Боядисване на джанти, къде?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Re: Боядисване на джанти, къде?

Мнение от Sharo » 01 Авг 2010, 10:02

След няколко обиколки на Калояново с прахово боядисани джанти. Не са претърпявали удъри или нещо от сорта. 2 разлини джанти, в един ден, крайния резултат един и същи.

Изображение
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

ентусиаст
Аватар
Кара: 24 Клапанова гад!!!
Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

Мнение от delas_328 » 01 Авг 2010, 10:26

:paranoid: Колега,мислиш ли че това е от праховото боядисване,ако наистина е така това е доста опасно и трябва да направим нещо по въпроса!!!
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46

Мнение от dhany » 03 Авг 2010, 0:54

Мисля, че след приложените снимки нямаме какво повече да кажем. :shock: Това изглежда твърде лошо и едва ли някой иска да му се случи, но аз все още съм навит да си боядисам моите. Жалкото в случея е, че ще трябва да ходя до Сливен, да взема номера на човека и после да ходя допълнително, когато е свободен, да ми ги изпекът. :kuku:

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 13 Авг 2010, 20:45

Я кажи Шаро тия джанти някакъв рейсингов модел ли са или стоковици?
Аз моите съм ги боядисвал преди година и да чукнем на дърво не са мръднали,а дори след като им ударихме праховото ги боядисвах отново втори път за бъдат двуцветни и отново бяха печени,но този път в нормална бояджийска камера.
Не ми се вярва проблема да е в праховото.Все пак хората от години си боядисват джантите така и проблеми не е имало.Или твоите джанти са от някаква странна сплав,на която и идва нанагорно високата темперетура или тия в праховото са пекли на по-висок градус или просто им е дошло времето.
Ма де да знам де,то всичко става.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 330xd
Мечтае да кара: M6 Grand Coupe

Мнение от sider23 » 22 Авг 2010, 9:15

колеги,
като оставим на страна спора за това кой начин на боядисване не най-добър и полезен за джантите, някой може ли да даде актуална информация за този сервиз за боядисване на джанти? Мен ме интересуват следните неща:
1. дали освен боядисване и изправят джанти (или ще трябва първо да ги изправям някъде другаде)?
2. ориентировъчна цена запрахово боядисване на 16-ки?
3. може ли в други цветове освен стандартния сив цвят?
4. и последно... някакъв точен адрес и телефон за връзка на сервиза.... някой колега който скоро е ходил???

благодаря предварително... :)

Потребител
Аватар

Мнение от Alpina_D10 » 30 Авг 2010, 9:38

Sharo, не им знам историята на тези джанти, но отиди на при специалист по Металознание и мисля, че ще останеш изненадан от причината за това счупване...
Почти убеден съм, че това няма нищо общо с праховото боядисване, но нито виждам хубаво счупването, нито имам толкова знания, да ти кажа от какво е точно...
Но поне от това, което се вижда, причините са други и е щяло да стане рано или късно и без да си ги боядисвал...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 02 Сеп 2010, 12:01

Alpina_D10 написа:Sharo, не им знам историята на тези джанти, но отиди на при специалист по Металознание и мисля, че ще останеш изненадан от причината за това счупване...
Почти убеден съм, че това няма нищо общо с праховото боядисване, но нито виждам хубаво счупването, нито имам толкова знания, да ти кажа от какво е точно...
Но поне от това, което се вижда, причините са други и е щяло да стане рано или късно и без да си ги боядисвал...

Ами 2 различни джанти карани много кратно на същата писта, по същия начин... никакъв проблем.

След боядиването няколко обиколки на джанта и 2 са счупени.

Двама различни гумаджии до, които се допитах в последствие също казаха никога да не си боядисвам прахово джантите.
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 E28
Мечтае да кара: E24

Мнение от Delfina » 02 Сеп 2010, 12:21

Има едни маисторчета в Стара Загора ги прават уникални каквито поискаш и ги запечатват с лак и държат аз съм много доволен :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 02 Сеп 2010, 15:29

Delfina написа:Има едни маисторчета в Стара Загора ги прават уникални каквито поискаш и ги запечмоатват с лак и държат аз съм много доволен :yes:

Може и аз да отскоча до там да ми направят моите,че в Сливен,в сервиза на Груп ми ги окипазиха как си трябва.Лоша боя и лака падна на втората пароструйка.А иначе уговорката беше,че няма да имам проблеми в последствие...
Ама и аз какво ли очаквам за 160лв. от хора,които гледат само как да ти вземат парите,но не и да свършат работа!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 E28
Мечтае да кара: E24

Мнение от Delfina » 03 Сеп 2010, 10:09

Доста кофти се е получило да ти кажа аз моите само на паростурйка ги мия и нямам никакъв проблем :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30- 324 D, E30-318 i
Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.

Мнение от Stoqnov_ » 02 Яну 2011, 19:20

Имаме ли инжинер в колектива, колеги? Това трябва да се изясни, защото е опасно. Ако някой също познава учител в Професионално училище, да се допита до него при колко градуса се нарушава здравината на алуминия и променя ли се по някакъв начин структурата му, при каква температура и т.н. Ако действително омеква алуминия при праховото, този, който ще боядисва- да знае какво го очаква.......
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 02 Яну 2011, 19:33

така си е ,твърдата джанта не се криви, а направо се чупи..
No bling at the Ring

Потребител
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: Е46 330

Мнение от рилко » 02 Яну 2011, 20:41

Здравейте колеги само да Ви кажа че ако не са Ви сваляли джантите при боядисването се получава така,аз съм бояджия и съм направил мн. и Ви гарантирам,че ако ги накарате да ги свалят и матират хубаво,заедно с целия ръб както си му е реда и всички ниши,че няма да имате проблеми(стават като оригиналната боя,която също трябва да се пази,знаете как е) поне няколко години.Ако Ви потрябва нещо относно боята,съвет или работа просто питайте.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от van_helsing » 02 Яну 2011, 23:20

Аз също си боядисах джантите при един бояджия,без дори да ги пече в камера и втора година няма никакъв проблем!

Потребител
Аватар

Мнение от павлин87 » 16 Апр 2012, 18:32

tani bojilov написа:Колега въобще не си мисли за прахово боядисване.Джаните стават като кашкавал след това.Април месец ги боядисах мойте до сега съм ги изправял 3 пъти и в момента пак са за изправяне.Просто при праховото ги нагряват до 300 градуса(може и повече незнам)за да изпекът боята.Наистина самата боя става много здрава и красива,но с цената на какво...От високата температура или омеква материала(както в повечето случаи)или се презакаляват и после много лесно се чупят.Съсипах си хубавите джанти.Намери по-добре някои добър бояджия да ги изтърка и да ги пръсне.Това е варианта повярвай ми.

не се нагряват на 300-градо са а на 160- 20минути

Предишна

Назад към E46