изчезва охлаждащата течност
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- БАВЪР
- Потребител
-
- Кара: E 30 kупе
- Мечтае да кара: Е 30 купе
- Детайли за колата: карам я от 93г.пичове.беше на 7г.като я купих и напътя досега немее оставяла.сметнете колко е годишна и колко години я карам и се похвалете ако някой има повече стаж на първата си Е30.
изчезва охлаждащата течност
Колеги дайте съвет относно моя проблем:от известно време доливам през 2-3 дена по 300-400гр.вода в радиатора и тя изчезва незнайно къде.не се вижда никакъв теч от двигателя,гумите и от питата на радиатора.маслото в картера е чисто. мисля че проблема е сериозен.Е30,М10,316,1.8,карбуратор. 

- ge_a
- Е30 IS Crasher
-
- Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25
Re: изчезва охлаждащата течност
Като за начало прегледай капачката на радиатора дали е здрава, че тя е с клапанче и том може да се изпарява водата спокойно без да я видиш 

Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!

- БАВЪР
- Потребител
-
- Детайли за колата: карам я от 93г.пичове.беше на 7г.като я купих и напътя досега немее оставяла.сметнете колко е годишна и колко години я карам и се похвалете ако някой има повече стаж на първата си Е30.
сменил съм капачката с нова(мисля че на 1.2бар. отваря),термостата ми е и той чисто нов и нова водна помпа.
- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo
аз имах м10тка и доливах така мотора си бачкаше супер и вървеше прекрасно после се оказа че ми е бил спукан блока много малко но така карах над 1 година и работещ в перфекно здраве го свалих от колата...така че караи си смело докато може 

bedrock city racing
- JoRkAtA_pld
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30-ката да си пали джапанките
- Мечтае да кара: E39 M5
- terziev
- младши ентусиаст
-
- Кара: mega10B18
и отоплението на дроселовата клапа
- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
Имах подобен проблем преди 7-8 години с една Темпра, 1.6 бензин, карбуратор. Карах така цялото лято. На есен разглобявах мотора. Предполагах, че има някаква минимална пукнатина на блока, тъй като доливах едно и също количество вода на определени километри. Като разглобявахме мотора обаче се оказа, че главата на местата, където контактува с блока е като старо и угнило дърво, все едно беше червоядена. Не можах да си обясня какво е ставало и защо. Шлайфах я в гр. Сливен /момчетата работеха кадърно, за не много пари/, взех нова гарнитура, както и горните- за капака на клапани и тази за колекторите. След като сглобих мотора карах над 100 хил. км , продадох колата така и онзи още я кара. Така че, ако ти се цапа- порядъка на работа е същия. Писал си, че си с нова капачка на радиатора, нова водна помпа, питата не таи. Практически няма от какво друго да ти губи вода. Съветвам те първо да провериш маркучите и питата за парното. Ако са наред..... описах ти реда на работа, захващай се. Ако всичко друго е наред- вариантите са - проблем в блока или проблем в главата. Успех.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
- БАВЪР
- Потребител
-
мерси на всички

- Rumburak
- младши ентусиаст
-
- Кара: съмтаймс сайдуейс по пистити :D
- Мечтае да кара: е30 м3
- Детайли за колата: e30 sedan m44b19
Мдааа.. колега провери си в краката долу мокета да не е станал лееко мокричък(и според цвета на антифриза ти - оцветен)...ако е мокър... гледай към радиаторчето на парното има една клапа
мисля, че е номер 7 от снимката, та там е слабо място...слабо, слабо... колко да е слабо, колите ни са на по 20+ години....Та и аз бях с ново всичко друго по охладителната система, но клапата беше избила и мокета ми е син още
от антифриза дето се чудех къде изчезва, успех

мисля, че е номер 7 от снимката, та там е слабо място...слабо, слабо... колко да е слабо, колите ни са на по 20+ години....Та и аз бях с ново всичко друго по охладителната система, но клапата беше избила и мокета ми е син още

- БАВЪР
- Потребител
-
ОК,ще ровя и там
- sezo_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: от време на време
колега, ти нямаш разширителен съд, в тия жеги ако си я карал повечко и с повече настъпване, нормално да ти няма по 300-400 мл на два дена.. с две думи, като я позагрееш и почва да си капе през преливника..
- remaka
- пияния майстор
-
- Кара: на мастика с айрян
- Мечтае да кара: е30 М3
sezo_ написа:колега, ти нямаш разширителен съд, в тия жеги ако си я карал повечко и с повече настъпване, нормално да ти няма по 300-400 мл на два дена.. с две думи, като я позагрееш и почва да си капе през преливника..
да тури едно разширително казанче от жига за проба и ако се пълни значи е тва ама и аз съ6м чупил м10 и се си мисля че е блока

Remi Performance Garage
Което не става с акъл,става с мощност
Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи
Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!
Което не става с акъл,става с мощност

Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи

Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!
- БАВЪР
- Потребител
-
нахулих едно малко шише от кола на преливния маркуч,да видя колко ще излезе ама слаба работа - има няма 15-20гр. за вял ден-няма да е оттам,зех да се притеснявам че може да е блокаsezo_ написа:колега, ти нямаш разширителен съд, в тия жеги ако си я карал повечко и с повече настъпване, нормално да ти няма по 300-400 мл на два дена.. с две думи, като я позагрееш и почва да си капе през преливника..

- БАВЪР
- Потребител
-
оказа се издухана гарнитура на главата,оправихме я и сега пак си е пушка колата.още веднъж мерси на всички за помоща 

14 мнения
• Страница 1 от 1