Надраскана боя с ключ. Съвети?

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E90 320d
Детайли за колата: Titanium silver, 2006

Надраскана боя с ключ. Съвети?

Мнение от adrenalin » 23 Авг 2010, 19:15

Здравейте колеги,

Първо да се представя - казвам се Георги, следя форума от няколко месеца. Не съм от най-активните в постването, защото нямам много опит с марката все още. От две седмици съм собственик на e90 320d (2006г). Много хубав автомобил, останах силно впечатлен - надмина очакванията ми.

Сега по темата. Снощи на паркинга до вкъщи някой е решил да я надраска. Нямам идея каква може да е причината при положение, че имаше и вечерта, и сутринта предостатъчно места.
Драскотините са две: първата започва от капака на мотора и преминава на предния ляв калник, а втората е отделна, на шофьорската врата. На места са изглеждат доста дълбоки:

IMAG0029.jpg

IMAG0030.jpg

IMAG0033.jpg

Признавам, че нямам много опит с подобни ситуации. Колата е застрахована, но един приятел ми каза, че ако отида за пребоядисване на трите детайла е възможно да не се получи същия цвят. А дали тези драскотни са оправими без пребоядисване? Ще съм благодарен ако може да ме ориентирате как да се справя с проблема.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw F10
Мечтае да кара: M

Re: Надраскана боя с ключ. Съвети?

Мнение от acata » 24 Авг 2010, 11:15

здр.колега мн.добър избор от ли4ен опит знам за драскотините ако ги закачаш с нокът то драскотината е нелечима с паста може и да се позаличи малко но отблизо пак ще личи а за пребоядисване не се занимаваи ако не те дразни толкова

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 24 Авг 2010, 11:29

Причината за одраскването не я търси, в тази държава хората го правят без смислена причина. За да не боядисваш целите детайли, опитай с пастиране, поне ще намалеят толкова, че да не те дразнят. Но преди това си заведи щета, защото после няма да можеш. Жалко, че така започваш, но в общи линии няма кола, която да не премине през това, просто живеем по такива географски ширини, в които на разни бедни душици това им е забавлението.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S_GonzaLes » 25 Авг 2010, 7:10

Колега добре дошъл като начало :wave: Относно колата най-добре щета -> сервиз -> боя. В добър сервиз няма да си личи че е боядисвана. Прати ми на ЛС в коя компания си застрахован имам нещо в предвид. :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 25 Авг 2010, 9:28

Жоро, търси chipsaway България.
Един колега от форума на Ауди ги ползва и е доволен.
Но незнам за 2 детайла колко ще те оскубят.
А за пребоядисване - до момента не съм виждал пребоядисан детайл, на който да не му личи.
I love the sound of V8 in the morning...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S_GonzaLes » 25 Авг 2010, 9:46

Всеки сам решава...
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E90 320d
Детайли за колата: Titanium silver, 2006

Мнение от adrenalin » 29 Авг 2010, 9:37

Благодаря за съветите колеги. Предстои ми пътуване до Сърбия тази седмица, така че след това ще се захващам с драскотината.

Мисля да отида до тези chipsaway поне да ги поразуча. Пише интересни неща на сайта им, но доколко са верни не се знае.

Като я излекувам ще рапортувам какво се получило.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 29 Авг 2010, 10:35

Във форума вече има човек, който ходи при тях да си оправя забележката.... май е с Е60, погледни в този раздел...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 фейслифт + Ауди А4, 2 TFSI 4x4
Мечтае да кара: същото
Детайли за колата: Е90, фейслифт, двойка дизел, автомат, черната перла и други шукарийки:).

Мнение от eMotion » 04 Сеп 2010, 0:29

msi200 написа:Жоро, търси chipsaway България.
Един колега от форума на Ауди ги ползва и е доволен.
Но незнам за 2 детайла колко ще те оскубят.
А за пребоядисване - до момента не съм виждал пребоядисан детайл, на който да не му личи.

Тези chipsaway излизат на цената на боядисването, но мисля че вършат работа. Все пак поради високата цена май никой не ги ползва!
http://emotion3.snimka.bg/automobiles/podpis.419455
Мерцедес карат женкари, БМВ - мъжкари!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 520d / E90 320d

Мнение от blagun » 07 Окт 2010, 13:41

Колега, не знам дали това ще те успокои, но и на мен ми я "честитиха" по същия начин, преди 2 седмици като я взех! Само, че при мен беше наранен лакът и почти се скри, след като го пастирах с една черна паста на Търтъл (защото колата ми е черна на цвят). Не съм завел щета, но колко клетви съм им хвърлил на дребните душици...... както колегата Leon с основание ги нарече, малко по-нагоре!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d 150hp

Мнение от Simbazz » 23 Яну 2015, 14:58

За да не отварям нова тема ще използвам темата на колегата (надявам се това че е от преди 5 години да не е проблем и да се съживи отново) . Вчера и на мен ми надраскаха колата с ключ (лява врата шофьорската и задната + ляв заден калник) . Мисля че е дълбоко надраскването тъй като се вижда бяло. Застрахована е на ЛевИнс ,но не съм ходил да завеждам още щетата. Според вас техните "доверени" сервизи добре ли се справят и въобще как процедират?

Потребител
Аватар
Кара: 320d G20
Мечтае да кара: Tesla

Мнение от miroslav_handzhiev » 26 Фев 2015, 11:37

Доверените са си ок, В София съм много доволен от Дженеръс Ауто.
В никакъв случай не отивай при ChipsAway за 1 драскотина ми счупиха лайсна за 90лв (и я залепиха със силикон за по-красиво) също ми смениха оригиналните копчета на кората със такива от 10 стотинки и изскачаше ... дори с боята не се справиха добре и детайла не изглежда като прясно боядисан.

Назад към E90/E91/E92/E93