из4езва ми водата
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
из4езва ми водата
здр , имам проблем с водата , някаде се губи , и ми се налага все да доливам , няма ваздух , ама на всеки 1000км по 200-300гр ми се налага да доливам , според мен не е нормално това , двигателя и радиатора са си сухи , няма те4 , някои имал ли е такав проблем , колата е 318 бензин с двигател1,9 , 2000г
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: из4езва ми водата
В е36 раздела един колега има същия проблем като твоя. Та на теб ще кажа същото: огледай старателно всички съединения и радиатора. Може от някъде просто да сълзи и да се изпарява, и за това на пръв поглед всичко да е изрядно. Щом направиш тази проверка, и ако продължава да губи вода, вече по-запознатите колеги да кажат от какво може да е. Но това е най-елементарното, което би могъл да направиш. Пък и може проблема да се окаже доста лесно решим 

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Много често се скапва един тройник на главата - пластмасов е и с времето се напуква и почва да сълзи от него... бензинджиите да кажат къде точно се намира.
Si non confectus, non reficiat.
Dirty M5 driveR написа:В е36 раздела един колега има същия проблем като твоя. Та на теб ще кажа същото: огледай старателно всички съединения и радиатора. Може от някъде просто да сълзи и да се изпарява, и за това на пръв поглед всичко да е изрядно. Щом направиш тази проверка, и ако продължава да губи вода, вече по-запознатите колеги да кажат от какво може да е. Но това е най-елементарното, което би могъл да направиш. Пък и може проблема да се окаже доста лесно решим
изв , явно сам ви подвел , доливам само антифриз концентрат и ако те4е6е наван , 6те6е да остават следи , а такива няма , нито отдолу под колата има някакви следи , хвърли ме в шаха тази кола
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Има една пластмасова тръбичка през която минава антифриз отзад на двигателя, но тя може да се види само на подемник или на канал. Моята беше пред разпад, само като я докоснах и тя се разпадна цялата. Така че, прегледай цялата водна система.

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Ако колата ти е поддържана като хората и не е купувана от битака - няма как да намериш вода/антифриз под нея, защото целият двигател е покрит с кора. Каквото тече - тече върху кората и изсъхва за отрицателно време, заради високата температура. Тройникът който ти споменаха излиза точно главата на двигателя, пука се ако не е сменян никога и почва да тече само при разработен двигател и вдигната температура.
Тия четворки и шестици ми извадиха очите. К'ва е тая шльокавица, добре че не знаеш, че някои думи в българския език се пишат и с "ъ". Тях сигурно с 1-ца щеше да ги заместваш.
Тия четворки и шестици ми извадиха очите. К'ва е тая шльокавица, добре че не знаеш, че някои думи в българския език се пишат и с "ъ". Тях сигурно с 1-ца щеше да ги заместваш.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Провери ли да не е изкарва през ауспуха, което е най- лошият вариянт.
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
majstorapetkov написа:Провери ли да не е изкарва през ауспуха, което е най- лошият вариянт.

Nikolay86 написа:Проверка за изгорели газове в охладителната система
И дано да няма, че боли много

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Archangel написа:Ако колата ти е поддържана като хората и не е купувана от битака - няма как да намериш вода/антифриз под нея, защото целият двигател е покрит с кора. Каквото тече - тече върху кората и изсъхва за отрицателно време, заради високата температура. Тройникът който ти споменаха излиза точно главата на двигателя, пука се ако не е сменян никога и почва да тече само при разработен двигател и вдигната температура.
Здрасти,
При мен се получава същото и бях говорил с колегата Dimitroff и той ме бе насочил към тройника.Наскоро чистих АГР клапана и след като се махнат горните кори на двигателя видях този тройник и от там си капе но много малко.Предстои да го сменя скоро та и при мен течове никви нито загрява или пък някакви проблеми.Карам 320d facelift.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Ти хвани го смени по-рано, че ... гаранция е адски зле този тройник! (сега капе малко, но изведнъж става...теч...и ще те остави на пътя!)
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Dimitroff написа:Ти хвани го смени по-рано, че ... гаранция е адски зле този тройник! (сега капе малко, но изведнъж става...теч...и ще те остави на пътя!)
+1-Наложи ми се на магистралата да го сменявам,бъш когато поех за морето,така че сменявай докато не е цъфнал
- catpat
- Потребител
-
- Кара: E46 00 318i M43
Здравей колега, аз имах същия проблем с водата от Април насам. Точно същите симптоми, по 500ml на 1 000км. На 6-ти септември тръгнах от Кюстендил към Трите буки, след около 5-6км натоварен до козирката с деца и къмпинг принадлежности стигнах до разклона за хижа Иглика. Слязох да огледам и чувам някакво свистене от пред. Вдигам капака и какво да видя, от казанчето на радиатора шурти вода и пара и пръска към левия калник. Страшно ми олекна, че проблема изби, макар и на нетолкова подходящо място, защото на другият ден планувах пътуване в Гърция, а там такъв ремонт щеше да ми излезе доста солено.
Та моят съвет е : огледай казанчето докато някой форсира двигателя. Не си е работа с тия пласмаси
, ще взема и аз да погледна този тройник за който казаха колегите...
Успех.
Та моят съвет е : огледай казанчето докато някой форсира двигателя. Не си е работа с тия пласмаси

Успех.

- tosh
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW F36 420xD GC, E90 320d
- Мечтае да кара: изтребител F16 но ще се задоволя с F36 (за сега)
- Детайли за колата: Сега се радвам на G11 740d XDrive LCI
А случайно да си пипал клапите за топло и студено на парното/климатика? Понеже като си купих колата няколко пъти се получи така че като ги врътна и ми светва лампата за радиатора. След няколко доливания вече нямам проблеми. Явно топлия кръг е бил празен.
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2