BMW e39 за начинаещ шофьор?
Модератор: Общи модератори
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Re: BMW e39 за начинаещ шофьор?
И мощността не е винаги определяща. Ако има да се утрепва, ще се утрепе и с Астра 1.4, като тръгне да изпреварва на завой. Днес си поговорих с едно момче на 18г. с Е39 и не ми изглеждаше притеснен от нещо
Zack е прав - по-добре по-сигурната кола! Пък от тук натам всичко е съдба.

BMW only!
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
pampo написа:За млад шофьор нищо над 70-80 коня не е препоръчително според мен.
Дам, точно тука стават самоубийствата. Когато млад шофйор с 70 кс кола я натъпче с приятели и багаж за морето и се опита да изпревари тир. Повечето катастрофи с млади шофйори стават точно с някакви малки бангий по 1.2 70 кс. Колата 70кс освен "неспособна" е и далеч по несигурна. Тя обикновенно е долен сегмент със спирачки и динамика на такъв. Още повече собственика му се иска колата да беше мощна и следователно я кара като такава, обаче тя не е.
Моята "първа" кола беше 160 кс и не съм имал никакъв проблем, нито катастрофа, нито дори лек удар. Познавам такива които са стартирали от почти двойно повече коне. С модерните пасивни и активни системи за сигурност, мощната кола даже е по добра. Всичко идва от главата, ако имаш желание и нямаш акъл и с колело ще се утрепеш.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Не знам дали греша, но мисля че от 2 години насам има закон, който забранява управлението от шофьори с по-малко от година стаж на автомобили с кубатура по-голяма от 1.6 за бензинов агрегат, и 1.9 за дизелов агрегат.
Къде се засилихте тука с тея иски, миски, тдс-и...
С няколко думи - искаш ли след курса да се качиш на бмв задължително, единственият избор ти е e36 316. (Е46 316 е 1.8 или 1.9)
Тва при положение, че съм прав. Ако съм седнал ... извинявам се
ПП. И да не е със шпер ! Първо се научи да и овладяваш камшиците с отворен диф, пък тогава се улеснявай
Къде се засилихте тука с тея иски, миски, тдс-и...
С няколко думи - искаш ли след курса да се качиш на бмв задължително, единственият избор ти е e36 316. (Е46 316 е 1.8 или 1.9)

Тва при положение, че съм прав. Ако съм седнал ... извинявам се

ПП. И да не е със шпер ! Първо се научи да и овладяваш камшиците с отворен диф, пък тогава се улеснявай

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Не го приеха.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
ogata написа:Не знам дали греша, но мисля че от 2 години насам има закон, който забранява управлението от шофьори с по-малко от година стаж на автомобили с кубатура по-голяма от 1.6 за бензинов агрегат, и 1.9 за дизелов агрегат.
Няма закон! Одвана се забрави за тази глупост. В края на мандата си предишното правителство го внесе, но добре че си тръгнаха иначе верно да го бяха приели този малоумен закон.

