КАТ изпрати 106 хиляди "честитки" за отнети книжки

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: КАТ изпрати 106 хиляди "честитки" за отнети книжки

Мнение от uCnaHeTcA » 14 Сеп 2010, 1:45

Демирев написа:"83 годишни дядовци с паркинсон шофиращи Порше със 180 км в час в града".

:ahah: :ahah: :ahah: Това направо си е за бисерите :mhihi:
А инъче "а има давност и тази давност е една година!" ... Сиреч ако преди 12 месец и 1 ден съм направил нарушението, могат да си пийнат една студена вода, така ли ? Или пък ако не е минала едната година и ми пратят писъмце, а аз отида, чак след изтичането на годината, к'во правим... Гледам говорите и за глоби... *бахти глобата, че съм бил 6 месеца на почивка в Палма де Майорка и не съм могъл да си получа честитката за карането ми преди половин година ( :kuku: ) с 91км/ч на извънградски път с асфалт - по-добър от магистралата, ленти - широки , видомост - голяма , път - равен, движение - никакво, опасност от животни - почти нулева, само равен терен наоколо с лека тревна растителност :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 14 Сеп 2010, 7:58

Има 3 места, на които със сигурност ме е снимала камерата за превишена скорост, но въпроса е следния: Нямам пощенска кутия :lol: :mhihi: А и не живея на адреса по лична карта...какво правиме?! :shock: :mhihi:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 14 Сеп 2010, 8:19

((:BuKcu:)) написа: :lol: :mhihi: А и не живея на адреса по лична карта...какво правиме?! :shock: :mhihi:

И аз това питам :mhihi: Само дето имам пощенска ама никога не я отварям,
понеже по принцип нищо не получавам в нея :banghead: И какво правим :banghead:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 14 Сеп 2010, 8:25

zAcK написа:
((:BuKcu:)) написа: :lol: :mhihi: А и не живея на адреса по лична карта...какво правиме?! :shock: :mhihi:

То ще дойде време да си сменяте книжките, като ви изтекат, ще видим тогава какво ще правите, молете се само да има верно една година срок на давност и през тая година точно, да не ви изтекат книжките :mhihi: Инак всички тея камерни глупости моментално отпадат в съда, ма си требва време и разправии да ги съдите ;)
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 323i / 97'

Мнение от Drum » 14 Сеп 2010, 9:27

Баща ми на едно отиване и връщане Варна-София го бяха снимали на 2 места. И за двете снимки ченгетата му се обадиха директно на мобилния и го привикаха да му ги връчат. А на един колега му цъфнали в Неделя директно на вратата, идвали за 3-ти път.
Явно тоя път полицията има желание и съответно намира начини :winky:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 14 Сеп 2010, 9:57

dimithur написа:То ще дойде време да си сменяте книжките, като ви изтекат, ще видим тогава какво ще правите..

Моята изтича Декември 2018 :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: Пък то нали 2012-та идва та не се притеснявам :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тук там

Мнение от азззз » 14 Сеп 2010, 11:41

hoolie написа:Само 15 камери ли има?? А в Пловдив има ли?
ПП един въпрос, ако карам кола която не е моя и ме снимат с камера, ще вземат книжката на собственика нали?

http://maps.google.com/maps/ms?hl=bg&ie ... urce=embed
от тук колега излиза че няма,което малко ме съмнява :confused: а честитките се получават от собственика на мпс-то :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тук там

Мнение от азззз » 14 Сеп 2010, 11:43

Демирев написа:Точно по този въпрос отговори инспектор Колева от КАТ че доста от камерите в София - Орлов мост...Цариградско - автомагистрала Тракия и други възлови места се монтира камери с висока рез. - зуум...светкавица и се снимат специално лицата...една камера специално за лицето и втора към рег.номер.
Инспекторката уточни. Заели сме се повече да няма "83 годишни дядовци с паркинсон шофиращи Порше със 180 км в час в града".

Доста от камерите заснемат само над 30 км/ч. допустима...тоест там където е: 80 км в час...снимат само над 110 км в час...тъй като имат по 1200 нарушения за скорост на ден в София и не могат да насмогнат...а има давност и тази давност е една година!

