Bluetooth решения за Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Re: Bluetooth решения за Е46

Мнение от pazokolarov » 05 Сеп 2010, 7:35

stilko написа:.... Какви са тези 319лв?

Това е за първия вариант в темата:
Parrot Bluetooth Steering Wheel Adapter - CTPPAR007 + Car Kit Parrot CK 3000 Evolution
Изображение
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: U.D.M.

Мнение от stilko » 05 Сеп 2010, 11:43

pazokolarov написа:

Parrot Bluetooth Steering Wheel Adapter - CTPPAR007 + Car Kit Parrot CK 3000 Evolution

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Всичко е афтърмаркет ... не ти изписва името на радиото(навигацията) ... меси се в комуникацията по шината между модулите ... много лош избор. Не се хвърляйте на всяка глупост, която е инсталирал негър с много свободно време и кола за експерименти.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kickdown » 05 Сеп 2010, 12:11

Dension Gateway Five

Coming soon:

BMW (iBus) will be released in the autumn of 2010.

А за по-новите BMW-та, предлагат най-доброто решение - Gateway 500

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 05 Сеп 2010, 12:52

странно но подържа само 4 модела Нокиа - е51, е66, n79 и n96 :dunno:

а и като цяло малко модели телефони
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 29 Сеп 2010, 8:48

Първи фчипиления :mhihi: след инсталиране на Парот с адаптер за управление от бутоните на волана.
Няма да повтарям написаното от колегата systoyanov, само ще допълня, че звъненето е такова каквото е и на телефона (включително и ако са зададени някакви мелодии вместо оригиналния сигнал на телефона).
Липсата на изписване на името на повикващия номер за мен не липса, защото съм с Нокия и ми съобщава кой ме търси (ако е в контактите ми, ако го нямам в контактите, демек неизвестен номер, и да виждам номера, и да не го виждам - все тая :mhihi: ).

Все още не съм разучил напълно функцията за гласов контрол на Парот-а. От прочетеното в описанието останах с впечатлението, че след запаметяване на гласовите маркери за номерата (или използването на тези в тефона) за активиране на обаждане е необходимо само едно натискане на бутона на волана и съобщаване на името. Ако за име има няколко телефона, пак чрез гласови команди мже да се избере между мобилен, домашен и служебен. Прекратяване на разговор също може да стане само с глсова команда.

За тези, които имат инсталиран GROM, трябва да преместят трите кабела от оригиналната букса на радиото (от пинове 7, 9 и 13) на новата букса на адаптора, която се включва на мястото на оригиналната. В противен случай при пускане на Грома се получава звук от друга галактика - почти равен на 0.

Парота и Грома са абсолютно съвместими по между си, а и няма индикации за смущение в никой от модулите навързани в K-BUS на автомобила. iPhone също няма никакви проблеми със системата.
Изображение
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар
Кара: Е46 318i 00'
Мечтае да кара: M5

Мнение от Rubik777 » 21 Ное 2012, 15:44

Здравейте! Предстои ми монтиране на Парот за колата(без управление от волана). Смятам аз да си го направя, тъй като ми е горе-долу ясно как става всичко. Имам само някои не толкова ясни неща, за които искам да попитам колегите, които са си инсталирали и те въпросното устройство как са решили нещата.

1. Първо да попитам къде точно са поставили самия парот в колата, понеже има 2 варианта? В малката жабка вляво от волана или над голямата жабка.
2. Как е по-лесно да се мине с кабелите? От жабката към касетофона или обратно? Кой път е по-лесен? Понеже станаха доста кабеляци и не знам как ще ги напъхам всички зад касетофона. Наложи се да купя адаптер понеже нашите коли са си с БМВ букса към радиото, а парота идва с ISO. Та и това чудо трябва да влезе отзад та се чудя къде ще ги побера всички тези неща.

Та ако имате някакви насоки казвайте ще съм ви много благодарен.

Слави
Аватар

Мнение от © » 21 Ное 2012, 15:49

достъпа към голямата жабка е доста лесен, като свалиш касетофона и жабката ще се ориентираш. При Dynavin също имаше проблеми с кабелите, но отстрани има ниши в които може да ги набуташ - и на ляво и на дясно. Ако искаш да слагаш в малката жабка на шофьора, то по добре свали таблото, а то се сваля лесно и пак няма да имаш проблем с кабелите. Между другото за за всеки случай има и оставена една пластмасова тръба която свързва голямата жабка с пространството където са педалите - вече не си спомням какво прекарвах през нея

