Акумулатор профилактика
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
60 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Акумулатор профилактика
Като се е почнало... За е46 320Ci преди фейсбука ?
Некъв съвет, че снощи се наложи да ме бутат, па я съм с оригиналдЪтЪ... Предната зима пак падна 1-2 пъти
И вече ми писнА... На 14 градуса, с половин час (максимум) радио и габарити и йок ток... 

- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.

остави ти акомулатора ами кажи от къде да си взема и аз една кола след фейсбука

В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
На колко години ти е акумулатора, испанец?
- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
здр колеги
Вземам у4астие по темата ,защото и аз се сбл1сках с този проблем за акумулатора.
Имам БМВ 320 Д 99 год с оригиналния акумулатор. (80 А)
Все още държи - но мин зима видях 4е окото му не свети -ре6их 4е е за смяна ве4е.
Поразпитах и след консултация с хора занимаващи се с батерии -направих следното:
Свалих акумулатора и въпреки 4е е сухо зареден и НЕОБСЛУЖВАЕМ ( изрязах лепенката в1рху тапите му ,развих ги и долях дестилирана вода до необходимото ниво за да запазя клетките живи)
- заредих акумулатора 24 часа с зарядното
- направих един доста д1л1г преход с колата (поне за мен де) Варна -Айтос - Варна
После цяла зима без грижи.
Съвет: Не си изхв1рляйте старите оригинални акумулатори , доста здрави са ,а и с малко профилактика ще издържат още доста време или поне и да си купите др стария може да го д1ржите в мазата (зареден) 4е не се знае на как1в боклук ще попаднете
поздрави

Моя ,обаче умря

много исках да си запазя оригинала, ама като ми го натовариха в сервиза с терстера и само гледах стрелката как пада надолу!!!
(не държеше тока/волтажа) пък зелено си беше "учото"

гледам го -черно свети пущината. погледнах клетките - всичките лекичко бълбукаха ,освен една = прекъсната клетка=както казаха в сервиза.
Тва вече няма оправия = 200-300лв нов

rve написа:На колко години ти е акумулатора, испанец?
Ми... 11 годинки и 3 месеца...

- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
За Е46 320i преди или след фейсбука- 75Ah. 

- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Здравейте колеги, аз не съм с оригиналния, но така си я и купих. Както и да е, искам да попитам защо аджеба ми окислява толко много и то само по едната клема. Събира се онази гадна зеленикава като прахобразна субстанция и то доста. Почистих я, мазах с грес и то доста обилно, но пак си се събира. Днес сутринта тръгвам за работа, контакт, всичко светва и тамън да запалч и край. Всичко огасна. Изпотих се. Размърдах клемите - нищо. Чуканх ги така по-стабилно с гаечния ключ и хоп всичко си дойде на мястото. Кажете какво да направя и защо ми се събира тази гадория.
- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Именно от тази лоша връзка, която е имаш се получава. Изхода е да смениш клемата с нова, която да ляга идеално върху конусния накрайник на акумулатора, слагаш малко грес, стягаш хубаво и така. Както можеше да не палиш, така може и да не се зарежда както трябва и пак проблем. Връзките трябва да са идеални като здравина и чисти. Не чукай върху клемата, защото може да се отлепи и да почне да излиза киселина от основата и тогава няма спасение.
Последна промяна majstorapetkov на 24 Сеп 2010, 11:50, променена общо 1 път
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Под капака или в багажника ти е акумулатора, mistyrain ?
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Бензиновите не са ли всичките под капака? Там, където на нас е подгряващата печка?
Si non confectus, non reficiat.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
На 6 цилиндровите е в багажника,
а на 4 цил. бензинки трябва да е отпред
а на 4 цил. бензинки трябва да е отпред

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
Контактна грес ,колега ... първо почистваш/заглаждаш идеално и тогава.
А! и дето ти вика колегата ,вземи го провери в някой сервиз ,дали
зарежда кат хората
зарежда кат хората

- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Dimitroff написа:Под капака или в багажника ти е акумулатора, mistyrain ?
Отпред под капак ми е акумулатора.
gocho_ написа:Контактна грес ,колега ... първо почистваш/заглаждаш идеално и тогава.
зарежда кат хората
Това го направих още преди месец, но пак си ми събира тая гадост. Ще мина тия дни да вида да ми сменят клемите и дано това ми помогне.
- el lobo
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E46 320D
- Мечтае да кара: 850
здравейте колеги ,
и аз съм с оригинален 80 ан става въпрос за 320 д 2000 г , свети си зелено , няма изгоряла клетка , но ходих да го замерят и ми казаха че трябва нов
Има вариант да се залее с нов електролит и ще изкара още но на по малка кола или някоя бензинка , но не и на моята .
Човека е в 1 ви блок на техническия университет и се занимава само с това , 0888 457022 му е телефона , който се колебае може да отиде и да му го замери.
Моя въпрос е намерил съм си 74 АН с 680А пусков ток дали ще ми свърши работа , че следващия е чак към 92 АН с 860 А пусков и си мисля че е много ?
и аз съм с оригинален 80 ан става въпрос за 320 д 2000 г , свети си зелено , няма изгоряла клетка , но ходих да го замерят и ми казаха че трябва нов
Има вариант да се залее с нов електролит и ще изкара още но на по малка кола или някоя бензинка , но не и на моята .
Човека е в 1 ви блок на техническия университет и се занимава само с това , 0888 457022 му е телефона , който се колебае може да отиде и да му го замери.
Моя въпрос е намерил съм си 74 АН с 680А пусков ток дали ще ми свърши работа , че следващия е чак към 92 АН с 860 А пусков и си мисля че е много ?
- Jechko
- Потребител
-
- Кара: 320i
- Мечтае да кара: 850 CSI
И аз да ви се оплача. Нормално ли е ако не съм карал колата зимата 10 дена да ми падне акумулатора.. Чудя се да му робувам ли или да копувам нов тей къто първия път когато падна беше след една неочаквана тъпотия.. понеже акумулатора ми е в багажник и нямаше капак отгоре , известно време седя на "мост" един стар касетофон на 2те клеми
не ме питайте как не съм се запалил, тогава се чудех защо докато карам и мина през дупка колата прекъсва и компа и часовника се зануляват...

Четириока, четириврата, мръсница с вечнонедоволен изрод под капака..
60 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4