из4езва ми водата

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е46 318I

из4езва ми водата

Мнение от men007bg » 09 Сеп 2010, 18:57

здр , имам проблем с водата , някаде се губи , и ми се налага все да доливам , няма ваздух , ама на всеки 1000км по 200-300гр ми се налага да доливам , според мен не е нормално това , двигателя и радиатора са си сухи , няма те4 , някои имал ли е такав проблем , колата е 318 бензин с двигател1,9 , 2000г

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: из4езва ми водата

Мнение от Dirty M5 driveR » 10 Сеп 2010, 0:07

В е36 раздела един колега има същия проблем като твоя. Та на теб ще кажа същото: огледай старателно всички съединения и радиатора. Може от някъде просто да сълзи и да се изпарява, и за това на пръв поглед всичко да е изрядно. Щом направиш тази проверка, и ако продължава да губи вода, вече по-запознатите колеги да кажат от какво може да е. Но това е най-елементарното, което би могъл да направиш. Пък и може проблема да се окаже доста лесно решим ;)

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 10 Сеп 2010, 0:10

Много често се скапва един тройник на главата - пластмасов е и с времето се напуква и почва да сълзи от него... бензинджиите да кажат къде точно се намира.
Si non confectus, non reficiat.

Потребител
Аватар
Кара: Е46 318I

Мнение от men007bg » 10 Сеп 2010, 0:25

Dirty M5 driveR написа:В е36 раздела един колега има същия проблем като твоя. Та на теб ще кажа същото: огледай старателно всички съединения и радиатора. Може от някъде просто да сълзи и да се изпарява, и за това на пръв поглед всичко да е изрядно. Щом направиш тази проверка, и ако продължава да губи вода, вече по-запознатите колеги да кажат от какво може да е. Но това е най-елементарното, което би могъл да направиш. Пък и може проблема да се окаже доста лесно решим ;)

изв , явно сам ви подвел , доливам само антифриз концентрат и ако те4е6е наван , 6те6е да остават следи , а такива няма , нито отдолу под колата има някакви следи , хвърли ме в шаха тази кола

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 10 Сеп 2010, 0:50

Има една пластмасова тръбичка през която минава антифриз отзад на двигателя, но тя може да се види само на подемник или на канал. Моята беше пред разпад, само като я докоснах и тя се разпадна цялата. Така че, прегледай цялата водна система.

Слави
Аватар

Мнение от © » 10 Сеп 2010, 6:47

:OT: Колега, полагай малко повече старание при писане. Забележи как ти отговарят. Писането по този начин за мен означава неуважение към колегите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 10 Сеп 2010, 8:23

Ако колата ти е поддържана като хората и не е купувана от битака - няма как да намериш вода/антифриз под нея, защото целият двигател е покрит с кора. Каквото тече - тече върху кората и изсъхва за отрицателно време, заради високата температура. Тройникът който ти споменаха излиза точно главата на двигателя, пука се ако не е сменян никога и почва да тече само при разработен двигател и вдигната температура.

Тия четворки и шестици ми извадиха очите. К'ва е тая шльокавица, добре че не знаеш, че някои думи в българския език се пишат и с "ъ". Тях сигурно с 1-ца щеше да ги заместваш.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от majstorapetkov » 10 Сеп 2010, 11:49

Провери ли да не е изкарва през ауспуха, което е най- лошият вариянт.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 10 Сеп 2010, 18:47

majstorapetkov написа:Провери ли да не е изкарва през ауспуха, което е най- лошият вариянт.

:yes: Проверка за изгорели газове в охладителната система,ако няма теч някъде де..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 323i / 97'

Мнение от Drum » 13 Сеп 2010, 10:30

Nikolay86 написа: :yes: Проверка за изгорели газове в охладителната система

И дано да няма, че боли много :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 13 Сеп 2010, 11:42

Archangel написа:Ако колата ти е поддържана като хората и не е купувана от битака - няма как да намериш вода/антифриз под нея, защото целият двигател е покрит с кора. Каквото тече - тече върху кората и изсъхва за отрицателно време, заради високата температура. Тройникът който ти споменаха излиза точно главата на двигателя, пука се ако не е сменян никога и почва да тече само при разработен двигател и вдигната температура.

Тия четворки и шестици ми извадиха очите. К'ва е тая шльокавица, добре че не знаеш, че някои думи в българския език се пишат и с "ъ". Тях сигурно с 1-ца щеше да ги заместваш.

Здрасти,
При мен се получава същото и бях говорил с колегата Dimitroff и той ме бе насочил към тройника.Наскоро чистих АГР клапана и след като се махнат горните кори на двигателя видях този тройник и от там си капе но много малко.Предстои да го сменя скоро та и при мен течове никви нито загрява или пък някакви проблеми.Карам 320d facelift.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 13 Сеп 2010, 12:55

Ти хвани го смени по-рано, че ... гаранция е адски зле този тройник! (сега капе малко, но изведнъж става...теч...и ще те остави на пътя!)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 13 Сеп 2010, 15:28

Dimitroff написа:Ти хвани го смени по-рано, че ... гаранция е адски зле този тройник! (сега капе малко, но изведнъж става...теч...и ще те остави на пътя!)

+1-Наложи ми се на магистралата да го сменявам,бъш когато поех за морето,така че сменявай докато не е цъфнал

Потребител
Аватар
Кара: E46 00 318i M43

Мнение от catpat » 13 Сеп 2010, 21:23

Здравей колега, аз имах същия проблем с водата от Април насам. Точно същите симптоми, по 500ml на 1 000км. На 6-ти септември тръгнах от Кюстендил към Трите буки, след около 5-6км натоварен до козирката с деца и къмпинг принадлежности стигнах до разклона за хижа Иглика. Слязох да огледам и чувам някакво свистене от пред. Вдигам капака и какво да видя, от казанчето на радиатора шурти вода и пара и пръска към левия калник. Страшно ми олекна, че проблема изби, макар и на нетолкова подходящо място, защото на другият ден планувах пътуване в Гърция, а там такъв ремонт щеше да ми излезе доста солено.
Та моят съвет е : огледай казанчето докато някой форсира двигателя. Не си е работа с тия пласмаси :( , ще взема и аз да погледна този тройник за който казаха колегите...
Успех. :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW F36 420xD GC, E90 320d
Мечтае да кара: изтребител F16 но ще се задоволя с F36 (за сега)
Детайли за колата: Сега се радвам на G11 740d XDrive LCI

Мнение от tosh » 14 Сеп 2010, 11:28

А случайно да си пипал клапите за топло и студено на парното/климатика? Понеже като си купих колата няколко пъти се получи така че като ги врътна и ми светва лампата за радиатора. След няколко доливания вече нямам проблеми. Явно топлия кръг е бил празен.
ИзображениеИзображениеИзображение

Следваща

Назад към E46