Към колегите с оригинална аларма
Модератор: Технически модератори
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
Към колегите с оригинална аларма
Здравейте колеги. Имам един въпрос към вас - оригиналната аларма има ли отделна свирка или използва тази на колата?

- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
Re: Към колегите с оригинална аларма
Мойта оригинална аларма на колата няма свирка,единственото което прави е да блокира запалването и не я използвам 

/// 6>4

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Koя оригинална аларма???
На баш тая от завода, свирката и е под кората на чистачките, а допълнително сложената от представителството, пищялката и е където я сложат (обичайно в ляво на моторния отсек).
На баш тая от завода, свирката и е под кората на чистачките, а допълнително сложената от представителството, пищялката и е където я сложат (обичайно в ляво на моторния отсек).

- rottweiler
- ентусиаст
-
_65536_kb_sec_ написа:Koя оригинална аларма???
Зададох въпроса понеже, моята е имала заводска аларма, но ми казаха, че са отскубнати повечето й части. дойде без дистанционни само с 1 умрял от гъдел ключ. И вече година и половина си я заключвам двойно с ключа /когато се вдигат и стъклата/ и диода на горната духалка светва. Но оня ден бях забравил да затворя хубаво багажника, заключих я и гледам че е леко нагоре. Вдигам го уж да го затворя и тва животно като се разпищя. Мигачи и сирена почти като клаксона. Спрях я като отключих пак шофьорската врата. Явно не е мъртва както ми казаха. Днес ще видя под чистачките за свирката. И от тук 2 въпроса:
1. Ако случайно/хипотетично/ си намеря дистанционно от нейното време ще мога ли да го ползвам?
2. Има ли вариант тази аларма да е с имобилайзер и изведнъж да реши да ми прави мизерии?
ПС: досега съм нямал ядове с нея.
Благодаря ви предварително!

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
1. имобилайзера не създава ядове, освен ако не става дума за ЕВС 4 (коли след 94-та)
2. дистанционното струва 400 лева в дару (поне мойто беше толкова, от разгъваемия тип, което според мен беше доста по "гъзарския" вариант)
Отделно има и един модул за него както и два датчика - на таблото и на тавана до бутона за шибидаха. Ето пълния комплект без окабеляването, двата датчика на тавана и таблото, дистанционното и модула.

Новото дистанционно, което прилича на това на Е38 и Е39 се управлява през огледалото за задно виждане, вместо през датчика на тавана. Eто го и него:

2. дистанционното струва 400 лева в дару (поне мойто беше толкова, от разгъваемия тип, което според мен беше доста по "гъзарския" вариант)
Отделно има и един модул за него както и два датчика - на таблото и на тавана до бутона за шибидаха. Ето пълния комплект без окабеляването, двата датчика на тавана и таблото, дистанционното и модула.

Новото дистанционно, което прилича на това на Е38 и Е39 се управлява през огледалото за задно виждане, вместо през датчика на тавана. Eто го и него:

- rottweiler
- ентусиаст
-
_65536_kb_sec_ написа:...
Човека енциклопедия за наще баби.

моята е 92 значи няма да има кахъри с имоби...
сега за датчиците - тоя големия си мислех че е за телефона щото пише Саимънс

диода на таблото и него го имам. този правоъгълния на тавана, е свързан с един квадратен който също е на тавана и гледа напред/както шофьора/. Отделно имам и един който гледа за оригиналния кастофон и един на пластмасата над акумулатора и следи дали е вдигната седалката или не. Този последния не зная дали от от алармата, но предполагам.
От всичко става ясно че ако си намеря дистанционно ще имам работеща аларма??
Благодаря пак.

