Боядисване на джанти, къде?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
Re: Боядисване на джанти, къде?
След няколко обиколки на Калояново с прахово боядисани джанти. Не са претърпявали удъри или нещо от сорта. 2 разлини джанти, в един ден, крайния резултат един и същи.

ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
- delas_328
- ентусиаст
-
- Кара: 24 Клапанова гад!!!
- Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!
- dhany
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46
Мисля, че след приложените снимки нямаме какво повече да кажем.
Това изглежда твърде лошо и едва ли някой иска да му се случи, но аз все още съм навит да си боядисам моите. Жалкото в случея е, че ще трябва да ходя до Сливен, да взема номера на човека и после да ходя допълнително, когато е свободен, да ми ги изпекът. 

Я кажи Шаро тия джанти някакъв рейсингов модел ли са или стоковици?
Аз моите съм ги боядисвал преди година и да чукнем на дърво не са мръднали,а дори след като им ударихме праховото ги боядисвах отново втори път за бъдат двуцветни и отново бяха печени,но този път в нормална бояджийска камера.
Не ми се вярва проблема да е в праховото.Все пак хората от години си боядисват джантите така и проблеми не е имало.Или твоите джанти са от някаква странна сплав,на която и идва нанагорно високата темперетура или тия в праховото са пекли на по-висок градус или просто им е дошло времето.
Ма де да знам де,то всичко става.
Аз моите съм ги боядисвал преди година и да чукнем на дърво не са мръднали,а дори след като им ударихме праховото ги боядисвах отново втори път за бъдат двуцветни и отново бяха печени,но този път в нормална бояджийска камера.
Не ми се вярва проблема да е в праховото.Все пак хората от години си боядисват джантите така и проблеми не е имало.Или твоите джанти са от някаква странна сплав,на която и идва нанагорно високата темперетура или тия в праховото са пекли на по-висок градус или просто им е дошло времето.
Ма де да знам де,то всичко става.
- sider23
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е91 330xd
- Мечтае да кара: M6 Grand Coupe
колеги,
като оставим на страна спора за това кой начин на боядисване не най-добър и полезен за джантите, някой може ли да даде актуална информация за този сервиз за боядисване на джанти? Мен ме интересуват следните неща:
1. дали освен боядисване и изправят джанти (или ще трябва първо да ги изправям някъде другаде)?
2. ориентировъчна цена запрахово боядисване на 16-ки?
3. може ли в други цветове освен стандартния сив цвят?
4. и последно... някакъв точен адрес и телефон за връзка на сервиза.... някой колега който скоро е ходил???
благодаря предварително...
като оставим на страна спора за това кой начин на боядисване не най-добър и полезен за джантите, някой може ли да даде актуална информация за този сервиз за боядисване на джанти? Мен ме интересуват следните неща:
1. дали освен боядисване и изправят джанти (или ще трябва първо да ги изправям някъде другаде)?
2. ориентировъчна цена запрахово боядисване на 16-ки?
3. може ли в други цветове освен стандартния сив цвят?
4. и последно... някакъв точен адрес и телефон за връзка на сервиза.... някой колега който скоро е ходил???
благодаря предварително...

- Alpina_D10
- Потребител
-
Sharo, не им знам историята на тези джанти, но отиди на при специалист по Металознание и мисля, че ще останеш изненадан от причината за това счупване...
Почти убеден съм, че това няма нищо общо с праховото боядисване, но нито виждам хубаво счупването, нито имам толкова знания, да ти кажа от какво е точно...
Но поне от това, което се вижда, причините са други и е щяло да стане рано или късно и без да си ги боядисвал...
Почти убеден съм, че това няма нищо общо с праховото боядисване, но нито виждам хубаво счупването, нито имам толкова знания, да ти кажа от какво е точно...
Но поне от това, което се вижда, причините са други и е щяло да стане рано или късно и без да си ги боядисвал...
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
Alpina_D10 написа:Sharo, не им знам историята на тези джанти, но отиди на при специалист по Металознание и мисля, че ще останеш изненадан от причината за това счупване...
Ами 2 различни джанти карани много кратно на същата писта, по същия начин... никакъв проблем.
След боядиването няколко обиколки на джанта и 2 са счупени.
Двама различни гумаджии до, които се допитах в последствие също казаха никога да не си боядисвам прахово джантите.
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
- Delfina
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 E28
- Мечтае да кара: E24
Има едни маисторчета в Стара Загора ги прават уникални каквито поискаш и ги запечатват с лак и държат аз съм много доволен 

- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
Delfina написа:Има едни маисторчета в Стара Загора ги прават уникални каквито поискаш и ги запечмоатват с лак и държат аз съм много доволен
Може и аз да отскоча до там да ми направят моите,че в Сливен,в сервиза на Груп ми ги окипазиха как си трябва.Лоша боя и лака падна на втората пароструйка.А иначе уговорката беше,че няма да имам проблеми в последствие...
Ама и аз какво ли очаквам за 160лв. от хора,които гледат само как да ти вземат парите,но не и да свършат работа!
- Delfina
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 E28
- Мечтае да кара: E24
Доста кофти се е получило да ти кажа аз моите само на паростурйка ги мия и нямам никакъв проблем 

- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
Имаме ли инжинер в колектива, колеги? Това трябва да се изясни, защото е опасно. Ако някой също познава учител в Професионално училище, да се допита до него при колко градуса се нарушава здравината на алуминия и променя ли се по някакъв начин структурата му, при каква температура и т.н. Ако действително омеква алуминия при праховото, този, който ще боядисва- да знае какво го очаква.......
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
така си е ,твърдата джанта не се криви, а направо се чупи..
No bling at the Ring
- рилко
- Потребител
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: Е46 330
Здравейте колеги само да Ви кажа че ако не са Ви сваляли джантите при боядисването се получава така,аз съм бояджия и съм направил мн. и Ви гарантирам,че ако ги накарате да ги свалят и матират хубаво,заедно с целия ръб както си му е реда и всички ниши,че няма да имате проблеми(стават като оригиналната боя,която също трябва да се пази,знаете как е) поне няколко години.Ако Ви потрябва нещо относно боята,съвет или работа просто питайте.
- van_helsing
- кандидат ентусиаст
-
Аз също си боядисах джантите при един бояджия,без дори да ги пече в камера и втора година няма никакъв проблем!
tani bojilov написа:Колега въобще не си мисли за прахово боядисване.Джаните стават като кашкавал след това.Април месец ги боядисах мойте до сега съм ги изправял 3 пъти и в момента пак са за изправяне.Просто при праховото ги нагряват до 300 градуса(може и повече незнам)за да изпекът боята.Наистина самата боя става много здрава и красива,но с цената на какво...От високата температура или омеква материала(както в повечето случаи)или се презакаляват и после много лесно се чупят.Съсипах си хубавите джанти.Намери по-добре някои добър бояджия да ги изтърка и да ги пръсне.Това е варианта повярвай ми.
не се нагряват на 300-градо са а на 160- 20минути
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2