аве аз ли бъркам нещо или те нямаха право да ни снимат и неслучайно точно затова камерите снимаха задницата на автомобила.това са нови 200... :?:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 14 Сеп 2010, 13:11

((:BuKcu:)) написа:Има 3 места, на които със сигурност ме е снимала камерата за превишена скорост, но въпроса е следния: Нямам пощенска кутия :lol: :mhihi: А и не живея на адреса по лична карта...какво правиме?! :shock: :mhihi:

+1 :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 14 Сеп 2010, 13:18

И аз съм в тази графа- няма ме на адресната/там няма и никой в момента/ а и не отварям пощенската по регистрация защото ми е далече........... И КАКВО ПРАВИМ :mhihi:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е34 М50Б20
Мечтае да кара: М....power

Мнение от Kregec » 14 Сеп 2010, 13:29

Еееххх дееааа колеги не, че нещо ама ако сте сгафили ще гризните дървения ушев! Не се базикам аз имам актове за 350 лева общо. Те са минаване на червено превишена скорост, ПТП и т.н. Половината са снимани с камера говория за червения сигнал и завои забранени. Получавам си честитката след 6-7 месеца след като съм се издънил. Само едно да знаете сега ходих да си сменям книжката и едно пиченце ми вика, че първо ке платиш като попадия а после книжка. Сега требва да кихна 350 камъка инъче ше опознавам плочките по улиците. Така че не се правете на тарикати а спазвайте правилата и ако се издъните кеплате и бегаш! Това че неси там или не живееш никои от ушанките не го греее. Сега ако не си плащаш глобите ти блокират заплатата докато не платиш или си ги удържат. Сами си решавайте как ще процедирате. Успех и тези правила са за добро а не за да ни пишат глоби...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 14 Сеп 2010, 13:48

тези правила са за да се пълни бюджета! много ми е чудно дали някой не си зададе въпроса- как със заплата 600 лева чисто може да си платиш подобни глоби? НИКЪДЕ по света няма такова чудо! ами ако си на минималната от 240- кво правим?!? ще седиш без пари 3 месеца- така ли????
а много ми се иска ушевите да си признаят как се правят че не виждат на екраните един определени типове автомобили - например на разни батковци кайените дето газят правилата поголовно....
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 14 Сеп 2010, 13:56

dimithur написа:
zAcK написа:

То ще дойде време да си сменяте книжките, като ви изтекат, ще видим тогава какво ще правите, молете се само да има верно една година срок на давност и през тая година точно, да не ви изтекат книжките :mhihi: Инак всички тея камерни глупости моментално отпадат в съда, ма си требва време и разправии да ги съдите ;)

Е аз книжката ще я сменям след 8-9 години.....то каквото и да е, има давност до 5 години...така че 8) :mhihi: :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 323i / 97'

Мнение от Drum » 14 Сеп 2010, 14:01

Не, тези глоби са за да не караш като изоглавен :!: Ако си на минимална от 240 лв едва ли имаш пари за бензин :!:

Колкото до това как е по света, не само го има ами там е % от годишния доход, последно се изкефих на един тарикат швейцарски, който го хванали със спортната си кола с превишене от 100 и незнам си колко км, акта му бил само за 200 000 швейцарски франка.

За съжаление това в БГ няма как да сработи, щото 70% (примерно) се осигуряват на 240 лв !

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 14 Сеп 2010, 14:05

uCnaHeTcA написа:А инъче "а има давност и тази давност е една година!" ... Сиреч ако преди 12 месец и 1 ден съм направил нарушението, могат да си пийнат една студена вода, така ли ? :kuku:

Давноста една година е за времето през което трябва да ти изработят акт-а на база снимката ти! Ако имат страшно много снимки... както въпросния инспектор Колева уточни е възможно някой да ударят късмета - служителите на пътна полиция да не успеят в тая една година да стигнат до тяхната снимка и да им се напише Нак.пост. и така си удряш гъза в тавана от кеф. А ако вече е пратено няма отърване. Че не си го получил няма значение...може да се криеш. И в крайна сметка се праща по пощальон който е задължен да го даде ако не лично на теб то лично в ръцете на съседа ти който се подписва че ще го предаде на теб.
Имам съсед с мотор който редовно го снимат и го няма в къщи и все на мен звънят на домофона пощальоните да слизам да взема снимката. Карат те да подпишеш и името срещу подписа ти. И тук може да има късметлии. Като идва пощальона да няма никакви съседи във входа. :mhihi:

Викси - акт от пътна полиция има давност 24 месеца. :D Аз подновявах шофьорската книжка 2008г. - преди подаване на документите за новата и плащане на таксата първо се отива на гише Наказателни постановления...там жената цъка компа и гледа какво имаш да плащаш....излиза всичко за 10 г. назад...тя го принтира и почва да задрасква всичко с по-стара дата от 24 месеца :D ако имаш нарушение с отнемане на точки и са минали 3г.
да речем имаш акт за без колан от 2007г март....отнети са ти 8 т. още априли или май месец..но глобата от 40 лв. не се плаща!...давноста и е 24 мес.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата