Update на софтуера на DME/DDE (в случая на DME)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: Update на софтуера на DME/DDE (в случая на DME)

Мнение от Dimitroff » 04 Окт 2010, 12:32

Колко време е продължителността на ъпдейта ? (приблизително) :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F34 320d
Мечтае да кара: G32
Детайли за колата: 320d GT B47

Мнение от mistyrain » 04 Окт 2010, 12:36

процедурата трае около 10-12 мин, то зависи от компа на колата,

ентусиаст
Аватар
Кара: разни баварски екземпляри
Мечтае да кара: ///M

Мнение от kiko™ » 04 Окт 2010, 13:11

Темата е доста интересна :twisted:

Искам да помоля колегата slitter ако може да обясни по-подробно какви са стъпките за извършване на процедурата, или следващия който се пристраши да се пробва да направи един туториал.
Поразрових се малко из bmwecu.org и попаднах на пич на който му забил DIS-a по време на update-a и колата му умряла :shock: , DIS-a не искал дори и да повтори процедурата по update. В темата го съветват да махне бушоните на ABS-a и DSC-то и да пробва пак да направи update-a, порбвал и DIS-a успешна завършил процедурата, така че дори и да се объркме нещо с update-ите нещата са поправими.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 04 Окт 2010, 13:58

Ето от това последното най-много ме е шубе, щото ... въпросния ъпдейт щях да го правя в Дару, но приемчика ме разубеди (на ушенце), че има голяма вероятност да се скапе нещо в процес на ъпдейта и после филма бил страхотен...

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 04 Окт 2010, 14:00

Браво на Слитер....... аз не съм го правил :clap: Но силно ме съмнява да не може после да се оправи ако нещо забие ДИС-а. Мисля че тази операция не е тежка въпрос на нужда от ъпдейт.....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 04 Окт 2010, 19:47

© написа:... действайте, но ако закъсаме по някое време в радиус от 100км няма кой да помогне :mhihi:
след като приключи всичко се прави синхронизация с ЕВС-ДДЕ/ДМЕ

това как става? сложно ли е?

Не е сложно, Диса сам те направлява след инсталацията и ти само следваш стъпките! Напълно автоматично е!

kiko™ написа:Темата е доста интересна :twisted:

Искам да помоля колегата slitter ако може да обясни по-подробно какви са стъпките за извършване на процедурата, или следващия който се пристраши да се пробва да направи един туториал.
Поразрових се малко из bmwecu.org и попаднах на пич на който му забил DIS-a по време на update-a и колата му умряла :shock: , DIS-a не искал дори и да повтори процедурата по update. В темата го съветват да махне бушоните на ABS-a и DSC-то и да пробва пак да направи update-a, порбвал и DIS-a успешна завършил процедурата, така че дори и да се объркме нещо с update-ите нещата са поправими.

Колега, два поста по-нагоре съм обяснил как точно стават стъпка по стъпка. и пак казвам, само отговаряш на въпросите на диса и той всичко сам си прави!

Zagy написа:Самия firmware си го има в ДИСа или го сваля от нета?

Има си го в ДИСА

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 10 Окт 2010, 19:12

В допълнение мога да кажа за всички, които имат 318 или 316 примерно и не им работи лампата за чек енджин, ъпдейта прави ЕКУТО ДМЕ по ЕОБД стандарта и лампата започва да работи, т.е. check engine и MIL индикацийте започват да функционират и да отчитат грешки, ако има такива или просто да чекира ЕКУ-то при палене!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F34 320d
Мечтае да кара: G32
Детайли за колата: 320d GT B47

Мнение от mistyrain » 11 Окт 2010, 11:07

А как да разбереме че примерно при нас не работи? Аз съм с 318 98'.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 11 Окт 2010, 11:24

mistyrain написа:А как да разбереме че примерно при нас не работи? Аз съм с 318 98'.

Eми като дадеш на контакт чек енджин лампата светва ли???

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 11 Окт 2010, 11:41

Ние пък, които сме с MS 41.0 нямаме късмет, няма ъпдейт за нас. :roll:
Или поне DIS-а казва, че няма, докато SSS-а казва, че има, но пък нещо не иска да тръгне да програмира. Стигам до запазването на настройките на колата и после опитите за ъпдейт са неуспешни ... та при първия опит и колата не искаше да запали, та ми побеляха 4-5 косъма на главата, ама кой да чете, че трябва да се изчакат 20-на секунди преди да се пали колата ... ама това е дуга тема. :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 11 Окт 2010, 11:50

Е на мен така ми побеляха няколко косъма преди два дена като натиснах без да искам в Експерта вместо рийд екзекют на ЕКУтата. И после неква грешка при кодирането, и после не искаше да влиза в никви модули и така... и после препрограмирай модул по модул наново всичко с ДИС и после пак не иска да запали и посърнах, ама кой да се сети, че треа адджъстмънт на ЕВС-то, та добре, че беше един приятел от Камор да ме светне, че ми идваше да си сложа главата при ремъците и да накарам некой да върти стартера!!!! :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 11 Окт 2010, 11:54

badsharki написа:Ние пък, които сме с MS 41.0 нямаме късмет, няма ъпдейт за нас. :roll:
Или поне DIS-а казва, че няма, докато SSS-а казва, че има, но пък нещо не иска да тръгне да програмира. Стигам до запазването на настройките на колата и после опитите за ъпдейт са неуспешни ... та при първия опит и колата не искаше да запали, та ми побеляха 4-5 косъма на главата, ама кой да чете, че трябва да се изчакат 20-на секунди преди да се пали колата ... ама това е дуга тема. :D

За да тръгне препрограмиорането требва да се изтрият корективните настройки първо и след тва тръгва, а след тва ЕВС адапрация и палиш, за да се настрои наново!

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 11 Окт 2010, 12:31

Я се пребройте тия, дето вече сте си префлашвали ЕКУ-то, и кажете има ли разлика преди и след флашването?
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 11 Окт 2010, 12:40

Абе според мене има, даже ми прави впечатление, че и пали по различен начин - не вдига оборотите на 1500 и постепенно да слязат на около 900, а много интересно все едно директно застават на 900. Отделно имам усещането за повече мощ в ниските обороти, а относно харченето не мога да направя некъв генерален извод, щото все карам колата вечер предимно и ми дава много нисък разход - 9,2/100, ккоето не е реално, щото не е смесен за градски условия - задръствания, чести паления на кратки разстояния и т.н.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5, Е60, Е30
Мечтае да кара: с талон
Детайли за колата: БМВ

Мнение от Se7ven » 11 Окт 2010, 18:51

slitter написа:
badsharki написа:Ние пък, които сме с MS 41.0 нямаме късмет, няма ъпдейт за нас. :roll:

За да тръгне препрограмиорането требва да се изтрият корективните настройки първо и след тва тръгва, а след тва ЕВС адапрация и палиш, за да се настрои наново!

Колега къде видя при SSS-а тези настойки и адаптации? Те се правят от програмата, все пак това е нова версия на Progmana и всичко е доста по автоматизирано и с повече възможности, изобщо цялото кодиране е доста подобрено.
Гледам, че забравяте нещо важно при ъпдейта, което Progmana не изисква но SSS-а си го иска (въпреки, че се изолира софтуерно) но ако се случи големи ядове ще имате. ......п.с. по напредналите, които ползват SSS-а се сещат за какво говоря.

ПредишнаСледваща

Назад към E46