Добавка в горивото
Модератор: Технически модератори
44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Гост
-
Добавка в горивото
Искам компетентните хора да се изкажат .. има ли смисал от нея или да
Как може 100 гр от тази течност сложена в 1 резервар с нафта да прави чудеса или това е просто рекламен трик ?

Как може 100 гр от тази течност сложена в 1 резервар с нафта да прави чудеса или това е просто рекламен трик ?
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Има различни видове добавки за гориво, обикновено се препоръчва по-продължителна употреба за постигане на ефекта почистване на дюзи и нагар... Конкретизирай си въпроса, ако искаш да питаш за определена марка и т.н. Ако питаш за тези, дето ги дават по телевизора... не пипай там 

Never mistake motion for action...
- Veson
- младши ентусиаст
-
- Кара: E87 120d
- Мечтае да кара: x6
Аз сложих няколко пъти REDEX на дизела, но нещо не усещам разлика поне във вървежа !! Врвежа при мен ,а и сигурно при всички пряко зависи от качеството на нафтата !! 

stay tuned

- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
Аз слагам Дезолит на всеки 5-6 резервоара и съм много доволен. тя е за бензин може да има нещо такова и за печките но не знам
- Ultimate_driver
- младши ентусиаст
-
По принцип добавките като цяло помагат, но не очаквай да тръгне колата от една тубичка
Зависи какъв ефект желаеш, според мен добавките за прочистване на дюзи, инжекциони са необходимост като профилактика.

- shuttle
- кандидат ентусиаст
-
Има добавки и добавки.Лично съм порбвал добавки за бензин на две фирми ГОЛДЪН ИГЪЛ и ПРОТЕКС и от двете съм много доволен само че трябва по редовно да се употребяват за да има нужният ефек. И двете фирми продават добавки и за дизел + за много други неща.
- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
Аз не съм компетентен, но да напиша какво ми се случи с една добавка, начи както си пазарувам в Хитмаркет и минавам през щанда с автоаксесоарите и бам се сещам за тези добавки, разгледах ги и си взех една. Не си спомням как и беше името, 50 мл. е и е за 25 литра нафта, сложих я и докато съм горял тези 25 литра не усетих разлика, но когато заредих отново ми се струва че колата тръгна повече
.Не е заради това че е с различна нафта, защото е от една бензиностанция пък и си знам как ми върви колата.И на мен ми е чудно как стана тоя номер, но на следващото зареждане пак ще си сложа.Възможно ли е да е от това че са ми изчистили кулера с пароструйка примерно, защото преди разликата я миха, но чак пък толко 

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна

- Гост
-
начи не питам за марка каква да зема и тем подобни .. интересно ми е дали има някакъв смисал от тях ... как може някакви си 100 мг да подействат и да подобрят нещо в двигателя на фона на 60л гориво та те горките се губят .. как двигателя ще усети че има въобще нещо сложено и това нещо ше има ефект и ще подеиства .. ся да слагаме по 1-2 литра добавка как и да е ама те с тея реклами сложи малко и сичко е ОК ... некак си не го вервам ....ше ми прочисти дюзите ше ми опраи двигателя ляляляля вицове от 1001 нощ 

- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
се едно да питаш как може половин литър бензин да подпали къщата а 10 литра вода да не могат.....
чичко Менделеев ги е измислил работите навремето за да може
питай някой който разбира от химия да ти каже какво точно правят добавките....
предполагам се свързват с някаква връзка (ковалентна да речем) с молекулите на нафтата и после при запалването се свързват по лесно с кислорода отколкото самата нафта и изгарянето става по добро....
тва е проста хипотеза от прост човек
химиците да обяснят за кво иде реч точно ?:)
чичко Менделеев ги е измислил работите навремето за да може

питай някой който разбира от химия да ти каже какво точно правят добавките....
предполагам се свързват с някаква връзка (ковалентна да речем) с молекулите на нафтата и после при запалването се свързват по лесно с кислорода отколкото самата нафта и изгарянето става по добро....
тва е проста хипотеза от прост човек

химиците да обяснят за кво иде реч точно ?:)
Sve написа:Lucky написа:Аз слагам Дезолит на всеки 5-6 резервоара и съм много доволен
![]()
Само да вмъкна, BMW ЗАБРАНЯВА употребата на каквито и да било добавки за горивото при двигателите тип "Комън Рейл"...
с едно допълнение "... освен оригиналните
такива" пише ми го в книгата!
А тази добавка която слагат те трябва
да се оперира само в оторизиран БМВ сервиз
и се сипвала по-някъв начин директно в
горивната система...

- Cobra
- Turbo Pilot
-
- Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
- Мечтае да кара: Това което си карам
Kristopher написа:Аз не съм компетентен, но да напиша какво ми се случи с една добавка, начи както си пазарувам в Хитмаркет и минавам през щанда с автоаксесоарите и бам се сещам за тези добавки, разгледах ги и си взех една. Не си спомням как и беше името, 50 мл. е и е за 25 литра нафта, сложих я и докато съм горял тези 25 литра не усетих разлика, но когато заредих отново ми се струва че колата тръгна повече.Не е заради това че е с различна нафта, защото е от една бензиностанция пък и си знам как ми върви колата.И на мен ми е чудно как стана тоя номер, но на следващото зареждане пак ще си сложа.Възможно ли е да е от това че са ми изчистили кулера с пароструйка примерно, защото преди разликата я миха, но чак пък толко
Аааа не бе

Кулера ако ти е бил целия в кал,листа и боклук все едно ги няма

44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Назад към Сервизно обслужване на БМВ