КАТ изпрати 106 хиляди "честитки" за отнети книжки
Модератор: Общи модератори
57 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: КАТ изпрати 106 хиляди "честитки" за отнети книжки
Демирев написа:"83 годишни дядовци с паркинсон шофиращи Порше със 180 км в час в града".

А инъче "а има давност и тази давност е една година!" ... Сиреч ако преди 12 месец и 1 ден съм направил нарушението, могат да си пийнат една студена вода, така ли ? Или пък ако не е минала едната година и ми пратят писъмце, а аз отида, чак след изтичането на годината, к'во правим... Гледам говорите и за глоби... *бахти глобата, че съм бил 6 месеца на почивка в Палма де Майорка и не съм могъл да си получа честитката за карането ми преди половин година (

- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Има 3 места, на които със сигурност ме е снимала камерата за превишена скорост, но въпроса е следния: Нямам пощенска кутия
А и не живея на адреса по лична карта...какво правиме?!

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
((:BuKcu:)) написа:![]()
![]()
И аз това питам

понеже по принцип нищо не получавам в нея

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

zAcK написа:((:BuKcu:)) написа:![]()
![]()
И аз това питамСамо дето имам пощенска ама никога не я отварям,
понеже по принцип нищо не получавам в неяИ какво правим
То ще дойде време да си сменяте книжките, като ви изтекат, ще видим тогава какво ще правите, молете се само да има верно една година срок на давност и през тая година точно, да не ви изтекат книжките

Баща ми на едно отиване и връщане Варна-София го бяха снимали на 2 места. И за двете снимки ченгетата му се обадиха директно на мобилния и го привикаха да му ги връчат. А на един колега му цъфнали в Неделя директно на вратата, идвали за 3-ти път.
Явно тоя път полицията има желание и съответно намира начини
Явно тоя път полицията има желание и съответно намира начини

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
dimithur написа:То ще дойде време да си сменяте книжките, като ви изтекат, ще видим тогава какво ще правите..
Моята изтича Декември 2018

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
hoolie написа:Само 15 камери ли има?? А в Пловдив има ли?
ПП един въпрос, ако карам кола която не е моя и ме снимат с камера, ще вземат книжката на собственика нали?
http://maps.google.com/maps/ms?hl=bg&ie ... urce=embed
от тук колега излиза че няма,което малко ме съмнява

- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
Демирев написа:Точно по този въпрос отговори инспектор Колева от КАТ че доста от камерите в София - Орлов мост...Цариградско - автомагистрала Тракия и други възлови места се монтира камери с висока рез. - зуум...светкавица и се снимат специално лицата...една камера специално за лицето и втора към рег.номер.
Инспекторката уточни. Заели сме се повече да няма "83 годишни дядовци с паркинсон шофиращи Порше със 180 км в час в града".
Доста от камерите заснемат само над 30 км/ч. допустима...тоест там където е: 80 км в час...снимат само над 110 км в час...тъй като имат по 1200 нарушения за скорост на ден в София и не могат да насмогнат...а има давност и тази давност е една година!
аве аз ли бъркам нещо или те нямаха право да ни снимат и неслучайно точно затова камерите снимаха задницата на автомобила.това са нови 200...

((:BuKcu:)) написа:Има 3 места, на които със сигурност ме е снимала камерата за превишена скорост, но въпроса е следния: Нямам пощенска кутия![]()
![]()
+1

- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
И аз съм в тази графа- няма ме на адресната/там няма и никой в момента/ а и не отварям пощенската по регистрация защото ми е далече........... И КАКВО ПРАВИМ 

