земетресение

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: земетресение

Мнение от leTransporteur » 11 Сеп 2010, 13:29

истината е че комунегите ако не ни беха съборили къщите и на техно место 16-17 етажни небостърга4и :) и грозни панели , при едно по силно земетресение ако не ти падне къщата до 3тата секунда поне можеше да си излезеш на двора и да оцелееш , и то като излезеш навън , да няма 17 етажен небостъргач които да ти се стовари на главата. сега дори и да успееш да се добереш до улицата трудно ше намериш по широко празно пространство кадето евентулано да не ти се стовари нещо отгоре, такаче евала на новозеландците и дане дава Господ.
Карай бързо
Стигни 'пръв

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 11 Сеп 2010, 13:49

Колега, панелните блокове падат надолу, не настрани - това не е Cartoon Network...
Ма дано не разбираме де :mhihi:
Si non confectus, non reficiat.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 11 Сеп 2010, 18:07

Ае и 6 по Рихтер да удари, нека да е за 4-5 сек... щото може да ни друса и 5 по Рихтер, ама ако е 1 минута, примерно, ше изпопадат бая къщи в центъра на София... примерно... Хаити що така им се етакова майката... щото ги друса около 60 секунди... в София ако друсне между 5.5 и 7 и е повече от 30 сек - половината ново строителство и стари къщи в центъра на София ще изпопадат.

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 11 Сеп 2010, 18:15

Mollov написа:Ае и 6 по Рихтер да удари, нека да е за 4-5 сек... щото може да ни друса и 5 по Рихтер, ама ако е 1 минута, примерно, ше изпопадат бая къщи в центъра на София... примерно... Хаити що така им се етакова майката... щото ги друса около 60 секунди... в София ако друсне между 5.5 и 7 и е повече от 30 сек - половината ново строителство и стари къщи в центъра на София ще изпопадат.

Колега не си много прав,центъра да нищо няма да остане от него,но предполагам знаеш,че бетоан съхне 100 години :) демек кооперации на по 50 години са озряли добре,от опит в къртенето щото имам и нов апартамент в нов блок и в стар на 50 години къртил съм бетон в стария нема къртене като стомана е за разлика от по мекия в новия,при земетресение 30 сек стария блок може да се пукне щото бетона е много твърд но и по крехък,а новия по мек повече пдлежи на усукване
Дано да няма заметресения за да не се налага даразбираме какво ще се случи :)
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 11 Сеп 2010, 18:21

Бетона съхне 100 години, ама в язовирна стена примерно ;)

Панела на блока е 10тина сантиметра и е перфектно изсъхнал за по-малко от 2 седмици. А и старото строителство има бая повече желязо от новото - тогава Кремиковци са бълвали яко, а виетнамците са блъскали желязо като побъркани. Лично аз мисля, че панелките от 70-те и 80-те години имат най-голям шанс за оцеляване...
Si non confectus, non reficiat.

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 11 Сеп 2010, 18:48

у голема грешка си за панелките. на големото,дето казах 77ма имах следното наблюдение:
панелен блок на 14ет
ЕПК на 6ет на 2г
къща на 80г на 3ет-гредоред.....
къща на 15г на 3ет- с плочи и тухли....

от блока паднаха три панела -демек им немаше външните стени на стаите,което ич не ми се вижда здраво....освен тва можеха да си подават пакети с брашно през пукнатини в стените.
ЕПКто не мръдна ,даже и немаше напукано по мазилката.
къщата на 80г се люлееше като пияна матрьошка ,падна мазилка бая ,но не мръдна.
новата къща също се прости с част от шпакловката ,но си остана читава.
ха познай дали панела е устойчив......

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 11 Сеп 2010, 18:51

Zagy написа:Бетона съхне 100 години, ама в язовирна стена примерно ;)

Панела на блока е 10тина сантиметра и е перфектно изсъхнал за по-малко от 2 седмици. А и старото строителство има бая повече желязо от новото - тогава Кремиковци са бълвали яко, а виетнамците са блъскали желязо като побъркани. Лично аз мисля, че панелките от 70-те и 80-те години имат най-голям шанс за оцеляване...

Хах недей така,за 2 седмици стяга,но не е изсъхнал има разлика голяма,нарича се зреене,накрая става камък,написах по горе разликата между бетон на 5 години и такъв на 50 който иска може да заповяда да вземе къртача и да види кое как се кърти.
За панелките кв ода говора,като те почнаха сами да се разрушават,технологията е добра,но изпълнението на 80% е много слабо
на новите блокове им се носи слава че са много зле,аз от майстор знам едно зле са криви с стените но като скелет,бетон арматура са добре (моя строител живее в съседния аапртамент с децата си спокоен съм,че ако рухне ще умре и тои :mhihi: )
Новото строителство,е по измислено,по сметнато,сега някои ще акже ма те пестът материали,ми може и през 1960 майсторите да са били пияни и да са сложили по малко цимент щот са немали щото тогава не е имало бетонни възли от където се взима бетона със сертификат,а се е бъркал на място
П.П във форума има и човек дето има бетонен възел,най добре може да обясни за бетона
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 11 Сеп 2010, 19:13

SKISA написа:у голема грешка си за панелките. на големото,дето казах 77ма имах следното наблюдение:
панелен блок на 14ет

Аз що си мисля, че панелните блокове са 8-9 етажни макс :dunno:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 11 Сеп 2010, 19:18

dimithur написа:
SKISA написа:у голема грешка си за панелките. на големото,дето казах 77ма имах следното наблюдение:
панелен блок на 14ет

Прав си, стария ми небостъргач на 16 етажа си беше ЕПК и е много яка конструкция.
Изображение

Аватар

Мнение от SKISA » 11 Сеп 2010, 19:19

dimithur написа:
панелен блок на 14ет

щото не мислиш правилно. седи си най-невъзмутимо на мястото си вече много години....

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 11 Сеп 2010, 19:37

SKISA написа:
dimithur написа:
панелен блок на 14ет

щото не мислиш правилно. седи си най-невъзмутимо на мястото си вече много години....

Ми ако е верно 14 етажна панелка, хич не е оферта при земетресения :mhihi: Са се зачетох тука, без да претендирам, че имам някаква познания в тая област, да не е ЕПК, а само външните стени да са панелки, щото гледам това е често разпространен вариант ?
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 11 Сеп 2010, 19:44

Zagy написа:Колега, панелните блокове падат надолу, не настрани - това не е Cartoon Network...

братле!Сграда като се срути прави пирамида(купчина) с височина 1/3 от височината и и радиус 2/3 от височината.Сещаш ли се сега защо около телевизионната кула има само дървета?
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 11 Сеп 2010, 19:58

BMDrago написа:
Zagy написа:Колега, панелните блокове падат надолу, не настрани - това не е Cartoon Network...

братле!Сграда като се срути прави пирамида(купчина) с височина 1/3 от височината и и радиус 2/3 от височината.Сещаш ли се сега защо около телевизионната кула има само дървета?

е все пак е някакво успокоение :mhihi:
да се чуди човек къде е по хубаво да се намира в момента на падането - на първия или на 17-тия етаж :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 11 Сеп 2010, 21:01

SKISA написа:
dimithur написа:
панелен блок на 14ет

Баш правилно мисли, щото са ЕПК, и чиста панелка няма, щото и на "панелните" се ползва пълзящ кофраж за асансьорните шахти :lol:

Аватар

Мнение от SKISA » 11 Сеп 2010, 21:30

аз ЕПК му викам на пълзящият,но стените да са от туули...не от панели!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата