Нивомат
Модератор: Технически модератори
- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34
- Мечтае да кара: М5 Е34 Touring
Нивомат
Колеги дайте някаква идея за нивомата,изчетох всичко но не знам какво да правя.Когато натоваря колата започва от ляво да свири като гайда.не знам да не е нещо от регулатора или от сферата?влизах и на канал като я пипна се движи без проблем ама я пробвах ненатоварена?Не изпуска от амортисиорите.Някой ако мойе да кайе до каде трябва да е нивото на маслото защото в казанчето не се вийда нищо като маркировка.На всичкото отгоре отзад вози като каруца.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Нивомат
Ревизирай си регулатора на налягане и всичко би трябвало да си дойде на мястото
Ще са ти нужни само няколко О-пръстена

Ще са ти нужни само няколко О-пръстена

- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
Дано да е само от О-пръстените иначе има ли някакъв начин да проверя сферите дали им има нещо или?Друго което най-много ме интересува ако можеш да ми кажеш колко масло събира системата от това CHF 11.S да знам колко да си купя че не е мн ефтино.Благодаря.
[quote="Bavariqtamniska"]Дано да е само от О-пръстените иначе има ли някакъв начин да проверя сферите дали им има нещо или?Друго което най-много ме интересува ако можеш да ми кажеш колко масло събира системата от това CHF 11.S да знам колко да си купя че не е мн ефтино.Благодаря.[/quo
Да от О-пръстените е сигурация, сферите не пипай (от тях подскача задницата ) , вози твърдо щот си я дигнал и става камък ( пусни я малко ). Натоварена отзад с 240кг. трябва да е 521мм (15-ки джанти) от долния ръб на джантата до веждата.
Да от О-пръстените е сигурация, сферите не пипай (от тях подскача задницата ) , вози твърдо щот си я дигнал и става камък ( пусни я малко ). Натоварена отзад с 240кг. трябва да е 521мм (15-ки джанти) от долния ръб на джантата до веждата.

- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
Сигура ли трябва товара да е 240 килограма защото другите казаха 280? А за 16-ки джанти колко е размера, май беше 530.Тя ми подскача задницата като мина през неравност и доста фръква ама не изпада в резонанс само по един път отска4а и седи като камък???????Ако можеш да ми кажеш точно какво става сферите като не са наред ще съм ти благодарен.
Bavariqtamniska написа:Сигура ли трябва товара да е 240 килограма защото другите казаха 280? А за 16-ки джанти колко е размера, май беше 530.Тя ми подскача задницата като мина през неравност и доста фръква ама не изпада в резонанс само по един път отска4а и седи като камък???????Ако можеш да ми кажеш точно какво става сферите като не са наред ще съм ти благодарен.
Брат грешката е моя , че по спомен карах ето точно : " На спомен знам ,че от долния ръб на задната джанта до веждата на задния панел при номинален товар от 280 кг в багажника разстоянието трябва да е 531 мм за 16 цола заводски размер и 520 мм за 15 цола на заводски размер гуми Мери се при работещ автомобил ... " това е цитат от тази тема viewtopic.php?t=86403. А за сферите от опит го казвам на магистралата като карам отзад който се вози удря главата в тавана и постоянно люлее нагоре надолу с по-голяма амплитуда. Ако са надървени много амортисьорите не чакай повече от един път да подскочи на неравност кове кат чук и по-скоро ги смъкни надолу че ако знаеш как гният леглата ( на купето) където лягат тампоните с тези твърди настройки ще стане беля. Скоро заварявах и от двете страни че се бяха скъсали яко.
- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
Поне щом не са тези сфери мога мннннннн да си отдъхна аз настроиката ще я направя даже и маслото ще сменя намерих го ефтино за по 20 кинта литъра ама не знам колко литра събира системата???Благодаря ти мн за помоща.
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Има едни джаджи вътре в амортисьора и таз гад се износва и пропуска маслото и почва да свири кат родопска гайда.
, не е само до пръстените, питай колегата Zubcho как му е рециклирания амортисьор 

- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕ на мене точно това ми прави свири отзад от ляво ама не е омазнен амортисиора???
Ами той колегата може сам да го разбере кое точно му свири като влезе оттдолу на работеща кола и някой по-тежък да се качи в багажника и да я поразлюлее надолу нагоре. А за маслото от memberlist.php?mode=viewprofile&u=9466 тоз момък ( даже ти е градски ) добро е момчето и маслото по-евтино ще го получиш. Системата по аутодата я дават 1.2л. ама ти ако се заиграваш и от аморт. да го изпуснеш та да смениш всичкото приготви си 3л. брат и не се замайвай. Пък за амортисьорите има тема къде какво и как ама не съвсем , като недовършена остана пък и никой не си предложи услугите ( срещу заплащане разбира се ) , че го прави успешно ремонта та така и сега си имам два разглобени аморт. и чакат да ги полигави някой та да станат читави .
ПС: Иначе маслото си го смени ама пусни още 1л. за промивка . Първо пиши на колегата по-горе който съм ти дал да видиш цената и прецени какво ще правиш. Успех !

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
Не стои по-ниско колата просто като я натоваря по стабилно започва да просвирва (говорим за товар 250-350 килограма) по завоите.мен най-мн ме интересува6е това дето вози като камак отзад дали е от сферите но вече май поразбрах че от тях трябвало май да е нестабилна или нещо такова 

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Nikinikolov ми рециклира амортесьора, но каза, че повече няма никога да се захваща с тази работа. Освен може би срещу доста кинти. Ако някой му се преебат нивоматите и се колебае между ремонт и подмяна с обикновени аморт. бих му препоръчал да сложи обикновени. Иначе нивомата си е хитро ако товариш кенефа.
Поздрави
Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
Проблема май е че имам прекалено голямо желание да си оправя колата и обратно пропорционално на това пари,така че стискам палци да се окаже от маслото.Благодаря на всички ви за мненията и помоща.
БМВ общноста винаги ще си остане най-голямата!!!
БМВ общноста винаги ще си остане най-голямата!!!
- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
Смених маслото и се пооправи сега просто е висока и подскача по-малко от преди.Сега ще я регулирам задницата ми е на 590 милиметра а трябвало да е на 530 натоварена.Празна едва ли трябва да е 530 защото тя предницата ми е на 560 и ако задницата стане на толкова малко??????????????????Лудницата продължава май.Някой ако има идеи моля помагайте.Джантите ми са 16-ки.