пуши на празен ход след като загрее в нормални граници

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

пуши на празен ход след като загрее в нормални граници

Мнение от niksonat » 20 Сеп 2010, 15:21

смених дюзите и нагревателните свещи!Има ли вероятност компютера да не разпознава дюзите заштото били с номер.Колата е на 5 год.автомат и доста запазена.Преди това не е пушила на 149 000 км реални.Изведнаж нещо стана.Инак варви като преди.Извинете за правописа :)

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: пуши на празен ход след като загрее в нормални граници

Мнение от Dimitroff » 20 Сеп 2010, 19:27

Тоя дето ти каза, че трябва да се сменят дюзите не ти ли казва сега от какво пуши :mhihi:

Една хубава диагностика със истински софт ще каже много неща на човек, който знае какво да гледа.
Дебитомера как е?
Какъв мотор е колата?
Какъв цвят пуши - бяло, черно, синкаво ???
Гори ли повече откакто пуши?
Тресе ли се като работи на място? (силни вибраций, придружени с ..."метално чукане"/"металически звуци")

От къде си ?

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 21 Сеп 2010, 7:30

niksonat написа:смених дюзите и нагревателните свещи!Има ли вероятност компютера да не разпознава дюзите заштото били с номер.Колата е на 5 год.автомат и доста запазена.Преди това не е пушила на 149 000 км реални.Изведнаж нещо стана.Инак варви като преди.Извинете за правописа :)

Защо смени дюзите? И сигурен ли си че са сменени? Ч-ри дюзи са цена и на 5г. кола..... :mhihi: :mhihi: има нещо съмнително тук

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 21 Сеп 2010, 16:30

Как пуши колата, колега (имам предвид цвета на пушека)?
Si non confectus, non reficiat.

Потребител
Аватар

Мнение от niksonat » 21 Сеп 2010, 21:19

от Софиа съм.Колата е 150 к.с.дебитомер филтри масла сичко е наред.При запалване не пуши а само след като загрее. на празен ход.Цвета е по скоро сив и не се появява при палене а после както сам го описал.Агр и тои е наред.Учудващо но нйама случаини неща.....3 бр.дюзи са сменени/2 ра употреба са. щото за нови знаете цената но сас сигурност бачкат.Разхода не знам дали е променен тъи като не йа карам поради това.Нередно или нещо гнило ако имате предвид от този които йа прави в него съмнениа ниамам.Язък ама.За 10 месеца яа карах здраво и разумно и сега тоя проблем от изневиделица.

Потребител
Аватар

Мнение от slavchev » 21 Сеп 2010, 21:20

а ето подходяща тема, където да пиша
и аз имам едно питане относно пушенето на колата
взех си наскоро 320 d - 2002 год., преди да я купя, направих диагностика в оторизиран сервиз на бмв и не показа никакви проблеми относно двигателя.
Но след това двама различни приятели ми казаха, като караха зад мен, че колата пуши повече от необходимото. Единия предположи, че е от нафтата, а другия, че е от дюзите и препоръча да я закарам да ги изчистят преди да е станало нещо. Ако някой е имал подобен проблем или наблюдение нека да сподели...

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 21 Сеп 2010, 21:46

slavchev написа:а ето подходяща тема, където да пиша
и аз имам едно питане относно пушенето на колата
взех си наскоро 320 d - 2002 год., преди да я купя, направих диагностика в оторизиран сервиз на бмв и не показа никакви проблеми относно двигателя.
Но след това двама различни приятели ми казаха, като караха зад мен, че колата пуши повече от необходимото. Единия предположи, че е от нафтата, а другия, че е от дюзите и препоръча да я закарам да ги изчистят преди да е станало нещо. Ако някой е имал подобен проблем или наблюдение нека да сподели...

Сипи една опаковка Castrol TDA и виж дали ще изчисти пушека.
Si non confectus, non reficiat.

Назад към E46