Добавка в горивото

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

Гост
Аватар

Добавка в горивото

Мнение от Гост » 17 Ное 2005, 13:28

Искам компетентните хора да се изкажат .. има ли смисал от нея или да :)
Как може 100 гр от тази течност сложена в 1 резервар с нафта да прави чудеса или това е просто рекламен трик ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 17 Ное 2005, 13:58

Има различни видове добавки за гориво, обикновено се препоръчва по-продължителна употреба за постигане на ефекта почистване на дюзи и нагар... Конкретизирай си въпроса, ако искаш да питаш за определена марка и т.н. Ако питаш за тези, дето ги дават по телевизора... не пипай там ;)
Never mistake motion for action...

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 17 Ное 2005, 14:54

Със сигурност колата ти няма
да тръгне повече от каквато и
да е добавка!!!
БМВ имат една за почистване която
се казва Дезолит не съм я пробвал,
но мисля скоро да взема :!:
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E87 120d
Мечтае да кара: x6

Мнение от Veson » 17 Ное 2005, 15:59

Аз сложих няколко пъти REDEX на дизела, но нещо не усещам разлика поне във вървежа !! Врвежа при мен ,а и сигурно при всички пряко зависи от качеството на нафтата !! 8)
stay tuned
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
Мечтае да кара: 5GT 535i

Мнение от Lucky » 17 Ное 2005, 16:14

Аз слагам Дезолит на всеки 5-6 резервоара и съм много доволен. тя е за бензин може да има нещо такова и за печките но не знам

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sve » 17 Ное 2005, 17:17

Lucky написа:Аз слагам Дезолит на всеки 5-6 резервоара и съм много доволен

:yes:

Само да вмъкна, BMW ЗАБРАНЯВА употребата на каквито и да било добавки за горивото при двигателите тип "Комън Рейл"...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ultimate_driver » 17 Ное 2005, 17:33

По принцип добавките като цяло помагат, но не очаквай да тръгне колата от една тубичка :winky: Зависи какъв ефект желаеш, според мен добавките за прочистване на дюзи, инжекциони са необходимост като профилактика.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shuttle » 17 Ное 2005, 22:26

Има добавки и добавки.Лично съм порбвал добавки за бензин на две фирми ГОЛДЪН ИГЪЛ и ПРОТЕКС и от двете съм много доволен само че трябва по редовно да се употребяват за да има нужният ефек. И двете фирми продават добавки и за дизел + за много други неща.

Аватар
Кара: e34, e36

Мнение от Kristopher » 18 Ное 2005, 0:34

Аз не съм компетентен, но да напиша какво ми се случи с една добавка, начи както си пазарувам в Хитмаркет и минавам през щанда с автоаксесоарите и бам се сещам за тези добавки, разгледах ги и си взех една. Не си спомням как и беше името, 50 мл. е и е за 25 литра нафта, сложих я и докато съм горял тези 25 литра не усетих разлика, но когато заредих отново ми се струва че колата тръгна повече :dunno: .Не е заради това че е с различна нафта, защото е от една бензиностанция пък и си знам как ми върви колата.И на мен ми е чудно как стана тоя номер, но на следващото зареждане пак ще си сложа.Възможно ли е да е от това че са ми изчистили кулера с пароструйка примерно, защото преди разликата я миха, но чак пък толко :?:
Изображение
Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна
Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 18 Ное 2005, 2:55

начи не питам за марка каква да зема и тем подобни .. интересно ми е дали има някакъв смисал от тях ... как може някакви си 100 мг да подействат и да подобрят нещо в двигателя на фона на 60л гориво та те горките се губят .. как двигателя ще усети че има въобще нещо сложено и това нещо ше има ефект и ще подеиства .. ся да слагаме по 1-2 литра добавка как и да е ама те с тея реклами сложи малко и сичко е ОК ... некак си не го вервам ....ше ми прочисти дюзите ше ми опраи двигателя ляляляля вицове от 1001 нощ ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Мнение от DEFLEPPARD » 18 Ное 2005, 7:25

се едно да питаш как може половин литър бензин да подпали къщата а 10 литра вода да не могат.....
чичко Менделеев ги е измислил работите навремето за да може ;)
питай някой който разбира от химия да ти каже какво точно правят добавките....
предполагам се свързват с някаква връзка (ковалентна да речем) с молекулите на нафтата и после при запалването се свързват по лесно с кислорода отколкото самата нафта и изгарянето става по добро....
тва е проста хипотеза от прост човек :mhihi: :mhihi:
химиците да обяснят за кво иде реч точно ?:)

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 18 Ное 2005, 11:54

Sve написа:
Lucky написа:Аз слагам Дезолит на всеки 5-6 резервоара и съм много доволен

:yes:

Само да вмъкна, BMW ЗАБРАНЯВА употребата на каквито и да било добавки за горивото при двигателите тип "Комън Рейл"...

с едно допълнение "... освен оригиналните
такива" пише ми го в книгата!

А тази добавка която слагат те трябва
да се оперира само в оторизиран БМВ сервиз
и се сипвала по-някъв начин директно в
горивната система... :uups: :confused: :help:
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sve » 18 Ное 2005, 12:02

Което автоматично я вади от графата Добавки :mhihi: :mhihi:
Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 18 Ное 2005, 15:40

деф може и да си прав .. питах просто дали има смисал да си давам пари за нещо което ми се вижда малко съмнително ... 100 мл да ми изчистят дюзите и да ми опраят двигателя .. тея приказки само в БГ ги има ;)

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Мнение от Cobra » 18 Ное 2005, 15:43

Kristopher написа:Аз не съм компетентен, но да напиша какво ми се случи с една добавка, начи както си пазарувам в Хитмаркет и минавам през щанда с автоаксесоарите и бам се сещам за тези добавки, разгледах ги и си взех една. Не си спомням как и беше името, 50 мл. е и е за 25 литра нафта, сложих я и докато съм горял тези 25 литра не усетих разлика, но когато заредих отново ми се струва че колата тръгна повече :dunno: .Не е заради това че е с различна нафта, защото е от една бензиностанция пък и си знам как ми върви колата.И на мен ми е чудно как стана тоя номер, но на следващото зареждане пак ще си сложа.Възможно ли е да е от това че са ми изчистили кулера с пароструйка примерно, защото преди разликата я миха, но чак пък толко :?:

Аааа не бе ;)

Кулера ако ти е бил целия в кал,листа и боклук все едно ги няма 8)

Следваща

Назад към Сервизно обслужване на БМВ