това феродо отива в маслото.Колкото и да е малко то маслото с времето става по гъсто.Когато се смени и се сложи новото масло то е много тънко, което води от своя страна до приплъзване на тези дискове, защото вече са изтъркани.Като се замисли човек има много логика в това твърдение.Така че аз масло не сменявам.Казаха ми нова е 8200.Втора употреба за 2000лв. може да се намери перфектна.Също така ми каза, че много е важен стила на каране.Имали случай на чисто ново БМВ на 20 000км. да сменяват скоростна кутия.Също така имало някой карали по 500к без никакви проблеми.
Абе ква логика, ебати и простотиите... феродото сгъстявало маслото... леле, майко... бате не вервай на глупости, ами отиди в читав сервиз да ти обяснят хората, отиди в 3 сервиза ако искаш, само не вервай на тия в Дару. Приемчика е учтив ама не разбира, а майсторите им са некадърни...
Разчитай ти да ти се е сгъстило маслото, иначе кур... бахти и глупостите

24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2