" Пълна гас " ( натискане на педала )
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- kelemety
- кандидат ентусиаст
-
" Пълна гас " ( натискане на педала )
Днес ми направи впечатление, че ако натисна педала на гаста до край, ако го "смачкам", колата не ускорява максимално бързо, а някак си плавно, докато ако го натисна до почти края на хода му, но без да го залепям за пода, колата сякаш ускорява по възможно най-бързя начин.
До този извод стигнах след няколко опита, понеже в момента в който се филмирах че нещо не върви колата... излязах на една права отсечка и докарах до 2500 об/мин за да е максимален въртящия момент и турбото да натиска здраво... (не знам къде точно напъва турбото най-много но от опит виждам че колата най-много се изтегля от 2000 и нещо до 3000) та докарах я на тези обороти на четвърта и настъпах до край, ама буквално рязко скочих на гаста! Еми .. започна едно мудно придвижване на стрелката на оборотите на дясно.... и нямаше това усещане за ускорение. Повторих .... върнах до 2500.... и подадох гас, отново толкова рязко но не залепих докрай... натиснах до там до където прецених че няма да опре педала. Усетих осезаема разлика... Повторих опита на 3-та и 5-та също.
Кажете ми вие сега... филмирам ли се или и вие си го знаете това от 100 години насам а аз сега го откривам?!
До този извод стигнах след няколко опита, понеже в момента в който се филмирах че нещо не върви колата... излязах на една права отсечка и докарах до 2500 об/мин за да е максимален въртящия момент и турбото да натиска здраво... (не знам къде точно напъва турбото най-много но от опит виждам че колата най-много се изтегля от 2000 и нещо до 3000) та докарах я на тези обороти на четвърта и настъпах до край, ама буквално рязко скочих на гаста! Еми .. започна едно мудно придвижване на стрелката на оборотите на дясно.... и нямаше това усещане за ускорение. Повторих .... върнах до 2500.... и подадох гас, отново толкова рязко но не залепих докрай... натиснах до там до където прецених че няма да опре педала. Усетих осезаема разлика... Повторих опита на 3-та и 5-та също.
Кажете ми вие сега... филмирам ли се или и вие си го знаете това от 100 години насам а аз сега го откривам?!
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: " Пълна гас " ( натискане на педала )
Честно казано и на мен ми се струва, че колата така по-бързо изтегля... филмираните ставаме двама 
Турбото започва да надува малко преди 2000 оборота (по спомен), като вече над 2200 се е напълнило и започва яко да драпа - така до 4000.

Турбото започва да надува малко преди 2000 оборота (по спомен), като вече над 2200 се е напълнило и започва яко да драпа - така до 4000.
Si non confectus, non reficiat.
- Stefan_666
-
-
- Кара: Е46 320d
- Мечтае да кара: F02 760Li individual
И при мен има нещо подобно.Иначе е много досаден този турбо лаг 

- kelemety
- кандидат ентусиаст
-
Stefan_666 написа:И при мен има нещо подобно.Иначе е много досаден този турбо лаг
Да досаден е, но се свиква. Но не става въпрос за него. Не написах по рано, но то се разбра - 320d 150кс. 6ск
Zagy написа:Честно казано и на мен ми се струва, че колата така по-бързо изтегля... филмираните ставаме двама
+1 (с бензинка съм)

- ne4k0o
- Потребител
-
- Кара: pejo 200 i pe6
- Мечтае да кара: BMW E46 323 CI
- Детайли за колата: mnogo varvi malko gori - samo voda :D
това може да се получава от това защото педала на газта нее сас жило като при по старите а е електронен
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Не е от това, че педала е с потенциометър, а не с жило...! (печките)
При подаване на газ - замислете се - какво се случва - въздух гориво: Необходимо е дозиране на оптимални количества, за да се получи идеалната пропорция на горивната смес.
От там - ако имате забележки: Как е въздушния и горивния филтър?
Каква е външната температура? (я автора да повтори същия тест след 22:00 часа и да каже - не върви ли повече печката
) (ще върви - постъпващия въздух е по-хладен!)
За мен лично - газ до ламаринате е неоправдано...просто е безмислено!
Колата има максимална мощност още на 70-80% от хода на педала...
Интересното при мен е, че ако да речем карам на магистралата със 150 на автопилот и намаля - ако натисна бутона за връщане на зададената скорост ускорява по-бързо, отколкото ако аз настъпя педала...а като гледам разходомера - не стига до края! - тоест горивната смес е най-оптимална при по-малко гориво (до към 16-18 на 100 отива разходомера) - явно тогава има най-високо КПД
При подаване на газ - замислете се - какво се случва - въздух гориво: Необходимо е дозиране на оптимални количества, за да се получи идеалната пропорция на горивната смес.
От там - ако имате забележки: Как е въздушния и горивния филтър?
Каква е външната температура? (я автора да повтори същия тест след 22:00 часа и да каже - не върви ли повече печката