BMW_RIDER написа:Дам, точно тука стават самоубийствата. Когато млад шофйор с 70 кс кола я натъпче с приятели и багаж за морето и се опита да изпревари тир. Повечето катастрофи с млади шофйори стават точно с някакви малки бангий по 1.2 70 кс. Колата 70кс освен "неспособна" е и далеч по несигурна. Тя обикновенно е долен сегмент със спирачки и динамика на такъв. Още повече собственика му се иска колата да беше мощна и следователно я кара като такава, обаче тя не е.
Моята "първа" кола беше 160 кс и не съм имал никакъв проблем, нито катастрофа, нито дори лек удар. Познавам такива които са стартирали от почти двойно повече коне. С модерните пасивни и активни системи за сигурност, мощната кола даже е по добра. Всичко идва от главата, ако имаш желание и нямаш акъл и с колело ще се утрепеш.
Съгласен съм с теб по тоя въпрос, но ще ти кажа, че преди да ми дава кола за инзвънградско баща ми караше с мен повече от 1 година и имаше обширни инструкции как да изпреварвам, кога да го правя и за какви отсечки според мощността на автомобила. Съответно сега няма проблем да карам кола с кавато и да е мощност извън града. Нямам кой знае колко стаж, но шофьор на 1-2 години според мен трябва да се следи много изкъсо, ако родителите му държат на него и на живота му. А закупуването на кола 150+ коня си е безрасъдно според мен. Освен ако не бъде "тероризиран" като мен (тогава много се дразнех на баща ми, но сега съм му много благодарен, че ме научи да карам разумно преди сам да го разбера по лошия начин)
- ALiGaToR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: му се E39
- Мечтае да кара: Е39
Извинете ме но не изчетох цялата тема но искам да се включа.
Много е важно една кола какво ще и е приложението.
Като цяло никакъв проблем да е първа кола колкото и мощна да е една кола. Важното е как се кара.
Имам двама съученици и двамата по някаква случайност се казват Стефан но както и да е. И на двамата им бяха купени коли. Единия имаше VW POLO 1.4 другия BMW 520i E39. Та по стечение на обстоятелствата и двете коли бяха блъснати. Обаче POLO-то беше блъснато и в последствие още 2 пъти. И като цяло все POLO-то се спираше в някого.
А BMW-то се хлъзна и се удари в някакъв спрян край пътя снегорин защото просото гумите които щеше да ги сменя след 2 дена бяха летни, и също така доста широки (255-265). Но знаете как е на лед, още повече и с летни гуми. Но от там нататък този ми съученик няма повече такива произшествия. В момента кара AUDI А4 която е пак 150 коня.
Та искам да кажа, че няма значение колко е мощна колата.
И пак ще повторя. Най-важно е предназначението и населеното място което ще обитава предимно колата. Е39 за град като Варна е ужас. Особено пък ако предимно колата се подвизава в центъра. Колкото и да си добър в маневрите, трудно можеш да си намериш подходящо място да паркираш.
Аз карам Голф, и пак ми е трудно да си намеря местенце, а като намеря то на него място едвам се събира колата, а представете си с колко по дълга е Е39-тката и дали въобще ще може да се събере там.
И като за начало е хубаво да се кара кола от Голфовия клас. Ако ще се кара предимно из града. Аз предлагам Хонда Сивик.
Ако пък наистина колегата е толкова сектант на марката BMW, то според мен по добрия вариант е E36.
Но каквато и да е колата, ако колегата държи на стабилност и удобство едно от най-важните неща е гумата, и окачването. Колкото по-широка е една гума толкова повече стабилност има колата (това го знае всяко хлапе
).
Но проблема е там че всяко нещо си има цена. И всеки си решава за момента какво му е най-необходимо.
Много е важно една кола какво ще и е приложението.
Като цяло никакъв проблем да е първа кола колкото и мощна да е една кола. Важното е как се кара.
Имам двама съученици и двамата по някаква случайност се казват Стефан но както и да е. И на двамата им бяха купени коли. Единия имаше VW POLO 1.4 другия BMW 520i E39. Та по стечение на обстоятелствата и двете коли бяха блъснати. Обаче POLO-то беше блъснато и в последствие още 2 пъти. И като цяло все POLO-то се спираше в някого.
А BMW-то се хлъзна и се удари в някакъв спрян край пътя снегорин защото просото гумите които щеше да ги сменя след 2 дена бяха летни, и също така доста широки (255-265). Но знаете как е на лед, още повече и с летни гуми. Но от там нататък този ми съученик няма повече такива произшествия. В момента кара AUDI А4 която е пак 150 коня.
Та искам да кажа, че няма значение колко е мощна колата.
И пак ще повторя. Най-важно е предназначението и населеното място което ще обитава предимно колата. Е39 за град като Варна е ужас. Особено пък ако предимно колата се подвизава в центъра. Колкото и да си добър в маневрите, трудно можеш да си намериш подходящо място да паркираш.
Аз карам Голф, и пак ми е трудно да си намеря местенце, а като намеря то на него място едвам се събира колата, а представете си с колко по дълга е Е39-тката и дали въобще ще може да се събере там.
И като за начало е хубаво да се кара кола от Голфовия клас. Ако ще се кара предимно из града. Аз предлагам Хонда Сивик.
Ако пък наистина колегата е толкова сектант на марката BMW, то според мен по добрия вариант е E36.
Но каквато и да е колата, ако колегата държи на стабилност и удобство едно от най-важните неща е гумата, и окачването. Колкото по-широка е една гума толкова повече стабилност има колата (това го знае всяко хлапе

Но проблема е там че всяко нещо си има цена. И всеки си решава за момента какво му е най-необходимо.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Тука де предлагаш да се карат разните му там хонди и vw е все едно да се появиш във Авганистан с тениска "I <3 USA" 

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
Bavarcho написа:ogata написа:Не знам дали греша, но мисля че от 2 години насам има закон, който забранява управлението от шофьори с по-малко от година стаж на автомобили с кубатура по-голяма от 1.6 за бензинов агрегат, и 1.9 за дизелов агрегат.
Няма закон! Одвана се забрави за тази глупост. В края на мандата си предишното правителство го внесе, но добре че си тръгнаха иначе верно да го бяха приели този малоумен закон.
Верно малоумен требе си 2.5

Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
boksioraE39 написа:Bavarcho написа:ogata написа:Не знам дали греша, но мисля че от 2 години насам има закон, който забранява управлението от шофьори с по-малко от година стаж на автомобили с кубатура по-голяма от 1.6 за бензинов агрегат, и 1.9 за дизелов агрегат.
Верно малоумен требе си 2.5
малоумен незнам дали е бил ама не е нужно всеки дришляк дето не знае,
че освен да юрка трябва и да спира и да завива да се качи за 1-ва кола на 200 коня

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
Много уж съвесни "колеги" на пътя са "дришляци" и не им е първа кола така че моля ти се.. 

- h4ckED
- ентусиаст
-
- Кара: триста двайсе и пеш
И аз до към баловете трябва да имам книжка попринцип ... ако не се издъня някъде
И ще гледаме някак да бартеросваме 25-чката, че голям змей - немога да я карам, пък ми се кара BMW
Първо обаче трябва да й се платят някои работи и тогава. Така че в следващата половин година може да се появи някаква обява 

M - The most powerful letter in the world