Към колегите с оригинална аларма

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Към колегите с оригинална аларма

Мнение от rottweiler » 09 Окт 2010, 0:00

Здравейте колеги. Имам един въпрос към вас - оригиналната аларма има ли отделна свирка или използва тази на колата?
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Re: Към колегите с оригинална аларма

Мнение от TheKiller » 09 Окт 2010, 3:00

Мойта оригинална аларма на колата няма свирка,единственото което прави е да блокира запалването и не я използвам :mhihi:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 09 Окт 2010, 8:39

Koя оригинална аларма???
На баш тая от завода, свирката и е под кората на чистачките, а допълнително сложената от представителството, пищялката и е където я сложат (обичайно в ляво на моторния отсек).
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от rottweiler » 09 Окт 2010, 14:22

_65536_kb_sec_ написа:Koя оригинална аларма???
На баш тая от завода, свирката и е под кората на чистачките, а допълнително сложената от представителството, пищялката и е където я сложат (обичайно в ляво на моторния отсек).

Зададох въпроса понеже, моята е имала заводска аларма, но ми казаха, че са отскубнати повечето й части. дойде без дистанционни само с 1 умрял от гъдел ключ. И вече година и половина си я заключвам двойно с ключа /когато се вдигат и стъклата/ и диода на горната духалка светва. Но оня ден бях забравил да затворя хубаво багажника, заключих я и гледам че е леко нагоре. Вдигам го уж да го затворя и тва животно като се разпищя. Мигачи и сирена почти като клаксона. Спрях я като отключих пак шофьорската врата. Явно не е мъртва както ми казаха. Днес ще видя под чистачките за свирката. И от тук 2 въпроса:
1. Ако случайно/хипотетично/ си намеря дистанционно от нейното време ще мога ли да го ползвам?
2. Има ли вариант тази аларма да е с имобилайзер и изведнъж да реши да ми прави мизерии?
ПС: досега съм нямал ядове с нея.
Благодаря ви предварително!
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 09 Окт 2010, 15:09

1. имобилайзера не създава ядове, освен ако не става дума за ЕВС 4 (коли след 94-та)
2. дистанционното струва 400 лева в дару (поне мойто беше толкова, от разгъваемия тип, което според мен беше доста по "гъзарския" вариант)
Отделно има и един модул за него както и два датчика - на таблото и на тавана до бутона за шибидаха. Ето пълния комплект без окабеляването, двата датчика на тавана и таблото, дистанционното и модула.
Изображение

Новото дистанционно, което прилича на това на Е38 и Е39 се управлява през огледалото за задно виждане, вместо през датчика на тавана. Eто го и него:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от rottweiler » 09 Окт 2010, 18:23

_65536_kb_sec_ написа:...

Човека енциклопедия за наще баби. :bchug:

моята е 92 значи няма да има кахъри с имоби...
сега за датчиците - тоя големия си мислех че е за телефона щото пише Саимънс :mhihi: на него, но явно е за дистанцията.
диода на таблото и него го имам. този правоъгълния на тавана, е свързан с един квадратен който също е на тавана и гледа напред/както шофьора/. Отделно имам и един който гледа за оригиналния кастофон и един на пластмасата над акумулатора и следи дали е вдигната седалката или не. Този последния не зная дали от от алармата, но предполагам.
От всичко става ясно че ако си намеря дистанционно ще имам работеща аларма??
Благодаря пак.
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lincoln Navigator 5.4 w210 E320
Мечтае да кара: пак Е38

Мнение от bobeca111 » 10 Окт 2010, 11:54

Колеги ,и аз горе долу по темата да попитам-колата е 90г,това е ключа ми,когато взех колата беше без батерия,търсих но така и не намерих батерия за него,а и не вярвах че ше работи още оригиналната аларма.Та когато отидох да си слагам друга при мой познат-алармаджия....разглобихме обикновенна батерия и от малките и компоненти направихме нужният размер и волтаж та да влезе в ключа..... :shock: и тя взе че тръгна!Пищи и и мига диода на горната духалка,заключва.НО......това става първите 5-6 пъти,после не реагира алармата на ключа изобщо.Гледаха я и други които се занимават с това,и не можем да разберем проблема.Та за по-запознатите,моята логика че подобна система или работи или не работи,за да го прави когато си иска,къде може да е проблема?Или по добре да слагам друга аларма?
IMG_0652.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 11 Окт 2010, 21:17

E това за заключването 5-6 пъти не го схванах грам, дори и като логика?
Пробвахте ли да запалите колата и да пуснете алармата след като е палена?
Също така сигурен ли си че батерията дава добър контакт и ключа не е преживявал наводнения през годините??? :paranoid:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bobeca111 » 11 Окт 2010, 23:25

За през всичките и 4 петилетки :mhihi: нямам грам идея,може и плъхове да са го яли...по скоро аз не се изразих правилно май.Батерия ключ няма проблеми с контакта,но примерно не мога да отключвам-заключвам цял ден,един след друг пъти.Отключи и заключи няколко пъти,и после няма никой,има контакт с батерия всичко......и премерно след половин час натискане на копчето са присети и действа.Интересно ми е самия ключ няма инфра никаде,целия е плътна пластмаса абе ретро работа,но от където и да е проблема...просто си работи когато иска.Та питането е тези стари аларми има ли смисъл да се мъчи да ги прави човек,след като очевидно е малко главо-блъсканица работата вече,или най добре нова?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 19 Окт 2010, 22:55

bobeca111 написа:Та питането е тези стари аларми има ли смисъл да се мъчи да ги прави човек,след като очевидно е малко главо-блъсканица работата вече,или най добре нова?

А покажи ми една "модерна" аларма която предлага датчици за счупено стъкло :mrgreen:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bobeca111 » 20 Окт 2010, 21:39

Пак ма затапи ;) .......ма не си мисли,че ще я оставя така!Ще я мъча докато стане.Пък ако имамe питане,ше помагаш!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от rottweiler » 20 Окт 2010, 22:03

_65536_kb_sec_ написа:А покажи ми една "модерна" аларма която предлага датчици за счупено стъкло :mrgreen:

какво представляват и къде се намират?
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 21 Окт 2010, 17:55

rottweiler написа:
_65536_kb_sec_ написа:А покажи ми една "модерна" аларма която предлага датчици за счупено стъкло :mrgreen:

какво представляват и къде се намират?

Еми просто сензори които стоят на всяко стъкло ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 TDS
Мечтае да кара: M5 с гуми за горене

Мнение от D_U_D_E_ » 28 Окт 2010, 2:11

още малко по темата.
Аз съм с оригиналната ларма, с дистанционно/не на ключа/. Та преди няколко месеца изгубих едното дистанционно, а сега нещо ми се пее*а и другото. Доста тъпо са направени, щото батерията постоянно се размества, та отворих другото и повдигнах платката и батерията с едно картонче. Докато намествах натисках копчето няколко пъти, наместих го и когато го пробвах не искаше да работи, след като изчаках 30 мин. пробвах пак и тогава проработи. Искам да попитам ако си намеря второ дистанционно може ли да се настрои за моята аларма. И дайте едно ако някой има.

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 28 Окт 2010, 8:26

Ей тоз въпрос как ме интересува и мене :confused:
Изображение

Следваща

Назад към E34