Е34-ката тропа от пред колеги дайте съвет!

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d exclusive edition
Мечтае да кара: М6 power Grand coupe

Е34-ката тропа от пред колеги дайте съвет!

Мнение от yavor1313 » 12 Авг 2010, 15:40

Преди няколко дни получих тропане от пред на е-34-ката и реших да я погледна и се оказа една биалетка за смяна след смяната то си продължи да тропа и е доста изнервящо.Някои колеги ми казаха че секторната кутия била с повече луфт и затова тропала.обърнах се към един мой познат и ми спомена че първо заминавала рейката,затова се обръщам към всички тук колеги от форума да кажат според тях на какво може да се дължи това тропане като всичко по ходовата част е здраво.Колеги дайте съвет от каде може да се получава това тропане-от секторната кутия или от рейката :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Живей,така че когато умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!!
НОВАТА-Стара https://s30.postimg.org/k0sivwafl/2014_03_09_102.jpg
СТАРАТАИзображение
http://www.youtube.com/watch?v=8EV8up1-P40 (E34 touring with rondell0021 wheels)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Re: Е34-ката тропа от пред колеги дайте съвет!

Мнение от golov_bg » 12 Авг 2010, 17:57

НОСАЧИ или ВТУЛКА НА ХЕБЕЛА,аз смених вчера 4те накрайника,2те биалетки втулката на хебела,тампони стабилизираща щанга част от тропането изчезна но основното остана и сега останаха носачите те тропат само нагоре на долу огледай ги на канал...
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

младши ентусиаст
Аватар
Кара: carefully

Мнение от White 1913 Power » 12 Авг 2010, 17:58

Твоя познат не е запознат,че ти нямаш рейка,а имаш секторна кутия.Едва ли е от нея.Може би проблема идва от носач(шарнир,тампон).Дай по-подробно.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от yavor1313 » 12 Авг 2010, 18:25

значи преди около година и смених от едната страна късия накрайник и едната биалетка тъй като маистора каза че другото всичко е много добре ,след което трябваше да я мина на реглаж и майстора ми каза че имам малко повече лувт в секторната кутия от обикновенното и маи след време ще се наложи смяна,и сега след около година това тропане вече се усеща и чува .реших да я погледна преди няколко дни отдолу и се оказа че и лявата биалетка е заминала от горната страна смених я тропането понамаля обаче все още го има и затова все си мисля да не е от тази секторна кутия да се е поразбила повече отккато ми каза майстора иначе накрайници тампони всичко е ок.незнам вече какво да си мисля то всеки ти казва различно и ако тръгна тази кола ще излезе златна нправо :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
СТАРАТАИзображение
http://www.youtube.com/watch?v=8EV8up1-P40 (E34 touring with rondell0021 wheels)

ентусиаст
Аватар

Мнение от golov_bg » 12 Авг 2010, 19:52

колега кога тропа колата при качване на бордюр примерно,най-добре иди си я прегледай ти,аз вяра на майстори нямам затова сам си я правя,като нещо се е разбило от единия край задължително като сменя сменям и от другия винаги по две

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от yavor1313 » 12 Авг 2010, 20:41

колега значи тропането се чува и на най-малката неранвост но това вече ако се заслушаш иначе ако мина през някой легнал полицай ето тогава на 100% аз тези дни ще я кача на канал и ще я проверя щото тези маистори ако им я дам да я оправят е считаи че е станала златна вече а така ще знам и с твоя помощ и с на другите колеги от какво е иначе майстора ми искаше за един накраиник и за една биалетка за смяна 120 лв ужас :confused: :confused: ,но все ме навява на мисълта че е секторната кутия тъй като врътна на място и се 4ува нещо щракане даже и да не забравя да спомена на няколко пъти при въртене на волана когато е запалена се чуваше едно прищракване което затихна и сега ако не се лъжа след това започна да тропа ти какво ще кажеш :yes: :yes: :yes: :yes:
СТАРАТАИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от golov_bg » 12 Авг 2010, 22:45

това щракане е от втулката на хебела щом и по полицая го чуваш,отиваш на канала хващаш средната щанга от от към страната на дясното колело и я мърдаш на горе на долу ако мърда втулка 20 кинта

