земетресение
Модератор: Общи модератори
- leTransporteur
- младши ентусиаст
-
Re: земетресение
истината е че комунегите ако не ни беха съборили къщите и на техно место 16-17 етажни небостърга4и
и грозни панели , при едно по силно земетресение ако не ти падне къщата до 3тата секунда поне можеше да си излезеш на двора и да оцелееш , и то като излезеш навън , да няма 17 етажен небостъргач които да ти се стовари на главата. сега дори и да успееш да се добереш до улицата трудно ше намериш по широко празно пространство кадето евентулано да не ти се стовари нещо отгоре, такаче евала на новозеландците и дане дава Господ.

Карай бързо
Стигни 'пръв
Стигни 'пръв
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Колега, панелните блокове падат надолу, не настрани - това не е Cartoon Network...
Ма дано не разбираме де
Ма дано не разбираме де

Si non confectus, non reficiat.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ае и 6 по Рихтер да удари, нека да е за 4-5 сек... щото може да ни друса и 5 по Рихтер, ама ако е 1 минута, примерно, ше изпопадат бая къщи в центъра на София... примерно... Хаити що така им се етакова майката... щото ги друса около 60 секунди... в София ако друсне между 5.5 и 7 и е повече от 30 сек - половината ново строителство и стари къщи в центъра на София ще изпопадат.
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Mollov написа:Ае и 6 по Рихтер да удари, нека да е за 4-5 сек... щото може да ни друса и 5 по Рихтер, ама ако е 1 минута, примерно, ше изпопадат бая къщи в центъра на София... примерно... Хаити що така им се етакова майката... щото ги друса около 60 секунди... в София ако друсне между 5.5 и 7 и е повече от 30 сек - половината ново строителство и стари къщи в центъра на София ще изпопадат.
Колега не си много прав,центъра да нищо няма да остане от него,но предполагам знаеш,че бетоан съхне 100 години

Дано да няма заметресения за да не се налага даразбираме какво ще се случи

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Бетона съхне 100 години, ама в язовирна стена примерно
Панела на блока е 10тина сантиметра и е перфектно изсъхнал за по-малко от 2 седмици. А и старото строителство има бая повече желязо от новото - тогава Кремиковци са бълвали яко, а виетнамците са блъскали желязо като побъркани. Лично аз мисля, че панелките от 70-те и 80-те години имат най-голям шанс за оцеляване...

Панела на блока е 10тина сантиметра и е перфектно изсъхнал за по-малко от 2 седмици. А и старото строителство има бая повече желязо от новото - тогава Кремиковци са бълвали яко, а виетнамците са блъскали желязо като побъркани. Лично аз мисля, че панелките от 70-те и 80-те години имат най-голям шанс за оцеляване...
Si non confectus, non reficiat.
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
у голема грешка си за панелките. на големото,дето казах 77ма имах следното наблюдение:
панелен блок на 14ет
ЕПК на 6ет на 2г
къща на 80г на 3ет-гредоред.....
къща на 15г на 3ет- с плочи и тухли....
от блока паднаха три панела -демек им немаше външните стени на стаите,което ич не ми се вижда здраво....освен тва можеха да си подават пакети с брашно през пукнатини в стените.
ЕПКто не мръдна ,даже и немаше напукано по мазилката.
къщата на 80г се люлееше като пияна матрьошка ,падна мазилка бая ,но не мръдна.
новата къща също се прости с част от шпакловката ,но си остана читава.
ха познай дали панела е устойчив......
панелен блок на 14ет
ЕПК на 6ет на 2г
къща на 80г на 3ет-гредоред.....
къща на 15г на 3ет- с плочи и тухли....
от блока паднаха три панела -демек им немаше външните стени на стаите,което ич не ми се вижда здраво....освен тва можеха да си подават пакети с брашно през пукнатини в стените.
ЕПКто не мръдна ,даже и немаше напукано по мазилката.
къщата на 80г се люлееше като пияна матрьошка ,падна мазилка бая ,но не мръдна.
новата къща също се прости с част от шпакловката ,но си остана читава.
ха познай дали панела е устойчив......
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Zagy написа:Бетона съхне 100 години, ама в язовирна стена примерно![]()
Хах недей така,за 2 седмици стяга,но не е изсъхнал има разлика голяма,нарича се зреене,накрая става камък,написах по горе разликата между бетон на 5 години и такъв на 50 който иска може да заповяда да вземе къртача и да види кое как се кърти.
За панелките кв ода говора,като те почнаха сами да се разрушават,технологията е добра,но изпълнението на 80% е много слабо
на новите блокове им се носи слава че са много зле,аз от майстор знам едно зле са криви с стените но като скелет,бетон арматура са добре (моя строител живее в съседния аапртамент с децата си спокоен съм,че ако рухне ще умре и тои

Новото строителство,е по измислено,по сметнато,сега някои ще акже ма те пестът материали,ми може и през 1960 майсторите да са били пияни и да са сложили по малко цимент щот са немали щото тогава не е имало бетонни възли от където се взима бетона със сертификат,а се е бъркал на място
П.П във форума има и човек дето има бетонен възел,най добре може да обясни за бетона
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
SKISA написа:у голема грешка си за панелките. на големото,дето казах 77ма имах следното наблюдение:
панелен блок на 14ет
Аз що си мисля, че панелните блокове са 8-9 етажни макс

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
dimithur написа:SKISA написа:у голема грешка си за панелките. на големото,дето казах 77ма имах следното наблюдение:
панелен блок на 14ет
Прав си, стария ми небостъргач на 16 етажа си беше ЕПК и е много яка конструкция.

- SKISA
-
-
dimithur написа:SKISA написа:у голема грешка си за панелките. на големото,дето казах 77ма имах следното наблюдение:
панелен блок на 14ет
щото не мислиш правилно. седи си най-невъзмутимо на мястото си вече много години....
SKISA написа:dimithur написа:SKISA написа:у голема грешка си за панелките. на големото,дето казах 77ма имах следното наблюдение:
панелен блок на 14ет
щото не мислиш правилно. седи си най-невъзмутимо на мястото си вече много години....
Ми ако е верно 14 етажна панелка, хич не е оферта при земетресения

Zagy написа:Колега, панелните блокове падат надолу, не настрани - това не е Cartoon Network...
Ма дано не разбираме де
братле!Сграда като се срути прави пирамида(купчина) с височина 1/3 от височината и и радиус 2/3 от височината.Сещаш ли се сега защо около телевизионната кула има само дървета?
BMDrago написа:Zagy написа:Колега, панелните блокове падат надолу, не настрани - това не е Cartoon Network...
Ма дано не разбираме де
братле!Сграда като се срути прави пирамида(купчина) с височина 1/3 от височината и и радиус 2/3 от височината.Сещаш ли се сега защо около телевизионната кула има само дървета?
е все пак е някакво успокоение

да се чуди човек къде е по хубаво да се намира в момента на падането - на първия или на 17-тия етаж

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
SKISA написа:dimithur написа:SKISA написа:у голема грешка си за панелките. на големото,дето казах 77ма имах следното наблюдение:
панелен блок на 14ет
Баш правилно мисли, щото са ЕПК, и чиста панелка няма, щото и на "панелните" се ползва пълзящ кофраж за асансьорните шахти

- SKISA
-
-
аз ЕПК му викам на пълзящият,но стените да са от туули...не от панели!!