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- Kregec
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е34 М50Б20
- Мечтае да кара: М....power
Еееххх дееааа колеги не, че нещо ама ако сте сгафили ще гризните дървения ушев! Не се базикам аз имам актове за 350 лева общо. Те са минаване на червено превишена скорост, ПТП и т.н. Половината са снимани с камера говория за червения сигнал и завои забранени. Получавам си честитката след 6-7 месеца след като съм се издънил. Само едно да знаете сега ходих да си сменям книжката и едно пиченце ми вика, че първо ке платиш като попадия а после книжка. Сега требва да кихна 350 камъка инъче ше опознавам плочките по улиците. Така че не се правете на тарикати а спазвайте правилата и ако се издъните кеплате и бегаш! Това че неси там или не живееш никои от ушанките не го греее. Сега ако не си плащаш глобите ти блокират заплатата докато не платиш или си ги удържат. Сами си решавайте как ще процедирате. Успех и тези правила са за добро а не за да ни пишат глоби...
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
тези правила са за да се пълни бюджета! много ми е чудно дали някой не си зададе въпроса- как със заплата 600 лева чисто може да си платиш подобни глоби? НИКЪДЕ по света няма такова чудо! ами ако си на минималната от 240- кво правим?!? ще седиш без пари 3 месеца- така ли????
а много ми се иска ушевите да си признаят как се правят че не виждат на екраните един определени типове автомобили - например на разни батковци кайените дето газят правилата поголовно....
а много ми се иска ушевите да си признаят как се правят че не виждат на екраните един определени типове автомобили - например на разни батковци кайените дето газят правилата поголовно....
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
dimithur написа:zAcK написа:((:BuKcu:)) написа:![]()
![]()
И аз това питамСамо дето имам пощенска ама никога не я отварям,
понеже по принцип нищо не получавам в неяИ какво правим
То ще дойде време да си сменяте книжките, като ви изтекат, ще видим тогава какво ще правите, молете се само да има верно една година срок на давност и през тая година точно, да не ви изтекат книжкитеИнак всички тея камерни глупости моментално отпадат в съда, ма си требва време и разправии да ги съдите
Е аз книжката ще я сменям след 8-9 години.....то каквото и да е, има давност до 5 години...така че

Не, тези глоби са за да не караш като изоглавен
Ако си на минимална от 240 лв едва ли имаш пари за бензин
Колкото до това как е по света, не само го има ами там е % от годишния доход, последно се изкефих на един тарикат швейцарски, който го хванали със спортната си кола с превишене от 100 и незнам си колко км, акта му бил само за 200 000 швейцарски франка.
За съжаление това в БГ няма как да сработи, щото 70% (примерно) се осигуряват на 240 лв !

Колкото до това как е по света, не само го има ами там е % от годишния доход, последно се изкефих на един тарикат швейцарски, който го хванали със спортната си кола с превишене от 100 и незнам си колко км, акта му бил само за 200 000 швейцарски франка.
За съжаление това в БГ няма как да сработи, щото 70% (примерно) се осигуряват на 240 лв !
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
uCnaHeTcA написа:А инъче "а има давност и тази давност е една година!" ... Сиреч ако преди 12 месец и 1 ден съм направил нарушението, могат да си пийнат една студена вода, така ли ?
Давноста една година е за времето през което трябва да ти изработят акт-а на база снимката ти! Ако имат страшно много снимки... както въпросния инспектор Колева уточни е възможно някой да ударят късмета - служителите на пътна полиция да не успеят в тая една година да стигнат до тяхната снимка и да им се напише Нак.пост. и така си удряш гъза в тавана от кеф. А ако вече е пратено няма отърване. Че не си го получил няма значение...може да се криеш. И в крайна сметка се праща по пощальон който е задължен да го даде ако не лично на теб то лично в ръцете на съседа ти който се подписва че ще го предаде на теб.
Имам съсед с мотор който редовно го снимат и го няма в къщи и все на мен звънят на домофона пощальоните да слизам да взема снимката. Карат те да подпишеш и името срещу подписа ти. И тук може да има късметлии. Като идва пощальона да няма никакви съседи във входа.

Викси - акт от пътна полиция има давност 24 месеца.

да речем имаш акт за без колан от 2007г март....отнети са ти 8 т. още априли или май месец..но глобата от 40 лв. не се плаща!...давноста и е 24 мес.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
57 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4