- bobeca111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lincoln Navigator 5.4 w210 E320
- Мечтае да кара: пак Е38
Колеги ,и аз горе долу по темата да попитам-колата е 90г,това е ключа ми,когато взех колата беше без батерия,търсих но така и не намерих батерия за него,а и не вярвах че ше работи още оригиналната аларма.Та когато отидох да си слагам друга при мой познат-алармаджия....разглобихме обикновенна батерия и от малките и компоненти направихме нужният размер и волтаж та да влезе в ключа.....
и тя взе че тръгна!Пищи и и мига диода на горната духалка,заключва.НО......това става първите 5-6 пъти,после не реагира алармата на ключа изобщо.Гледаха я и други които се занимават с това,и не можем да разберем проблема.Та за по-запознатите,моята логика че подобна система или работи или не работи,за да го прави когато си иска,къде може да е проблема?Или по добре да слагам друга аларма?

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
E това за заключването 5-6 пъти не го схванах грам, дори и като логика?
Пробвахте ли да запалите колата и да пуснете алармата след като е палена?
Също така сигурен ли си че батерията дава добър контакт и ключа не е преживявал наводнения през годините???
Пробвахте ли да запалите колата и да пуснете алармата след като е палена?
Също така сигурен ли си че батерията дава добър контакт и ключа не е преживявал наводнения през годините???

- bobeca111
- кандидат ентусиаст
-
За през всичките и 4 петилетки
нямам грам идея,може и плъхове да са го яли...по скоро аз не се изразих правилно май.Батерия ключ няма проблеми с контакта,но примерно не мога да отключвам-заключвам цял ден,един след друг пъти.Отключи и заключи няколко пъти,и после няма никой,има контакт с батерия всичко......и премерно след половин час натискане на копчето са присети и действа.Интересно ми е самия ключ няма инфра никаде,целия е плътна пластмаса абе ретро работа,но от където и да е проблема...просто си работи когато иска.Та питането е тези стари аларми има ли смисъл да се мъчи да ги прави човек,след като очевидно е малко главо-блъсканица работата вече,или най добре нова?

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
bobeca111 написа:Та питането е тези стари аларми има ли смисъл да се мъчи да ги прави човек,след като очевидно е малко главо-блъсканица работата вече,или най добре нова?
А покажи ми една "модерна" аларма която предлага датчици за счупено стъкло

- bobeca111
- кандидат ентусиаст
-
Пак ма затапи
.......ма не си мисли,че ще я оставя така!Ще я мъча докато стане.Пък ако имамe питане,ше помагаш!!

- rottweiler
- ентусиаст
-
_65536_kb_sec_ написа:А покажи ми една "модерна" аларма която предлага датчици за счупено стъкло
какво представляват и къде се намират?

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
rottweiler написа:_65536_kb_sec_ написа:А покажи ми една "модерна" аларма която предлага датчици за счупено стъкло
какво представляват и къде се намират?
Еми просто сензори които стоят на всяко стъкло

- D_U_D_E_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 TDS
- Мечтае да кара: M5 с гуми за горене
още малко по темата.
Аз съм с оригиналната ларма, с дистанционно/не на ключа/. Та преди няколко месеца изгубих едното дистанционно, а сега нещо ми се пее*а и другото. Доста тъпо са направени, щото батерията постоянно се размества, та отворих другото и повдигнах платката и батерията с едно картонче. Докато намествах натисках копчето няколко пъти, наместих го и когато го пробвах не искаше да работи, след като изчаках 30 мин. пробвах пак и тогава проработи. Искам да попитам ако си намеря второ дистанционно може ли да се настрои за моята аларма. И дайте едно ако някой има.
Аз съм с оригиналната ларма, с дистанционно/не на ключа/. Та преди няколко месеца изгубих едното дистанционно, а сега нещо ми се пее*а и другото. Доста тъпо са направени, щото батерията постоянно се размества, та отворих другото и повдигнах платката и батерията с едно картонче. Докато намествах натисках копчето няколко пъти, наместих го и когато го пробвах не искаше да работи, след като изчаках 30 мин. пробвах пак и тогава проработи. Искам да попитам ако си намеря второ дистанционно може ли да се настрои за моята аларма. И дайте едно ако някой има.
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3