Надраскана боя с ключ. Съвети?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- adrenalin
- Потребител
-
- Кара: E90 320d
- Детайли за колата: Titanium silver, 2006
Надраскана боя с ключ. Съвети?
Здравейте колеги,
Първо да се представя - казвам се Георги, следя форума от няколко месеца. Не съм от най-активните в постването, защото нямам много опит с марката все още. От две седмици съм собственик на e90 320d (2006г). Много хубав автомобил, останах силно впечатлен - надмина очакванията ми.
Сега по темата. Снощи на паркинга до вкъщи някой е решил да я надраска. Нямам идея каква може да е причината при положение, че имаше и вечерта, и сутринта предостатъчно места.
Драскотините са две: първата започва от капака на мотора и преминава на предния ляв калник, а втората е отделна, на шофьорската врата. На места са изглеждат доста дълбоки:
Признавам, че нямам много опит с подобни ситуации. Колата е застрахована, но един приятел ми каза, че ако отида за пребоядисване на трите детайла е възможно да не се получи същия цвят. А дали тези драскотни са оправими без пребоядисване? Ще съм благодарен ако може да ме ориентирате как да се справя с проблема.
Първо да се представя - казвам се Георги, следя форума от няколко месеца. Не съм от най-активните в постването, защото нямам много опит с марката все още. От две седмици съм собственик на e90 320d (2006г). Много хубав автомобил, останах силно впечатлен - надмина очакванията ми.
Сега по темата. Снощи на паркинга до вкъщи някой е решил да я надраска. Нямам идея каква може да е причината при положение, че имаше и вечерта, и сутринта предостатъчно места.
Драскотините са две: първата започва от капака на мотора и преминава на предния ляв калник, а втората е отделна, на шофьорската врата. На места са изглеждат доста дълбоки:
Признавам, че нямам много опит с подобни ситуации. Колата е застрахована, но един приятел ми каза, че ако отида за пребоядисване на трите детайла е възможно да не се получи същия цвят. А дали тези драскотни са оправими без пребоядисване? Ще съм благодарен ако може да ме ориентирате как да се справя с проблема.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- acata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw F10
- Мечтае да кара: M
Re: Надраскана боя с ключ. Съвети?
здр.колега мн.добър избор от ли4ен опит знам за драскотините ако ги закачаш с нокът то драскотината е нелечима с паста може и да се позаличи малко но отблизо пак ще личи а за пребоядисване не се занимаваи ако не те дразни толкова
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Причината за одраскването не я търси, в тази държава хората го правят без смислена причина. За да не боядисваш целите детайли, опитай с пастиране, поне ще намалеят толкова, че да не те дразнят. Но преди това си заведи щета, защото после няма да можеш. Жалко, че така започваш, но в общи линии няма кола, която да не премине през това, просто живеем по такива географски ширини, в които на разни бедни душици това им е забавлението.
Never mistake motion for action...
- S_GonzaLes
- младши ентусиаст
-
Колега добре дошъл като начало
Относно колата най-добре щета -> сервиз -> боя. В добър сервиз няма да си личи че е боядисвана. Прати ми на ЛС в коя компания си застрахован имам нещо в предвид. 

- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Жоро, търси chipsaway България.
Един колега от форума на Ауди ги ползва и е доволен.
Но незнам за 2 детайла колко ще те оскубят.
А за пребоядисване - до момента не съм виждал пребоядисан детайл, на който да не му личи.
А за пребоядисване - до момента не съм виждал пребоядисан детайл, на който да не му личи.
I love the sound of V8 in the morning...
- adrenalin
- Потребител
-
- Кара: E90 320d
- Детайли за колата: Titanium silver, 2006
Благодаря за съветите колеги. Предстои ми пътуване до Сърбия тази седмица, така че след това ще се захващам с драскотината.
Мисля да отида до тези chipsaway поне да ги поразуча. Пише интересни неща на сайта им, но доколко са верни не се знае.
Като я излекувам ще рапортувам какво се получило.
Мисля да отида до тези chipsaway поне да ги поразуча. Пише интересни неща на сайта им, но доколко са верни не се знае.
Като я излекувам ще рапортувам какво се получило.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Във форума вече има човек, който ходи при тях да си оправя забележката.... май е с Е60, погледни в този раздел...
- eMotion
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 фейслифт + Ауди А4, 2 TFSI 4x4
- Мечтае да кара: същото
- Детайли за колата: Е90, фейслифт, двойка дизел, автомат, черната перла и други шукарийки:).
msi200 написа:Жоро, търси chipsaway България.
Тези chipsaway излизат на цената на боядисването, но мисля че вършат работа. Все пак поради високата цена май никой не ги ползва!
http://emotion3.snimka.bg/automobiles/podpis.419455
Мерцедес карат женкари, БМВ - мъжкари!
Мерцедес карат женкари, БМВ - мъжкари!
- blagun
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 520d / E90 320d
Колега, не знам дали това ще те успокои, но и на мен ми я "честитиха" по същия начин, преди 2 седмици като я взех! Само, че при мен беше наранен лакът и почти се скри, след като го пастирах с една черна паста на Търтъл (защото колата ми е черна на цвят). Не съм завел щета, но колко клетви съм им хвърлил на дребните душици...... както колегата Leon с основание ги нарече, малко по-нагоре!
- Simbazz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d 150hp
За да не отварям нова тема ще използвам темата на колегата (надявам се това че е от преди 5 години да не е проблем и да се съживи отново) . Вчера и на мен ми надраскаха колата с ключ (лява врата шофьорската и задната + ляв заден калник) . Мисля че е дълбоко надраскването тъй като се вижда бяло. Застрахована е на ЛевИнс ,но не съм ходил да завеждам още щетата. Според вас техните "доверени" сервизи добре ли се справят и въобще как процедират?
- miroslav_handzhiev
- Потребител
-
- Кара: 320d G20
- Мечтае да кара: Tesla
Доверените са си ок, В София съм много доволен от Дженеръс Ауто.
В никакъв случай не отивай при ChipsAway за 1 драскотина ми счупиха лайсна за 90лв (и я залепиха със силикон за по-красиво) също ми смениха оригиналните копчета на кората със такива от 10 стотинки и изскачаше ... дори с боята не се справиха добре и детайла не изглежда като прясно боядисан.
В никакъв случай не отивай при ChipsAway за 1 драскотина ми счупиха лайсна за 90лв (и я залепиха със силикон за по-красиво) също ми смениха оригиналните копчета на кората със такива от 10 стотинки и изскачаше ... дори с боята не се справиха добре и детайла не изглежда като прясно боядисан.
12 мнения
• Страница 1 от 1