Update на софтуера на DME/DDE (в случая на DME)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Update на софтуера на DME/DDE (в случая на DME)
Колко време е продължителността на ъпдейта ? (приблизително) 

- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
процедурата трае около 10-12 мин, то зависи от компа на колата,
- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
Темата е доста интересна
Искам да помоля колегата slitter ако може да обясни по-подробно какви са стъпките за извършване на процедурата, или следващия който се пристраши да се пробва да направи един туториал.
Поразрових се малко из bmwecu.org и попаднах на пич на който му забил DIS-a по време на update-a и колата му умряла
, DIS-a не искал дори и да повтори процедурата по update. В темата го съветват да махне бушоните на ABS-a и DSC-то и да пробва пак да направи update-a, порбвал и DIS-a успешна завършил процедурата, така че дори и да се объркме нещо с update-ите нещата са поправими.

Искам да помоля колегата slitter ако може да обясни по-подробно какви са стъпките за извършване на процедурата, или следващия който се пристраши да се пробва да направи един туториал.
Поразрових се малко из bmwecu.org и попаднах на пич на който му забил DIS-a по време на update-a и колата му умряла

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Ето от това последното най-много ме е шубе, щото ... въпросния ъпдейт щях да го правя в Дару, но приемчика ме разубеди (на ушенце), че има голяма вероятност да се скапе нещо в процес на ъпдейта и после филма бил страхотен...
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Браво на Слитер....... аз не съм го правил
Но силно ме съмнява да не може после да се оправи ако нещо забие ДИС-а. Мисля че тази операция не е тежка въпрос на нужда от ъпдейт.....

© написа:... действайте, но ако закъсаме по някое време в радиус от 100км няма кой да помогне
след като приключи всичко се прави синхронизация с ЕВС-ДДЕ/ДМЕ
това как става? сложно ли е?
Не е сложно, Диса сам те направлява след инсталацията и ти само следваш стъпките! Напълно автоматично е!
kiko™ написа:Темата е доста интересна![]()
Поразрових се малко из bmwecu.org и попаднах на пич на който му забил DIS-a по време на update-a и колата му умряла, DIS-a не искал дори и да повтори процедурата по update. В темата го съветват да махне бушоните на ABS-a и DSC-то и да пробва пак да направи update-a, порбвал и DIS-a успешна завършил процедурата, така че дори и да се объркме нещо с update-ите нещата са поправими.
Колега, два поста по-нагоре съм обяснил как точно стават стъпка по стъпка. и пак казвам, само отговаряш на въпросите на диса и той всичко сам си прави!
Zagy написа:Самия firmware си го има в ДИСа или го сваля от нета?
Има си го в ДИСА
В допълнение мога да кажа за всички, които имат 318 или 316 примерно и не им работи лампата за чек енджин, ъпдейта прави ЕКУТО ДМЕ по ЕОБД стандарта и лампата започва да работи, т.е. check engine и MIL индикацийте започват да функционират и да отчитат грешки, ако има такива или просто да чекира ЕКУ-то при палене!
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
А как да разбереме че примерно при нас не работи? Аз съм с 318 98'.
mistyrain написа:А как да разбереме че примерно при нас не работи? Аз съм с 318 98'.
Eми като дадеш на контакт чек енджин лампата светва ли???
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Ние пък, които сме с MS 41.0 нямаме късмет, няма ъпдейт за нас.
Или поне DIS-а казва, че няма, докато SSS-а казва, че има, но пък нещо не иска да тръгне да програмира. Стигам до запазването на настройките на колата и после опитите за ъпдейт са неуспешни ... та при първия опит и колата не искаше да запали, та ми побеляха 4-5 косъма на главата, ама кой да чете, че трябва да се изчакат 20-на секунди преди да се пали колата ... ама това е дуга тема.

Или поне DIS-а казва, че няма, докато SSS-а казва, че има, но пък нещо не иска да тръгне да програмира. Стигам до запазването на настройките на колата и после опитите за ъпдейт са неуспешни ... та при първия опит и колата не искаше да запали, та ми побеляха 4-5 косъма на главата, ама кой да чете, че трябва да се изчакат 20-на секунди преди да се пали колата ... ама това е дуга тема.

Е на мен така ми побеляха няколко косъма преди два дена като натиснах без да искам в Експерта вместо рийд екзекют на ЕКУтата. И после неква грешка при кодирането, и после не искаше да влиза в никви модули и така... и после препрограмирай модул по модул наново всичко с ДИС и после пак не иска да запали и посърнах, ама кой да се сети, че треа адджъстмънт на ЕВС-то, та добре, че беше един приятел от Камор да ме светне, че ми идваше да си сложа главата при ремъците и да накарам некой да върти стартера!!!! 

badsharki написа:Ние пък, които сме с MS 41.0 нямаме късмет, няма ъпдейт за нас.![]()
За да тръгне препрограмиорането требва да се изтрият корективните настройки първо и след тва тръгва, а след тва ЕВС адапрация и палиш, за да се настрои наново!
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Я се пребройте тия, дето вече сте си префлашвали ЕКУ-то, и кажете има ли разлика преди и след флашването?
Si non confectus, non reficiat.
Абе според мене има, даже ми прави впечатление, че и пали по различен начин - не вдига оборотите на 1500 и постепенно да слязат на около 900, а много интересно все едно директно застават на 900. Отделно имам усещането за повече мощ в ниските обороти, а относно харченето не мога да направя некъв генерален извод, щото все карам колата вечер предимно и ми дава много нисък разход - 9,2/100, ккоето не е реално, щото не е смесен за градски условия - задръствания, чести паления на кратки разстояния и т.н.
- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
slitter написа:badsharki написа:Ние пък, които сме с MS 41.0 нямаме късмет, няма ъпдейт за нас.![]()
За да тръгне препрограмиорането требва да се изтрият корективните настройки първо и след тва тръгва, а след тва ЕВС адапрация и палиш, за да се настрои наново!
Колега къде видя при SSS-а тези настойки и адаптации? Те се правят от програмата, все пак това е нова версия на Progmana и всичко е доста по автоматизирано и с повече възможности, изобщо цялото кодиране е доста подобрено.
Гледам, че забравяте нещо важно при ъпдейта, което Progmana не изисква но SSS-а си го иска (въпреки, че се изолира софтуерно) но ако се случи големи ядове ще имате. ......п.с. по напредналите, които ползват SSS-а се сещат за какво говоря.