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 21 Ное 2012, 16:10

Аз съм с Jabra Cruiser и съм доста доволен.Като изключим , че няма контрол от волана е добра алтернатива. Има вграден FM трансмитер , чиято празна честота /плаваща е/съм запаметил на 6-та станция на радиото и чрез RDS-а изписва текст- тел. номер и също така мога директно да пускам музика от телефона на радиото.Евтин вариант и няма жици.Батерията държи ужасно дълго. :yes:
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

Потребител
Аватар
Детайли за колата: BMW 320D, E46, 2003, 150HP

Мнение от Totomirov » 21 Ное 2012, 20:04

Здравейте Колеги,

Аз от много време ползвам следният модел блутут кит: Nokia HF-300W Bluetooth Visor Car Kit. Вече предполагам има в пъти по нови и модерни модели.
Батерията му издържа наистина много и даже по някога го зареждам преди да ме е подсетила светлинната сигнализация за всеки случай. Това не означава, че не съм си купил и зарядно за кола де :).
Като компромисно решение наистина ми харесва по няколко причини:
1. Лесна инсталация - има си щипка в комплекта, която много лесно и удобно става на всеки сенник. Ако се притеснява човек да го остави в колата много лесно се освобождава от щипката чрез завъртане и можете да си го приберете в джоба.
2. Няма кабели и сложнотии.
3. Може да се ползва за високоговорител ако се налага да слушат повече хора не само в колата, но и по време на важен разговор.
4. Лесен контрол - приемане на обаждане и затваряне - с един и същи бутон; и има още два за увеличение и намаляване силата на разговора.
5. Винаги е с теб независимо чия кола караш. Аз го ползвам и в служебната, когато пътувам :).
6. На последно място, но може би с най-голяма важност - не ти се налага да държиш телефона докато шофираш. Всички го правим, но то белята един път става за това - Умната.

Разбира се има и минуси, но според мен ако човек я няма тази екстра оригинална в колата, то този вариянт е един много добър компромис на не многовисока цена.

Поздрави

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 22 Ное 2012, 0:03

stilko написа:
pazokolarov написа:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Всичко е афтърмаркет ... не ти изписва името на радиото(навигацията) ... меси се в комуникацията по шината между модулите ... много лош избор. Не се хвърляйте на всяка глупост, която е инсталирал негър с много свободно време и кола за експерименти.

моята кола я купих с някакъв Парот, който си има малък дисплей. Освен, че изписва на него кой те търси, някаква мацка му казва името на италиански. като паля колата ми изписва "ciao", като я гася "arrivederci". жабарска му работа :mrgreen:

Иначе е много удобно - звъни си, спира музиката и се вдига/затваря от бутоните на мултиволана. Но аз не го ползвам понеже не говоря чак толкова много докато карам. синхронизира много бързо с iPhone и е супер полезно за тези, които нон стоп говорят докато карат...
"Чемодан, вокзал, Москва"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d
Мечтае да кара: 330xd

Мнение от tuporashko » 22 Ное 2012, 11:45

колеги много се извинявам за въпроса,може да прозвучи и малко тъп, но искам да попитам има ли bluethot kit, който да може да се свърже с навигацията? Да изписва номерата който те търсят и да ползваш копчета на навигация и волана. Освен оригиналния ОЕМ БЛУТУТ.

Потребител
Аватар
Кара: Е46 318i 00'
Мечтае да кара: M5

Мнение от Rubik777 » 22 Ное 2012, 12:45

tuporashko написа:колеги много се извинявам за въпроса,може да прозвучи и малко тъп, но искам да попитам има ли bluethot kit, който да може да се свърже с навигацията? Да изписва номерата който те търсят и да ползваш копчета на навигация и волана. Освен оригиналния ОЕМ БЛУТУТ.

Мисля че GROM Audio го прави това, но все пак колегите, които имат такова трябва да потвърдят.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tuporashko » 22 Ное 2012, 13:28

по мой спомени с grom като те набират и трябва да вдигнеш го правиш с стрелката за следваща песен,за да откажеш с бутона за предишна песен.Лично на мен това не ми допада въпреки, че самото устройство е адски удобно,практично и функционално.

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 22 Ное 2012, 14:22

tuporashko написа:по мой спомени с grom като те набират и трябва да вдигнеш го правиш с стрелката за следваща песен,за да откажеш с бутона за предишна песен.Лично на мен това не ми допада въпреки, че самото устройство е адски удобно,практично и функционално.

Хмм...наистина е така...сега прочетох упътването на GROM-a...Защо не са го направили да се вдига със съответното копче на волана :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tuporashko » 22 Ное 2012, 14:25

И аз си задавам същия въпрос.Много по ефектно щеше да е! и на 100% реално като оригиналното...но и така не е лошо,просто не е по вкуса ми.

ПредишнаСледваща

Назад към E46