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 13 Авг 2010, 2:01

Колега те тези коли са златни по рождение зависи как ще я погледнеш. Аз не попаднах на майстори и вече сам си я правя ама понякога е доста тежичко. Иначе ми тропаше здраво от втулка на паразитен хебел. Чукането или тропането както го наричаш при въртене и мен ме озадачи щото скоро си сменях секторната кутия с друга от сервотроник и бях много доволен и изведнъж едно тропане едно пукане като въртя на място. Постегнах малко двата захващащи болта на кутията че малко мърдаше при въртене на волана и о чудеса заспа. Това от мен от опит макар и скромен . ПС: днес смених( рециклирах ) два шарнирни болта и смених големите тампони на надлъжните ( кривите ) носачи и спря тропането което имах в последно време , а и една биалетка отдясно , като пари 88лв. и труда от мен 6часа общо че бях сам и откачах макферсоните, биалети и кормилни накрайници, че ми се стори по-лесно на менгемето да избия шарнирните болтове. Сега не мога да си я позная пък си мислех че от накладките лопчи щото като натиснех спирачки и спираше да тропа. На канал само нищо няма да разбереш ако няма хидравличен крик . Успех.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: T-34

Мнение от rdvr_burgas » 13 Авг 2010, 9:21

Понякога се получава едно досадно тропане от скапани предни амортисьори при преминаване през неравности :yes:
Кажи на твоя майстор да обере малко луфта на секторната кутията с гайката на кормилния прът при педалите ;)
Успех :bchug:
R6 - Was sonst?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 13 Авг 2010, 10:51

Ох и мойта тропа отвсякъде но просто съм решил да не се правят компромиси, и макар и трудничко ще си събера паричките, и следват 2 нови амортисьора Боге които са се слагали още навремето + прашници и ударни тампони, както и гумените пръстени на които лягат пружините и амортисьорите, 4-те носача нови, централната кормилна щанга, и 4-те накрайника. Мисля че тази инвестиция ще ми се отплати с дълговечност и добра стабилност на пътя.
А за отзад трябва да сменям горните тампони на амортисьорите, заедно с ударните и прашниците и превантивно черешки и биалетки.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от golov_bg » 13 Авг 2010, 12:28

за дълговечност не вярвам освен ако не я караш щото по тея дупки нали се сещаш че няма да искарат много макар и оригинални

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от prestige6969 » 13 Авг 2010, 20:13

Този път и аз го минах, предни амортисьори Боге, удални тампони, прашници, а преди 2 месеца - биалетки и централна щанга

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 525 tds 94
Мечтае да кара: M5

Мнение от Bogdan_Nikolov » 13 Авг 2010, 20:25

колеги, а някой да знае колко струва цялата предница без амортесъорите,ако може средния и скъпия вариант,че и моята тропа ама само отпред в ляво ,а ми се иска всичко да сменя

ентусиаст
Аватар

Мнение от golov_bg » 13 Авг 2010, 20:44

значи аз взех VAICO биалети и накрайници
биалети-22лв/бр
накрайници-15лв/бр
тампони стабилизираща щанга-2,80лв/бр
носач горен 80лв/бр
носач долен 70лв/бр
средна щанга-90лв/бр
втулка на хебела-21лв/бр

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от yavor1313 » 13 Авг 2010, 21:55

така здравейте на всички тук днес бях на канал и реших да я почовъркам тази предница и слезнах отдолу и хванах централната щанга и я разклатих първо от дясната страна както беше казал колегата обаче нямаше признаци на разбито и реших да я раздрусам от ляво и опп разбитото се появи,помислих малко и се сетих за обирането на луфта на секторната кутия.оттам ужас до стигането на болта за луфта и след половин час по9т по челото :mhihi: :mhihi: :mhihi: най-после стигнах до него и ми направи странното впечетление че този болт и преди е отвиван тъи като много лесно се разви и започнах да обирам луфта лека полека както пишеше във форума за темата за обирането на луфта волана натежа драстично и разклатих отново щангата тропане няма и реших така да я оставя така и нарочно като тръгнах все едно карах москвич вярно трудно шофиране и минах през най-голямите неравности тропане минимално,явно секторната кутия се е доста разбила .колеги и стигнах до заключението че секторната кутия е разбита и от там се появява цялото това тропане,ако някой от вас знае горе долу на какви кинти варира тази секторна кутия намерих една за 30 кинта тук от един колега от форума и той твърди че е здрава но ето и вас ви питам и се обръщам към всички за тази кутия да ме напътите при оглед на секторна кутия свалена от е34 може ли да се познае по някакъв начин ако не е читава :yes: :yes: :yes: от мен за сега това чакам и от вас да разбием тази тема до край ,защото явно доста колеги страдат с техните красавци :winky: :winky: :winky:
СТАРАТАИзображение

Следваща

Назад към E34