За мен лично - газ до ламаринате е неоправдано...просто е безмислено!
Колата има максимална мощност още на 70-80% от хода на педала...
Интересното при мен е, че ако да речем карам на магистралата със 150 на автопилот и намаля - ако натисна бутона за връщане на зададената скорост ускорява по-бързо, отколкото ако аз настъпя педала...а като гледам разходомера - не стига до края! - тоест горивната смес е най-оптимална при по-малко гориво (до към 16-18 на 100 отива разходомера) - явно тогава има най-високо КПД

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Dimitroff написа:Интересното при мен е, че ако да речем карам на магистралата със 150 на автопилот и намаля - ако натисна бутона за връщане на зададената скорост ускорява по-бързо, отколкото ако аз настъпя педала...а като гледам разходомера - не стига до края!
И при мин е така дори когато ускорявам само с копчето мислех, че си внушавам, че по бързо набира когато е на темпомат. Това е за 320Д 150кс.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Zagy
- нафтения
-
Dimitroff написа:...
Точно за това говорим - като че ли на 80% натисната газ колата изтегля по-добре. А за студения въздух вечерно време - баш така си е

Я се сети зимата как всички печки правят трансформърс в М3-ки

Si non confectus, non reficiat.
имате ли някакви данни?
да не си внушавате заедно?
аз не съм обърнал внимание и не мога да кажа кое как е
колкото до наваксването с бутона на автопилота - няма как да си помисля, че става по-бързо, защото винаги ще съм върнал една предавка надолу ако го правя ръчно
да не си внушавате заедно?

аз не съм обърнал внимание и не мога да кажа кое как е
колкото до наваксването с бутона на автопилота - няма как да си помисля, че става по-бързо, защото винаги ще съм върнал една предавка надолу ако го правя ръчно

- Zagy
- нафтения
-
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Zagy написа:Ми пробвай де
Mдам...вдигаш 150 на 5та, сваляш на 90 пак си на пета - ускоряваш веднъж с педала, после пак сваляш на 90 и натискаш само веднъж бутона за връщане на запаметената скорост на автопилота...пробвай, Слави

- kelemety
- кандидат ентусиаст
-
За метео условията - напълно съм съгласен !
Дори и за бензина е по добре хладен и леко влажен въздух.
А това че сместа се дозира... да, но мисля че трябва да е регулирано така че с педала да не можеш да увеличиш потока гориво до толкова че да не е се получава максимално КПД.
Ако карам със 2700/800 + оборота... няма разлика понеже двигателя вече е доста развъртян. Най - силно се усеща от 2000 нагоре ако тръгнеш да ускориш без да сменяш една надолу.
А само да допълня че не карам с пълна гас, също много рядко ми се налага просто мощността идва много по-рано! Просто ми се случи и ми направи впечатление. И реших да видя дали е така и при вас.
П.С. Приятел ми сподели че със Renault Laguna 1 бензин - също било така.

А това че сместа се дозира... да, но мисля че трябва да е регулирано така че с педала да не можеш да увеличиш потока гориво до толкова че да не е се получава максимално КПД.

Ако карам със 2700/800 + оборота... няма разлика понеже двигателя вече е доста развъртян. Най - силно се усеща от 2000 нагоре ако тръгнеш да ускориш без да сменяш една надолу.

А само да допълня че не карам с пълна гас, също много рядко ми се налага просто мощността идва много по-рано! Просто ми се случи и ми направи впечатление. И реших да видя дали е така и при вас.
П.С. Приятел ми сподели че със Renault Laguna 1 бензин - също било така.

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3