Няма налягане 3-ти цилиндър
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Няма налягане 3-ти цилиндър
Здравейте на всички колеги,
Темата я пускам за да получа някаква представа от какво може да се породи подобен проблем.
Ситуацията е следната:
Излизам от паркинг правя завой на светофара..първа..втора малко газ и БАМ..колата започна да се тресе.Тук точно искам да кажа голямо Благодаря на колегата Dimitroff- първия на когото звъннах (тва става след 22:00 часа).веднага отбих и загасих колата.
След като дойде той закачи я да погледне за грешки - нищо
Припалихме колата пак така се тресе просто се клати мотора (незнам по - добро обяснение),пак загасих и т.н.Отворихме капака и пак припалихме,но не се чуваше метален звук.Не пробвахме дали ще тръгне колата въобще.
Обадихме се на рапатрак и към сервиза.
От там следва:
*вихрови клапи - здрави
*дюзи - работят
*помпа - всичко е наред
След като "малките" проблеми са изолирани следва отваряне на главата тъй като момчетата ми казаха , че няма никакво налягане в 3-ти цилиндър.Естествено предупредиха ме момчета за това какво следва,каква цена и т.н .
Някой сблъсквал ли се е с подобно нещо и какво може да бъде в по-лекия вариант>
След като разбера,ве пусна обяснение какво е положението и проблема.
Темата я пускам за да получа някаква представа от какво може да се породи подобен проблем.
Ситуацията е следната:
Излизам от паркинг правя завой на светофара..първа..втора малко газ и БАМ..колата започна да се тресе.Тук точно искам да кажа голямо Благодаря на колегата Dimitroff- първия на когото звъннах (тва става след 22:00 часа).веднага отбих и загасих колата.
След като дойде той закачи я да погледне за грешки - нищо
Припалихме колата пак така се тресе просто се клати мотора (незнам по - добро обяснение),пак загасих и т.н.Отворихме капака и пак припалихме,но не се чуваше метален звук.Не пробвахме дали ще тръгне колата въобще.
Обадихме се на рапатрак и към сервиза.
От там следва:
*вихрови клапи - здрави
*дюзи - работят
*помпа - всичко е наред
След като "малките" проблеми са изолирани следва отваряне на главата тъй като момчетата ми казаха , че няма никакво налягане в 3-ти цилиндър.Естествено предупредиха ме момчета за това какво следва,каква цена и т.н .
Някой сблъсквал ли се е с подобно нещо и какво може да бъде в по-лекия вариант>
След като разбера,ве пусна обяснение какво е положението и проблема.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Няма налягане 3-ти цилиндър
За да няма налягане в цилиндър има само 2 причини,те са сигменти или клапан отворен,по лесно е да се отвори капака на клапаните и да се види дали всички са си коректно по местата,примерно нещо да е влезнало и да се е заклещило на клапана и да не му позволява да се върне,другия вариант са счупен сигмент,ама е малко вероятно щото преди това ще има горене на масло...абе малко е вероятно,иначе как са изчислили че няма никаква компресия на 3 ти цилиндър???
- ludia
-
-
- Кара: Бързо
- Мечтае да кара: М3 Е92
Положението е лошо, но не най-лошото. Понеже "малките" проблеми са проверени.
Относно проблема нямам и на идея какво може да е но дано не е сериозно. Като си свалил всичко може да си махнеш клапите за да не се налага пак да се отваря. Дано се окаже дреболия и цифрата да не е 4-тирицифрена
Относно проблема нямам и на идея какво може да е но дано не е сериозно. Като си свалил всичко може да си махнеш клапите за да не се налага пак да се отваря. Дано се окаже дреболия и цифрата да не е 4-тирицифрена

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
http://clip4e.com/play.php?id=45143
- Biankonero
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Колегата Е.Димитров ти го е казал най-точно - 90% счупен клапан, 10% спекъл сегмент. Без сваляне на главата няма да стане.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Ето и резултата:
*нещо се е отчупило и е попаднала в буталото - някой тапак е пипал и не си е свършил работата (незнам какво точно и как)
От там буталото щета и за мой прекрасен късмет 4етири цифри ремонт
*бутало втора ръка
*4 нови клапана
*ремонтен комплект глава мисля беше
*гарнитури
+ масло и филтри защото са за смяна след 3 месеца и половина и 12 000 км
+ труд разбира се
+махане на вихрови клапи (които по ирония са абсолютно здрави както и турбото няма и луфтче)
И цифрата е главоломна
Млад съм още в тези неща,но вече знам...къде си правим колите е просто изключително важно.
*нещо се е отчупило и е попаднала в буталото - някой тапак е пипал и не си е свършил работата (незнам какво точно и как)
От там буталото щета и за мой прекрасен късмет 4етири цифри ремонт

*бутало втора ръка
*4 нови клапана
*гарнитури

+ труд разбира се
+махане на вихрови клапи (които по ирония са абсолютно здрави както и турбото няма и луфтче)
И цифрата е главоломна
Млад съм още в тези неща,но вече знам...къде си правим колите е просто изключително важно.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- ludia
-
-
- Кара: Бързо
- Мечтае да кара: М3 Е92
Аз лично много рядко оставям някой да ми ремонтира колата без мой надзор. Повечето не доизпипват работата и карат през пръсти.
Дано намериш читави части и на добри пари за да не излезе майкаси и баща си тоя ремонт.

Дано намериш читави части и на добри пари за да не излезе майкаси и баща си тоя ремонт.

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
http://clip4e.com/play.php?id=45143
- Biankonero
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Gqbriel написа:Ето и резултата:
От там буталото щета и за мой прекрасен късмет 4етири цифри ремонт![]()
*бутало втора ръка
*4 нови клапана
*гарнитури
+ труд разбира се
И цифрата е главоломна
Не се притеснявай колега, най-важното в един проблем за колата е да бъде точно диагностициран - ти това си свършил, така че остава по-лесното - ще я оправиш

7 мнения
• Страница 1 от 1